Neljännes suomalaisista kokee työkyvyn heikentyneeksi

Yli 860 000 suomalaista kokee työkykynsä heikentyneeksi selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan huonoin tilanne on Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Porissa, jossa työkykynsä kokee heikentyneeksi noin joka kolmas 20 vuotta täyttänyt.

Paras tilanne on Espoossa ja Helsingissä, joissa työkykynsä heikentyneeksi kokeneiden osuus on alhaisin. Espoolaisista 20 vuotta täyttäneistä työkykynsä heikentyneeksi kokee joka viides ja helsinkiläisistä joka neljäs.

THL:n tutkimuksessa tarkasteltiin myös työssä jaksamista eläkeikään asti. Tulokset olivat samansuuntaisia kuin työkyvyn kanssa. Niiden osuus, jotka eivät usko jaksavansa työskennellä eläkeikään asti oli suurin Kouvolassa (32 prosenttia) ja Lappeenrannassa (31 prosenttia). Pienimmät prosentit löytyivät Espoosta (17) ja Helsingistä (22).

Työkykyyn liittyvät tulokset käyvät ilmi THL:n torstaina Helsingissä julkaistusta Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimuksesta (ATH). Tutkimus kartoittaa väestön elinoloja, hyvinvointia, terveydentilaa, elintapoja ja kokemuksia palvelujärjestelmästä. file-page2

Lisää linkin takana —> http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2014121118918917_tb.shtml

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s