Venäläinen oligarkki German Sterligov joka luopui kaikesta elääkseen yksinkertaista elämää

German Sterligov eli ökyrikasta elämää Venäjällä, hän tienasi omaisuuden vain 24-vuotiaana pörssi sijoituksillaan . Hän työllisti jopa 2500 henkilöä parhaimmillaan ja oli kuin kala vedessä muitten ökyrikkaitten kuten Bill Gatesin seurassa. Elämä oligarkeille Venäjällä oli vaarallista kun piti aina pelätä palkkamurhaajia, niimpä he vaihtoivat osoitettaan 23 kertaa ja henkivartijat seurasi heitä joka paikkaan. – ”Olimme kuin lintuja häkissä” -Ökyrikkaana oleminen on jonkinsortin orjuutta, josta olemme nyt vapaita”  Hän oli kiinnostunut poliitikastakin, -”Halusin vain muuttaa venäläisten elämää paremmaksi” Hän haastoi Vladimir Putinin valtataisteluun vuonna 2004, mutta esivalta ei pitänyt siitä ja sabotoi hänen kampanjaansa mihin hän menetti kymmeniä miljoonia. Eräänä päivänä hän tuli kotiin ja heitti takin maahan ja sanoi yllättäen ”En pysty enää olemaan täällä, lähdetään etsimään parempaa elämää muualta” 

article-1104672-02E92FF0000005DC-122_468x495

Silloin yhtäkkiä kaikki muuttui, Sterligov ja hänen 41 vuotias vaimonsa Alyona myivät heidän neljäkerroksisen, 20-huoneen asuntonsa Moskovasta ja hän lahjoitti pois satojen miljoonien puntien edestä rahaa, siinä missä hänen vaimonsa vaihto design vaatteet perinteisiin 1900 luvun maalaisten hameisiin ja päähuiviin. Pari pystytti teltan metsään ja rakensa omin käsin yksinkertaisen talon, missä ei ole sähköä vaikka talvella saattaa olla -45c kylmää. Se on noin 60 mailin päässä Moskovasta. He elävät siellä yksinkertaista elämää ilman internettiä tai tv:tä. Heidän lapsensa myös kotikoulutetaan ja kasvatetaan tiukan ortodoksisen uskon mukaan. -”Julkiset koulut vain turmelisi heidät, yliopistotkin ovat täynnä moraalista rappiota ja he vain rappioituisi siellä”   Koko perhe maalla sitten viljelee maata, hoitaa kotieläimiä ja metsästää elääkseen. Elämänrytmi on kuin Tsaari Nikolai toisen ajalla, jopa vieraita kehotetaan noudattamaan perinteisiä tapoja ja pukeutumista.

article-1104672-02E92ED2000005DC-511_233x512

Hän ei kadu elämänmuutostaan: -”En kaipaa timantteja, luksusmatkoja ja muuta materialismia, olen paljon onnellisempi nyt”  – ”Monet oligarkit ovat vain kateellisia minulle, he ovat väsyneitä olemaan työnsä orjia samalla kun minä liidän hevosellani vapaana kuin kasakka, eikä kukaan pomota minua.

Lähdeluettelo:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1104672/Its-miserable-oligarch–Im-happier-peasant-says-man-challenged-Putin.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5148132.stm

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s