Muodostuuko Myyrmäkeen Pikku-Tallinna? Virolaisten määrä tuplaantui Vantaalla

Virolaisten ruokakuntien määrä yli kaksinkertaistui Vantaalla neljässä vuodessa. Suurin ryhmä ovat silti venäläiset. Vantaan vieraskieliset keskittyvät Myyrmäkeen sekä Hakunilaan. Vironkielisten asuntokuntien määrä on kasvanut nopeaa vauhtia Vantaalla, selviää kaupungin teettämästä tilastokatsauksesta.

Vuonna 2008 Vantaalla oli 920 virolaista asuntokuntaa. Vuonna 2012 määrä oli jo 2 060.

Vironkieliset ovat keskittyneet asumaan Länsi-Vantaalle Myyrmäkeen, jossa jopa 26 prosenttia vieraskielisistä oli virolaisia vuonna 2012. Myyrmäen lisäksi virolaiset olivat samaan aikaan suurin vieraskielisten ryhmä Kivistössä, Aviapoliksessa ja Tikkurilassa.

Myyrmäki erottuu myös muutoin vieraskielisten suosimana asuinalueena.

Kaikista Vantaalla asuvista vieraskielisistä asuntokunnista 24 prosenttia asui Myyrmäessä vuonna 2012. Lähes saman verran vieraskielisiä oli Hakunilassa.

Yhteensä Vantaalla oli vuoden 2012 lopulla 8 854 vieraskielistä asuntokuntaa. Se oli 9,4 prosenttia kaikista vantaalaisista asuntokunnista.

Kaksi vuotta aiemmin vieraskielisiä asuntokuntia oli 7 011. Tuolloin vieraskielisten osuus oli 7,7 prosenttia kaikista asuntokunnista.

Kaikkiaan vieraskielisiä asukkaita vuonna 2012 Vantaalla oli 23 729. Se oli 4 602 enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin.

Jo useamman vuoden ajan suurin vieraskielinen väestöryhmä Vantaalla ovat olleet venäjänkieliset. Vuonna 2012 venäjänkielisiä ruokakuntia oli 2 200. Aivan heidän kannoilleen ovat kirineet vironkieliset.

Kolmanneksi suurin vieraskielinen ryhmä Vantaalla olivat vuonna 2012 somalia puhuvat. Somalinkielisiä ruokakuntia oli 444, mikä on 106 asuntokuntaa enemmän kuin vuonna 2008.

Somalinkielisten asuntokuntien keskikoko oli vieraskielisien ryhmien suurin. Keskimäärin somalinkielisessä asuntokunnassa oli 3,87 asukasta.

——————–>31089_article

Lue juttu kokonaan täältä:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/236821-muodostuuko-myyrmakeen-pikku-tallinna-virolaisten-maara-tuplaantui-vantaalla

Ilmeisesti ihan täysin ongelmitta ei olla selvitty sielläkään.

Myyrmäen Paalutorilla Vantaalla pahoinpideltiin 19-vuotias romanimies joulukuun puolivälissä. Kaupunkilehti Vantaan Sanomien tietojen mukaan yhteenotossa oli kyse virolaisten ja romanien välille leimahtaneesta pidempiaikaisesta kiistasta. 22123495

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s