Venäjän oligarkit

Venäjällä on kohistu viime aikoina kun talouslehti forbes julkaisi vuosittaisen listan 200 sadasta maan rikkaimmasta henkilöstä. Pian sen jälkeen venäläinen aikakauslehti Lenta.ru julkaisi listan tuon top 200 rikkaimman etnisyydestä. Tulos oli järkytys venäläisille. Vaikka etniset venäläiset muodostaa 81% maan väestöstä, niin 200 rikkaimman miehen listalla heitä oli vain 89 kappaletta eli 44.5% kokonaismäärästä. Koko tuon top 200 hengen vauraudesta he omistivat vain 165 miljardia, eli 36%. Listalla toiseksi tulivat juutalaiset, vaikka heitä on Venäjän kokonaisväestöstä vain 0,11%. Heitä oli 200 hengen listalla 42 kappaletta ja he omistivat vaurautta 122.3 miljardia eli noin 27% osuuden kokonaispotista. Loput vähemmistöetnisyydet kuten 24 ukrainalaista, 8 tataaria, 7 armenialaista, 3 uzbekkia ja muita pienempiä ryhmiä omasi koko potista niinikään 165 miljardia eli noin 36% osuuden. Tutkimus on kohauttanut ja jotkut pitävätkin sitä ”natsi tutkimuksena.” Venäjällä on pelkoja että tämänkaltaiset tutkimukset lisäävät etnisiä levottomuuksia, etenkin kun talouspakotteet iskevät venäläisiin ja laskevat heidän elintasoa. Yleisesti ottaen Putin ja hänen sisäpiirinsä kuitenkin pitävät kaikki maan oligarkkeja talutushihnassaan, joten oligarkkien etnisyydellä ei ole juurikaan merkitystä. Monet Venäjän oligarkit pitävätkin nykyään majaansa Lontoossa, peläten hallituksen mahdollisia päähänpistoja. Maan rikkain oligarkki oli uzbekki taustainen Alisher Usmanov, jonka jälkeen tulivat juutalaiset Mikhail Fridman ja Viktor Vekselberg toisena ja kolmantena. Vladimir Lisin, etnisistä venäläisistä oli korkeimpana listalla neljäntenä.

russia -2

russia -1

russia 0

russia 1

russia 2

russia 3

russia 4

russia 5

Mielenkiintoinen jonkun nettisankarin analyysi top 15 rikkaimman etnisyydestä:

1. Usmanov, Alisher. Central Asian (Uzbek). married Jewish[22] Irina Viner,[23] a top rhythmic gymnastics coach, in 1992. She is considered to be close to Putin, having introduced him to his current partner, one of her former gymnasts, Alina Kabaeva. (wikipedia)

2. Fridman, Mikhail Maratovich. Jew

3. Vekselberg, Viktor. Jew […] the richest man of Russia 2012. This oligarh of mixed Jewish-Ukrainian origin is the owner of numerous oil and metallurgy plants of Russia […]On good terms with Kremlin […]

4. Vladimir Lisin –  Russian

5. Mikhelson, Leonid. Part-Jewish although he doesn’t publicly admit or identify with it. Part Russian.

6. Gennady Timchenko – Russian

7. Alekperov, Vagit. an oligarch of mixed Azerbaijani (a Turkic Muslim ethnicity) – Slavic ancestry

8. Vladimir Potanin – Russian

9. Andrey Melnichenko – Russian

10. Khan, German – jewish

11. Prokhorov, Mikhail Dmitrievitch . Multibillionaire of Jewish-Russian-Osetian origin, jew by mother’s side

12. Alexei Mordashov – Russian

13. Sergey Galitsky – Armenian

14. Abramovich, Roman – jewish

15. Vladimir Yevtushenkov – Russian

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s