Ranskan väestökehitys osa 1 – levottomuuksista arkipäivää?

Ranskassa on viime päivinä ollut ikäviä tapahtumia, kun ääri-islamistit ovat tehneet terroristi-iskuja mm. pilapiirtäjiä kohtaan. Monilla on herännyt kysymyksiä siitä, että mitä Ranskassa on tapahtumassa. Itse katson asiaa väestötieteellisestä näkökulmasta. Ranskassa ei tehdä tilastoja etnisen alkuperän perusteella, mutta tutkimuksia etnisyydestä voi silti tehdä hieman epäsuorasti. Ranskassa on testattu riskiryhmässä olevia lapsia, onko heille sirppisoluanemiaa.  Etnisesti ”valkoisilla” ranskalaisilla ei tuota geeniä ole, eikä he siten kuulu riskiryhmään joita testataan ja sitä esiintyykin vain etelässä (mm. Afrikassa) missä on malariaa.

In 2010, 31.5% of all newborns in mainland France (253,466 out of 805,958) were screened for SCD (this percentage was 19% in 2000). 341 newborns with SCD and 8,744 heterozygous carriers were found representing 1.1% of all newborns in mainland France. The Paris metropolitan district (Île-de-France) is the region that accounts for the largest number of newborns screened for SCD (60% in 2010). The second largest number of at-risk is in Provence-Alpes-Côte d’Azur at nearly 43.2% and the lowest number is in Brittany at 5.5%.[65][66]

Eli 31 % vastasyntyneistä Ranskassa omasi tuon geeni-riskin – nousua reilu 12 % vuodesta 2000. Vuonna 2013 luku oli noussut jo 35.7 % asti.

800px-Île-de-France_in_France.svg

The Île-de-France region is a magnet for immigrants, hosting one of the largest concentrations of immigrants in Europe. As of 2006, about 35% of people (4 million) living in the region were either immigrant (17%) or born to at least one immigrant parent (18%).[3]

According to a study in 2009, nearly 56% of all newborns in the region in 2007 had at least one parent originated from sub-Saharan Africa, Turkey, Maghreb or Overseas departments and territories of France.[8]

Eli yllä oleva on ns. laajenettu Pariisin metropolialue jossa asuu 12 miljoonaa ihmistä. Alla kartta koko-Ranskasta jossa näkee vastasyntyneiden määrä joilla on tuo geeni-riski, jotka ovat etnisesti lähinnä Afrikkalaisia. (Sekä Pohjois-Afrikasta että Subsahara Afrikasta)sicklecelltestbabies201

Kuten voi havaita niin suurin osa ns. maahanmuuttajista on joko aivan Etelä-Ranskassa tai sitten Pariisin metropoliitta-alueella. Ottaen huomioon sen, että he ovat pian enemmistö tai ainakin suuri vähemmistö alueillaan niin voinee olettaa, että levottomuuksista saattaa tulla yleisempiä, mikäli heidän sosiaalisiin ongelmiinsa ei puututa.

Marseille France apartments

P0004050 screen

P0004005 screenP0004033 screenmaxresdefault

Maahanmuuttaja lähiöissä kärsitään usein heikoista asuinrakennuksista, palveluista, työttömyydestä ja rikollisuudesta. Nuorten turhautuneisuus on purkautunut usein epäsosiaalisella tavalla Ranskan virkavaltaa ja ranskalaisia kohtaan, joten monet alueet on julistettu ns. no go zoneksi, eli sinne ei ulkopuolisilla ole asiaa, usein ei edes poliisilla.

470373-zsp

Tästä kuvasta voi hyvin havaita no go zone alueet Etelä-Ranskassa ja Pariisin metropoli alueella minne maahanmuuttajat ovat kerääntyneet.

Noista ”omaa maailmaa” elävistä lähiöstä sitten kumpuaa myös kantaväestö ranskalaisille haitallista käytöstä, joka ilmenee mm. ääri-islamilaisuutena tai sitten ns. gangsta ala-kulttuurina missä rikollisuutta hehkutetaan kuten tällä musiikkivideolla: 

Paikalliset ranskalaiset ovat alkaneetkin kokea olonsa epämukavaksi paikoin. Kuten tällä videolla ilmenee: 

Laajempi dokkari Ranskan muslimeista taas tässä:

Näistä asetelmista mm. Front National – nationalistinen puolue kerää kannatusta. Kuten voimme havaita, niin tilanne Ranskassa on kohtuu haasteellinen ja voinee olettaa, että tilanne pahenee ennenkuin se paranee.

Lähdeluettelo:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%8Ele-de-France

https://hailtoyou.files.wordpress.com/2012/10/neonatal-screening-for-sickle-cell-disease-in-france1.pdf

https://hailtoyou.wordpress.com/2012/10/19/france-reaches-30-diversity-among-newborns-native-youth-get-angry/

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Ranskan väestökehitys osa 1 – levottomuuksista arkipäivää?

  1. I cannot read this blog, but just looking at the French Rap You Tube video made me think about North Philadelphia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s