Syntyperän merkitys suhteessa kansalaisuuteen eri maissa

  • Noniin, tässä on eri maista taulukoita jotka kuvaa eri sosiaalisten luokkien asenteita, tästä jokunen vuosi sitten.
  • Kiinan ja esim. Saksan taulukot on lähes päinvastaisia siinä mielessä, että Kiinassa yläluokat pitää sitä tärkeänä siinä missä alaluokat ei ihan niin, ja Saksassa taas päinvastoin. Tämä selittyy mm. sillä, että Kiinan media ja eliitti pitää sitä hyvin tärkeänä, että omaa kiinalaisia sukujuuria ja sitä opetetaan heille pienestä pitäen, siinä missä alaluokat elää siellä maalla vaan omissa oloissa eikä heitä politiikka niin kiinnosta. Saksassa taas tilanne on päinvastoin, eli siellä yläluokkia opetetaan pienestä pitäen, että monikulttuurisuus ja monietnisyys on positiivinen asia, kun taas alaluokat voi vapaammin ilmaista tuntojaan. Itseasissa etnisten saksalaisten alaluokan keskuudessa melkein puolet pitää etnistä saksalaisuutta tärkenä sille, että on Saksan kansalainen.
  • Loput Aasian maat seuraa pitkälti Kiinan trendiä, monet Aasian maista onkin yleensä varsin homogeenisiä ja kielteisiä esim. maahanmuuttoa kohtaan.
  • Euroopassa luonnollisesti Ruotsi kärjessä siinä kuinka avoimia ollaan erilaisuutta kohtaan, hieman yllättäen Sveitsin kanssa, tosin Sveitsin kohdalla pitää muistaa, että ”sveitsiläisyys” ei ole mikään varsinainen etnisyys itsessään vaan maa koostuu ranskankielisistä, saksankielisistä ja italiankielisistä ryhmittymistä jotka yhdessä muodostaa maan, lisäksi maa tunnetaan nykyisin lähinnä rikkaitten asuinparatiisina.

chinaclass

images

lataus (1)

ahnenklassennorwayancestry

Tässä vielä eri hieman analyysejä aiheesta

wvs-requirements-for-citizenship-having-ancestors-from-my-country-americas-australia3wvs-requirements-for-citizenship-having-ancestors-from-my-country-east-south-asia1wvs-requirements-for-citizenship-having-ancestors-from-my-country-middle-east-north-africawvs-requirements-for-citizenship-having-ancestors-from-my-country-sub-saharan-africa3wvs-requirements-for-citizenship-having-ancestors-from-my-country-europe

Lähteitä:

https://hbdchick.wordpress.com/2010/12/07/mexicans-think-mexicans-should-be-mexican/

https://hailtoyou.wordpress.com/2010/11/07/is-ancestry-important-for-citizenship-world/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s