Onnellisimmat suomalaiset asuvat maaseudulla

Onnellisimmat suomalaiset asuvat maaseudulla, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta tutkimuksesta.

THL:n laajasta tutkimuksesta selviää, että kaupunkien ja maaseudun välillä on selkeitä eroja. Etenkin harvaan asutun maaseudun väestöllä on muita enemmän ongelmia terveytensä ja hyvinvointinsa kanssa. Siitä huolimatta maalla asuvat onnellisimmat ihmiset.

Tutkimuksen mukaan kaupungeissa jaksetaan ja voidaan paremmin. Maalla elämänlaatu kuitenkin tasoittaa tilannetta. Harvaan asutun maaseudun ihmisistä yli puolet pitää itseään onnellisena siitä huolimatta, että noin kolmannes heistä tuntee työkykynsä heikentyneen.

Kärjessä Etelä-Pohjanmaa

Maaseudun väestön onnellisuutta ei karista edes kulttuuripalvelujen etäisyys. Harvaan asutulla seudulla jopa 35 prosenttia väestä potee kulttuuritarjonnan niukkuutta, kun kaupunkien keskustoissa kulttuurivajeessa elää vain kymmenisen prosenttia ihmisistä.

Sen sijaan terveyskeskuspalveluita tuntuu maaseudulla olevan enemmän kuin kaupungeissa.

Maakunnista onnellisia ihmisiä löytyy tutkimuksen perusteella eniten Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Maakuntien häntäpäähän jäävät puolestaan Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa.

Tutkimuksessa listattiin myös suurten kaupunkien asukkaiden onnellisuutta. Tässä vertailussa kärkeen nousivat Pori, Seinäjoki ja Jyväskylä. Toisessa päässä ovat Helsinki, Turku ja Tampere.

file-page3

onnellisuus_graffa311122014MT_503_tr

onnellisuus_graffa411122014MT_503_tr

lisää linkin takana ————–>

http://www.iltalehti.fi/terveys/201412110121957_tr.shtml

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s