Bulgaria väestökriisissä

Bulgariassa on tapahtumassa mielenkiintoista kehitystä mitä tulee väestön muutoksiin moneltakin suunnalta. Maan väestön määrä on laskusuunnassa, lisäksi vaikuttaa siltä, että maasta on tulossa selvästi monietnisempi kuin se on tähän asti ollut. Ennusteiden mukaan Bulgarian väestö vähenee noin 60 000:lla henkilöllä vuodessa ja lisäksi vaikuttaa siltä, että tällä hetkellä maan suurimmasta etnisestä ryhmästä, bulgarialaisista olisi tulossa vähemmistö johtuen siitä, että mustalaisilla ja turkkilaisilla on korkeampi syntyvyys. Maan liittyminen EU:hun ja sen vapaan liikkuvuuden piiriin luonnollisesti myös tulee vähentämään etenkin hyvin koulutettujen määrää maassa, kun monet heistä muuttaa muualle parempien palkkojen toivossa.

flags-bbc-romania-bulgar (1)

More than three million Bulgarians and Romanians have already left their homelands for parts of Europe where there are better job prospects.

Monet Bulgarialaiset harkitsevat maansa jättämistä ja yrittävät muuttaa muualle paremman palkan takia. 

According to statistics, Bulgaria’s population declines at a rate of 164 people a day, or 60 000 people a year,” he stated.

The experts listed several ways to overcome the problem, among which the equal distribution of EU funds.

According to Bulgaria’s National Demographic Strategy, as cited by private TV station bTV, the country will have a population of slightly more than 5 million in 2060, with 60% of them aged 65+.

Bulgaria’s latest census in 2011 showed that the country had a population of slightly over 7 280 000.

Bulgaria’s population declines at a rate of around 0.5% a year, meaning that a decrease by 2 million is to be expected in 50 years.

The demographic collapse is the result of not so much the high immigration rate but the combination of a high death rate and a low birth rate.

Bulgaria has one of the highest median age levels in Europe, 42 years and 8 months, with 19% of the population being senior citizens aged 65+.

The Center for Demographic Policy in Sofia has alarmed that by 2050, ethnic Bulgarians would have become a minority in their own country.

Prof. Petar Ivanov from the Center has presented projections that the ethnic Bulgarians might decline to 800 000 in 2050. At the same time, there will be 3.5 million Roma and 1.2 million ethnic Turks in the country, he says as cited by the Trud Daily in an alarmist front page article.

If the current demographic rates are preserved, the Center has estimated that in 2100 there will be only 300 000 ethnic Bulgarians in Bulgaria, 8 million Roma, and 1.5 million ethnic Turks.

The Center for Demographic Policy refers to census statistics from the beginning of the 20th century showing that around 1900 there were 2.9 million ethnic Bulgarians, 800 000 ethnic Turks, and 60 000 ethnic Roma.

At present the ethnic Bulgarians in Bulgaria are estimated at 5 million, the ethnic Turks at around 1 million, and the Roma at 1 million, according to the center. bulgaria-s-population-has-be

– See more at: http://www.novinite.com/view_news.php?id=122441#sthash.b4LQ3xQT.U8Rhumpx.dpuf

http://www.novinite.com/articles/153666/Bulgaria’s+Population+Declines+by+164+People+a+Day+-+Experts#sthash.NdF9znkJ.dpuf

Suurin osa maan asukkaista keskittyy isoihin kaupunkeihin ja etenkin pohjois-Bulgaria autioituu kirjaimellisesti nopealla tahdilla, maan vaurauden ja modernisaation keskus on kiistatta maan 1,3 miljoonan asukkaan pääkaupunki Sofia. Sofia_mosaic_5

Bulgarissa on alettu keskustelemaan jopa maahanmuuton ottamisesta maahan mutta varsin harvat ovat kiinnotuneita muuttamaan maahan. Maahan kuitenkin virtaa maahanmuuttajia varsin reippaasti, mutta toki hieman erilaisia kuin maa haluaisi. Bulgariasta on tullut yksi EU:n keskeinen kauttakulkumaa pakolaisille jotka pakenevat sotien kauhuja mm. Syyriassa tai Afganistanissa. Kreikka on rakentanut tehokkaan muurin omalle itärajalleen joten nyt Bulgariasta on muodostunut keskeinen maa minkä kautta pakolaiset pyrkii länsi-Eurooppaan. Monet heistä kuitenkin juuttuu Bulgariaan eikä pääse etenemään pidemmälle tai ns. Dublinin lain takia heidät palautetaan Bulgariaan.

Edes maahanmuuttajat eivät voi pelastaa maata väestön vanhenemiselta

Sega 23.3.2014 juttu bulgariaksi

Maahanmuuttajat saattavat hidastaa väestön vanhenemista keskipitkällä tähtäimellä, mutta he eivät voi kääntää tendenssiä. Tämä on Bulgarian tiedeakatemian maan demografista tilaa koskevan raportin eräs johtopäätös. Kansallisiin tilastoihin nojaavan realistisen ennusteen mukaan Bulgariaan muuttaa keskimäärin 15.000 ulkomaalaista vuosittain vuoteen 2060 mennessä. Optimistisen ennusteen mukaan maahanmuuttajia tulee vuosittain 20.000 henkeä ja pessimistisen ennusteen mukaan 10.000. Koska he ovat etupäässä nuoria henkilöitä, niin he voivat hidastaa väestön vanhenemista ja vähentää sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuvaa rasitetta, jota pahentaa se, että työikäisiä bulgarialaisia on yhä vähemmän. ”Tämä tietenkin edellyttää, että työnantajat alkavat pitää maahanmuuttajia työvoimana, mitä tilanne ei ole nykyään”, kertovat asiantuntijat.

Ennusteiden mukaan vuoteen 2060 mennessä maahanmuuttajat ovat kasvattaneet väestöämme lähes puolella miljoonalla hengellä. Ilman maahanmuuttajia väestön määrä kutistuu siihen mennessä vajaaseen 5,1 miljoonaan henkeen. Tilastokeskuksen realistisen ennusteen mukaan yli 64-vuotiaiden bulgarialaisten määrä tulee silloin olemaan noin 30% väestöstä.

Maahanmuuttajien vaikutus ulottuu kuitenkin vai keskipitkälle tähtäimelle. ”Tämä tarkoittaa, että jos hallitus ei määrittele kategoriaa ”toivottava maahanmuuttaja”, niin maahanmuutto ei tule olemaan käyttökelpoinen väline torjumaan syntyvyyden laskun ja väestön vanhenemisen aiheuttamia osittain kielteisiä seurauksia”, kommentoivat tutkijat. Siksi he ehdottavat, että hallitus ryhtyy toimiin oikeanlaisen koulutuksen ja ammattiosaamisen omaavien ulkomaalaisten houkuttelemiseksi ja että se rajoittaa rikollisten ja uskonnollisesti fanaattisten maahanmuuttajien määrää.

Viimeiset yhdeksän vuotta kattavan (vuoteen 2011 asti) väestölaskennan tietojen mukaan maahan on muuttanut 131.539 henkeä, joka on keskimäärin 14.615 henkeä vuodessa. Joka toinen maahan pysyvästi muuttanut ulkomaan kansalainen tuli EU:n ulkopuolelta. Heistä enemmistö oli venäläisiä – lähes 12.000, eli 65% kokonaismäärästä.

Asiantuntijat arvioivat, että myös bulgarialaisia pitää houkutella takaisin kotimaahan paremmilla palkoilla. Eurostatin ja kansallisen tilastokeskuksen arvion mukaan maasta muuttaa pois vuosittain 20.000-25.000 iältään 25-39 –vuotiasta henkilöä. Maailmanpankin tekemän tutkimuksen mukaan vuodesta 2011 lähtien aktiivisimmassa iässä olevan (30-35 –vuotias) väestön määrä on kutistunut eniten Bulgariassa – 15 prosenttia – verrattuna muihin tutkittuihin maihin. Rila Monastery, Bulgaria

Bulgariasta on tulossa eläkeläisten maa. ^

Nimimerkki akez on myös suomentanut Venäjän mediasta kiintoisan jutun etnisistä levottomuuksista maassa. Bulgarissa etnisten ryhmien välit olivat ilmeisesti paremmat kommunismin aikaan, mutta sen romahtamisen myötä tunteet ovat kuumentuneet ja erot korostuneet.

EUROOPAN MUSTALAISVALTIOT

Komsomolskaja Pravda 19.10.2011 juttu venäjäksi

Onko EU imperiumi? Joo, säälittävä yritys …

Suositussa Sofialaisessa pubissa istuu nuoria ja kiihkeitä bulgarialaisia nationalisteja. He eivät kuulu kaljupäiden heimoon. Pikemminkin nuoria kunnon perheistä. Hyväkäytöksisiä, koulutettuja, siistejä nuoria, jotka osaavat useita kieliä. Heidän johtajansa on karismaattinen Angel Dzhambazki, joka on ehdolla Sofian pormestariksi …

– Jos minusta tulee pormestari, niin ensimmäiseksi työkseni jyrään Caterpillarilla laittomina asutuksina mustalaisten ghetot nurin. Kysyt, minne ihmiset laitetaan? He palaavat sinne, mistä tulivat. Takaisin historialliseen kotimaahansa Intiaan. Samoin Bulgariasta lennätettiin sosialismin romahduksen jälkeen vietnamilaisia. Usko minua, kuka tahansa bulgarialainen on valmis ostamaan menolipun gheton asukeille. Koko EU:n päätähän särkee nykyään, kun 12 miljoonaa mustalaista vaeltaa ympäri Eurooppaa, eikä kukaan tiedä, mitä tehdä heidän kanssaan.
(…)

Mitä mieltä olette norjalaisesta Breivikistä, joka tappoi yli 90 ihmistä?

Pitkä hiljaisuus ja sivuun luotuja katseita.

– Se oli epätoivosta kumpuava teko, – sanoo lopulta Angel Dzhambazki. – Henkilö menetti järkensä huomatessaan, kuinka maailma, jossa kasvoi muuttui toiseksi, eikä kuulunut enää hänelle. Breivik epäilemättä oli hullu, mutta hänestä tuli tunnus ja symboli monikulttuurisuuden ajanjakson protestille. Vähälapsinen vauras länsi-Eurooppa päästi sisään muslimimaahanmuuttajia, jotka toivat mukanaan vieraita uskonnollisia ja kulttuurisia arvoja, Itä-Eurooppa koki kiitos ”rautaesiripun” vain kommunismin ja pysäytti siten tulijat, mutta meilläkin on runsaasti etnisiä ongelmia. Teillä Venäjällä Putin rakentaa uutta imperiumia ja te voitte sallia itsellenne imperialistisen nationalismin ylellisyyden. Meidän maamme demografisine ongelmineen on pieni ja siten nationalismimme on kapeaa ja etnistä.
(…)

Miksi he tappoivat poikani?

Katunitsan kylä sijaitsee lähellä Plovdivia. Asukkaita on noin 3000. Atanas Petrov on vanha mies, jolla on sammunut katse ja surusta mustuneet kasvot, asettaa kukkia asfaltille. ”Juuri tällä paikalla 23.9. mustalaisparoni Kiril Rashkovin käskyläiset ruhjoivat kuoliaaksi poikani Angel Petrovin, – sanoo hän hiljaa. – Se oli harkittu murha, jonka voivat todistaa kymmenet muut kyläläiset. Seisoin itse parin askeleen päässä ja näin kuinka pikkubussi laahasi pitkin maata poikaani. Minulla ei ole mitään mustalaisia vastaan – kylässämme asuu myös täysin kunnollisia mustalaisperheitä, jotka tekevät peltotöitä. Ei ole kyse etnisestä alkuperästä.

Kuitenkin monet bulgarialaiset ovat vakuuttuneita, että kyse on juuri siitä. 19-vuotiaan Angel Petrovin murha järisytti koko maata ja sai tuhansia kaduille. Yleinen mielipide nosti ensimmäiseksi esiin mustalaisten terrorin. Yli kymmenen vuotta ”tsaari Kiro” (alias mustalaisparoni Kiril Rashkov) piti pelossa päällepäin hyvinvoivan näköistä Katunitsaa. Poliisi, jota oli lahjottu runsaasti kullalla, sulki silmänsä kaikelta.

Hän rakensi 7 palatsia kylään, hankki parkkipaikallisen autoja ja aseistetut vartijat sulkivat katuja hänen toivomuksestaan – kertoo VMRO-puolueen johtaja Krasimir Karakachanov. – Keskelle kylää paroni pystytti laittoman alkoholitehtaan ja vielä rehvasteli televisiossa, että tuottaa väärennettyä alkoholia oman reseptinsä mukaan. Hän livahti kuin koira veräjästä kaikesta. Hän ei maksanut veroja, rekisteröi oman puolueen ja häntä pidettiin koskemattomana, koska avoimesti kannatti nykyistä hallitusta.

Mitä tapahtui 3 viikkoa sitten? ”Tsaari Kiro uhkaili nuorta poikaa, joka epätoivoissaan teki valituksen poliisille. Jo kahden tunnin kuluttua hänen luokseen ilmaantui paronin väkeä, jotka sanoivat, että leikkaavat häneltä pään irti. Oli selvää, että poliisit olivat heti ilmoittaneet hänelle kuka valituksen oli tehnyt. Seuraavana päivänä kylän kaduille alkoi kerääntyä vihaisia kyläläisiä. Plovdivista tuli paronille vieraita ja hänen autollaan tahallaan kaikkien nähden he ruhjoivat pojan. Sama auto törmäsi myös poliiseihin ja vahingoitti heitä. Jos paroni olisi heti pidätetty, niin kuohuntaa ei olisi tapahtunut. Neljä päivää häntä piiloteltiin ja poliisin suojeluksessa kuljetettiin kaupungista toiseen. Kolmantena päivän murhan jälkeen hän kaikessa rauhassa antoi suositulle lehdelle haastattelun, jossa ilmoitti: jokainen, joka nostaa päätään minua vastaan, voi heittää sille hyvästit – tulen leikkaaman sen irti. Mutta kun protestien aalto nousi kaikkialla Bulgariassa, paroni viimein pidätettiin. Kaksoisstandardin vastaisiin mielenosoituksiin eivät lähteneet vain ääriradikaalit, vaan myös tavalliset ihmiset joukossa myös äitejä lapsineen.

Jalkapallokannattajat Plovdivista järjestivät Katunitsassa ”barbeque-illan” hajottaen ja polttaen paronin palatseja. Pääosin kuitenkin mielenosoitukset olivat rauhanomaisia.

– Toisin kuin Lontoossa, täällä ei rikottu liikkeitä ja poltettu autoja, – sanoo kansallisen puolueen ”Atakan” johtaja Volen Siderov. – Mielenosoituksissa ei ollut natseja ja skinheadeja, vaan tavallisia ihmisiä, jotka eivät halua asua mustalaisvaltiossa. Hallitus yrittää vähätellä protestien merkitystä ja ilmoittaa, että meillä ei ole mustalaisongelmaa. Mutta se on hölynpölyä. Mustalaiset terrorisoivat kokonaisia alueita maaseudulla. Hyökkäävät kylissä puolustuskyvyttömien vanhusten kimppuun. On taloja, joissa kiertolaissakki on tehnyt ryöstön jo satakin kertaa. Bulgarialaiset pakenevat peloissaan kylistä kaupunkien suojiin. Kaikkein traagisin tapaus sattui kaksi vuotta sitten Litakovon kylässä lähellä Sofiaa. Kolme mustalaista hyökkäsi juuri eläkkeensä saaneen vanhuksen kimppuun. Hänet raiskattiin, pää katkottiin kirveellä ja ruumis paloiteltiin. Yksi murhaajista sai 19 vuotta vankeutta, entä sitten? Istuu 8 vuotta, vapautuu ja alkaa uudelleen murhata. Mustalaisparonit käyttäytyvät kuin paikalliset kuninkaat: tulevat hakemaan sosiaalitukiaan kantapäästä kiireeseen kultaan sonnustautuneina ja kotona heillä on kolme lautasantennia. Alamaisiaan he tarkoituksellisesti pitävät slummeissa, noissa rikollisuuden hautomoissa, käyttäen hyväkseen tummia, lukutaidottomia ihmisiä varkauksiin, prostituutioon ja huumesalakuljetukseen. Näissä laittomissa ghetoissa jokaiseen hökkeliin rekisteröidään tuhat henkeä. He ovat kuin haamuihmisiä, joka eivät maksa vedestä, eivätkä sähköstä, eivätkä tiedä, mitä verot ovat. EU:ssa vallitsee tekopyhä suhtautuminen mustalaisiin. Olkaa hyvä, integroikaa te heidät omiin maihinne. Kun bulgarialaiset mustalaiset menivät Ranskaan, pystyttivät sinne leirinsä ja alkoivat varastaa, presidentti Sarkozy palautti heidät samantie meille takaisin ja rikkoi samalla käytännössä EU:n vapaan liikkuvuuden periaatetta. Heidät vain lastattiin lentokoneisiin ja lähetettiin takaisin.

”Mustalaisille lisäksi maksettiin 300 euroa – jotta vain lähtisivät Ranskasta, – tuhahtaa suuttuneena poliitikko Krasimir Karakachanov. – Rajan ylittämisestä on tullut hyvä bisnes. Mustalaiset palaavat Romaniaan ja Bulgariaan, pysyvät täällä leireissään kuukauden ja taas menevät Ranskaan, saadakseen matkarahat. EU on selittänyt bulgarialaisille 20 vuotta, että meidän pitää olla suvaitsevaisia ja kasvattaa mustalaisia. Miksi Ranska ei ota heitä kasvatettaviksi? Ja me katsomme, miten heiltä asia onnistuu!”

Mustalaisvastaiset asenteet ovat vallanneet koko Euroopan – Tshekki, Unkari, Romania, Portugali, Slovakia. Mustalaisia ajetaan pois kaikkialta kirousten saattelemina. …


Mustalaisten määrät Euroopan maissa Sisäministeriöiden tietojen mukaan.
*Venäjä luku vuodelta 2002. Maan romaniyhdistykset tosin väittävät, että heitä on yli miljoona.

Olemme villejä, ei meillä ole lakeja

(…)

Kylmän sodan aikana suurin osa Euroopan mustalaisista oli itäblokin puolella – NL:n, Romanian ja Bulgarian alueella, sosialismin ankaran, mutta kansakunnalle hyvää tekevän paineen alla. Kyllä, heidät pakotettiin töihin, rangaistiin loisimisesta ja irtolaisuudesta, mutta samalla taattiin uusi asunto, terveydenhuolto ja tärkeimpänä – mustalaisten lapset pantiin kouluun. Keppi ja porkkana politiikan ansiosta kiertolaiskansan tehokas integraatio yhteiskuntaa sujui – yli 90% mustalaisista asettui paikoilleen. Koulutustaso kasvoi nopeasti, musiikkikulttuuri kukoisti. Mustalaiset vieläkin muistelevat nostalgisesti sosialismin aikakautta.

– Kommunistisen hallinnon aikana romanikansan asema ei ollut niin huono kuin nykyisin, – sanoo bulgarialaisen mustalaispuolueen ”Drom” johtaja Ilya Iliev. – Romaneilla oli asunnot ja mitä tärkeintä, työtä tekstiiliteollisuudessa ja maataloudessa. Lapset saivat hyvän koulutuksen. Tuolloin vakavasti saattoi puhua integraation onnistumisesta.

– Sosialismin aikana mustalaiset pakotettiin työhön ja se oli positiivinen prosessi, – sanoo sosiologi Mihail Mirchev. – Syntyi mustalaisten keskiluokka, jolla oli tekninen koulutus. Bulgarian hallitus harjoitti hajauttamisen politiikkaa: oli erityinen ohjelma asuttaa vähemmistöjen jäseniä tavallisiin taloihin, joissa asuu bulgarialaisia. Vahva miliisikoneisto opetti mustalaisille lakien voimaa. Mutta demokratian tullessa alkoi yhteiskunnan kerroksiin hajautuminen ja mustalaiset päätyivät uudelleen takaisin 1800-luvun feodalismin aikaan. Gheton keskellä on feodaaliherran linna (mustalaisparonin 3-4 kerroksinen palatsi), ja ympärillä slummi, jossa epäinhimillisessä köyhyydessä kyhjöttävät tummat, sorretut ihmiset. 22 vuotta demokratiaa on täysin demoralisoinut mustalaisyhteisön.  NadezhdaSliven

Romanit kärsivät työttömyydestä ja rikollisuudesta, kommunismin romahdettua.

Sosialistisen blokin romahtaminen toi suuria onnettomuuksia, jotka tuskin vahvistivat kansakuntaa. Kun hallituksen myötämielisyys ja ankara valvonta hävisi, mustalaiset villiintyivät nopeasti, ryhtyivät juopottelemaan, putosivat yhteiskunnan pohjalle ja uudelleen lyöttäytyivät laumoiksi. Rautaesirippu romahti ja mustalaiset lähtivät rajan yli Länsi-Eurooppaan etsimään elantoa, kuin luteet höyrytettävästä patjasta. Alkoi uusi Suuri Kansainvaellus, joka täysin muuttaa Euroopan etnisen kartan. Köyhyys sai mustalaiset palaamaan takaisin varasteluun, johon tulivat mukaan myös huumeet. Kansan moraaliseen rappioon vaikutti myös täysin uusi tekijä. Ensimmäistä kertaa etnisen ryhmän koko historian aikana poliitikkojen päähän pälkähti kyyninen ajatus. Mustalaiset eivät ole vain epämääräinen epämukava elementti eurooppalaisessa politiikassa. Mustalaiset – he ovat ennenkaikkea äänestäjiä.

EUROOPAN MUSTALAISVALTIOT, OSA 2

Komsomolskaja Pravda 20.10.2011 juttu venäjäksi

”Sorrettujen” aseman eduista

Nykypäiviin asti säilyneistä kolmesta muinaisesta kansasta – armenialaiset, juutalaiset ja mustalaiset, jotka säilyttivät täysin erityislaatuisen identiteettinsä, vain mustalaiset eivät tavoitelleet valtaa. Itseasiassa he ovat AINOA kansa maapallolla, joka ei koskaan ollut mukana politiikassa. … Tämän yhteiskunnallisista asioista piittaamattomuuden ja huolettomuuden takia he saivat paljon anteeksi. Mustalaisia ei kadehdittu, kuten juutalaisia ja armenialaisia, heidän rikkautensa ja poliittisen vaikutusvaltaansa tähden. Romanit ennenmuuta halusivat vapautta, ja vapaus ja politiikka ovat yhteensopimattomia asioita.

Viime vuosisadan loppu muutti kaiken. Mustalaisten lahjonta demokraattisissa vaaleissa osoittautui helpoksi, halvaksi ja erittäin tehokkaaksi keinoksi. Mustalaisparonit sovitusta summasta takasivat, että heidän heimolaisensa ilmaantuivat sataprosenttisesti vaalipaikalle ja äänestivät kuten oli sovittu. Ei ikäviä yllätyksiä. Kaikki pilkulleen, kuin pankissa.

– Helppo raha yksinkertaisesti turmeli mustalaiset, – sanoo sosiologi Mihail Mirchev. – Bulgariassa rikkaat henkilöt, jotka haluavat päästä pormestareiksi, organisoivat ns. ”bisnespuolueen”. Niiden ainoa mahdollisuus saada valtaa on tehdä sopimus mustalaisten kanssa ja he tietävät sen.

– Kyllä, äänten osto on suuri ongelma, – kertoo mustalaispuolue ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev (Don Tsetse, kuten journalistin sanovat). – Puhun aina heimolaisilleni: kun poliitikko antaa teille äänestänne 20 levaa (noin 10 euroa), niin samalla hän varastaa tulevaisuudessa 20 miljoonaa lapsiltanne. Olen antanut ohjeet väellemme: ottakaa rahat, siinä ei ole mitään pahaan, mutta älkää äänestäkö.

Väestöräjähdys, joka johtuu varhaisella iällä aloitetuista leväperäisistä sukupuolisuhteista ja ehkäisyvälineiden puuttumisesta, on tehnyt bulgarialaisista mustalaisista varteenotettavan poliittisen voiman. Tosin bulgarialaiset, halutessaan näyttää ”paremmilta” läntisten kumppaneidensa silmissä, ilmoittavat, että mustalaisten määrä on vain 4% maan väestöstä.

– Bulgaria pyrkii myös mukaan Schengen-alueeseen, mikä merkittävästi tulee laskemaan mustalaisten määrää maassa, – sanoo ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev. – Virallinen luku on 325.000, mutta todellinen yli miljoona, ja EU:ssa (mustalaisten) lukumäärä nousee 16 miljoonaan.

– Mustalaisten määrä on jo yli 12% seitsemänmiljoonaisen Bulgarian väestöstä ja heidän lukumääränsä kasvaa hallitsemattomasti, – sanoo poliitikko Krasimir Karakachanov. – Mustalaisperheissä on 7-12 lasta ja bulgarialaisissa vain 1-2. Tytöt alkavat synnyttää 12-13 -vuotiaina ja joskus jopa 11 iässä. Mustalaiset sanovat, että heillä on sellainen traditio. He käyttävät valtavan osan sosiaalituista – yli 50% koko sosiaalibudjetista. He eivät mene virallisesti naimisiin ja siksi nuoria äitejä pidetään yksinhuoltajina. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? 12-vuotias äiti saa lapsilisää, koska on vielä itsekin lapsi plus lapsilisän lapsestaan plus vielä yksinhuoltajan tuen. Kouluun hän ei tietenkään mene, samoin kuin ei myöskään suurin osa ghettojen lapsista. Hän varastelee, kerjää, harjoittaa prostituutiota, myy huumeita. Täysin lukutaidottomien mustalaislapsien määrä kasvaa rajusti. He eivät osaa laskea tai lukea, eivätkä osaa edes puhua bulgariaan. Vartuttuaan he eivät saa töitä ilman koulutusta, joten he päätyvät työttömiksi ja alkavat nostaa sosiaalitukia. Keskiverto mustalaisperhe saa noin 600 levaa (noin 300 euroa) sosiaalitukia. Isä juo, lapset varastelevat, äiti kerjää kadulla. Tuella ei saada mitään aikaan.
(…)
Mustalaispuolueen ”Drom” johtaja Ilija Iliev katsoo, että hallitus ei riittävästi kannusta lapsia koulunkäyntiä. – Jokainen lapsen ilmestyminen kadulle maksaa rahaa, – ilmoittaa herra Iliev. – Monilla romaneilla ei ole taloudellisesti varaa lähettää lapsia kouluun. Heillä eivät rahat riitä vaatteisiin.

– Mutta heillä on vaatteet, joissa voivat mennä kerjäämään asemille, – minä vastasin. – Monet bulgarialaiset ovat yhtä köyhiä, mutta heidän lapsensa silti käyvät koulussa. Bulgariassa koulutus, oppikirjat ja kouluruokailu ovat ilmaista. Ja on olemassa laki OPPIVELVOLLISUUDESTA. Vanhemmat ovat hallitukselle vastuussa siitä, että heidän lapsensa ilmaantuvat kouluun.

Lain olemassaolo sai herra Ilievin suuresti hämmentymään.

– Ei meillä ole sellaista lakia!

– Se on kirjattu teidän perustuslakiinne!

– Ette voi syyttää miljoonia mustalaisia siitä, että heidän lapsensa eivät käy koulussa. Syyllinen on hallitus, joka ei ole onnistunut luomaan edellytyksiä integraatiolle.

”Mustalaistuminen” ortodoksisissa maissa

Orlandovtsin kaupunginosa Sofiassa. Monikerroksinen talo Gradina-kadulla – raja, joka erottaa pääkaupungin säädyllisen ja siivon elämän siivottomasta mustalaisghetosta. Seison katolla yhdessä asukasaktivistien Kettin ja Bojkon kanssa.

Asumme rintamalinjalla, – naurahtaa Ketti katkerasti, osoittaen hökkelirykelmää, joka on kyhätty laudoista, pahvista ja vanerista. Savu nousee nuotioista. – TUONNE poliisikaan ei uskalla mennä.

Mustalaisghetto – rujo kasvain kaupungin kehossa, sairauksien ja rikollisuuden likakaivo. Roskakasoja tonkivat viinasta mustuneet miehet ja kulkukissan lailla likaiset, laihat naiset.

– Mustalaiset tulevat tänne kerjäämään ja varastelemaan, ja me pelkäämme heitä kuollaksemme, –  valittaa Ketti. – Välillä he öisin ajelevat hevosillaan kaupunginosassamme. He varastavat sähköä ja vettä, ja kaikki kulut tulevat meidän niskoillemme. Minä olen rehellinen veronmaksaja. Miksi minun pitää maksaa kaikesta?!


Kuvassa mustalaiset kuljettavat Sofian kadulla vanhaa neuvostoaikaista ”Zaporozhets” autonromua.

– Bulgariassa 1,2:ta työssäkäyvää kohden on 1 ei-työssäkäyvä (lapsi, eläkeläinen tai työtön), – selittää poliitikko Krasimir Karakachanov. – Kaikki kulut mustalaisten ylläpidosta maksetaan bulgarialaisten pussista. Maamme on EU:n köyhimpiä ja nuoret, aktiiviset ja koulutetut bulgarialaiset matkustavat pois etsimään parempaa elämää. Vuodessa menetämme kokonaisen kaupungillisen – 50.000 henkeä. 10 vuoden kuluttua täällä ei ole enää väkeä, joka kykenisi elättämään sairaat ja eläkeläiset. Ennen liittymistä EU:hun bulgarialaisille luvattiin rikas elämä kuin paratiisissa. Meille luvattiin ulkomaisia investointeja, mutta ei kerrottu, minne ne menevät. Kaikki investoinnit menivät supermarketteihin – bulgarialaiset ostavat ulkomaisia tuotteita ja heidän rahansa virtaavat ulkomaille. Tuotanto pysähtyi, maa päätyi perikatoon. EU-virkamiehet osoittautuivat Kominternin virkailijoita pahemmiksi! Ollaan ajautumassa siihen, että bulgarialaiset ovat menettämässä oman maansa.

– Bulgaria on vaarassa menettää suuren osan alueestaan, – vahvistaa sosiologi Mihail Mirchev. – Historialliset maa-alueemme joko autioituvat tai siellä on hallitsevassa asemassa turkkilaisperäinen väestö, tai mustalaiset valtaavat maaseutualueita palauttaen ne takaisin keskiajalle. Ne ovat mustia läikkiä kartalla. Millä väellä me asutamme autiot alueet? Viimeinen toivomme ovat – englantilaiset, irlantilaiset tai hollantilaiset.

– Haluatteko antaa maan vuokralle englantilaisille eläkeläisille?!

– Onko meillä valinnanvaraa? Englantilaiset ovat dynaamista kansaa, synnynnäisiä kolonisteja. Ja juovat vain perjantaisin.

– Mutta eläkeläiset eivät synnytä! Mistä saatte väestöä?

– Aluksi eläkeläisiä, sitten tulevat heidän lapsensa. Maamme on ekologisesti puhdas, ilmasto suotuisa, alhaiset verot ja huvittavat kiinteistöjen hinnat. Jos pitää valita ”kotimaisten” mustalaisten ja ”ulkomaisten” eurooppalaisten välillä, niin minä valitsen eurooppalaiset.

Kansallisvaltion loppu?

Itä-Euroopan ”mustalaistuminen” herättää poliittisissa piireissä aikamoista hysteriaa ja synnyttää mitä ihmeellisimpiä ideoita. Äskettäin slovakialainen nationalisti Jan Slota ehdotti mustalaisvaltion perustamista EU:n raja-alueelle. Bulgarialainen nationalisti Volen Siderov taas suunnittelee mustalaisten lähettämistä kaukaisille saarille.

– Bahama-saaret me ehkä hyväksyisimme, – naurahtaa mustalaispuolueen ”Euroroman” johtaja Tsvetelin Kynchev. – Mustalaisvaltio EU:n alueella – ei huono idea, kunhan se vain sisältää Ranskan rivieran, Unkarin Balatonin, Palma de Mallorcan ja Karlovy Varin. Jos puhutaan vakavasti, niin ajatus on täysin absurdi! Mikä maa suostuu antamaan osan omasta alueestaan?! Kyllä, mustalaisten kanssa on ongelmia, mutta ne pitää ratkaista. Mutta kaikki eurooppalaiset rahastot vähemmistöjen tukemiseksi – ne ovat vain rahanpesun välineitä. Nykyään EU jakaa mustalaisten integroimiseksi 26 miljardia euroa! Pystyttekö kuvittelemaan, mihin kaikkeen nuo rahat menevät? Kaiken lisäksi EU-virkamiehet hautovat ideaa ilmaisten asuntojen rakentamiseksi vähemmistöille. Mitä silloin köyhät bulgarialaiset tulevat ajattelemaan meistä? He alkavat vihaamaan meitä! Kansaa ei saa jakaa vähemmistöön ja enemmistöön.

– Eurooppa lähti kulkemaan Amerikan talutusnuorassa ottaessaan käyttöön monikulttuurin periaatteen, – sanoo sosiologi Mihail Mirchev. – EU antautui USA:n armoille ja eurooppalaisten on ollut vaikea myöntää, että amerikkalainen projekti kansallisuuksien kieltämiseksi ei ole vain kelvoton, vaan myös vahingollinen. Jos emme kykene puolustamaan vanhoja kansakuntia ja niiden traditioita, tulemme törmäämään uusfasismiin protestin muotona.

– Eurooppalainen projekti integroida mustalaiset ”pehmein” keinoin demokraattisten vaalien ja sosiaalisten etujen avulla on täydellisesti epäonnistunut, – olen minä havainnut. – Diktatuuri olisi tässä tapauksessa paljon menestyksekkäämpi. Tarkoittaako tämä, että on kansoja, jotka voidaan sivistää vain pakolla ja kurilla?

– Mielestäni, kyllä. On kansakunta-umpilisäkkeitä, jotka jäävät syrjään kehityksestä. Mustalaiset esimerkiksi eivät ole alkuunkaan integroitavissa etuoikeuksilla ja armopaloilla, jotka turmelevat heidät täysin.

– Mutta silloin päädymme shokeeraavaan ajatukseen, että kaikki ihmiset eivät ole tasavertaisia?

– Mutta se on totta! Demokratiassa kaikilla ihmisillä on samat oikeudet, mutta eivät he ole tasavertaisia! Ja yksilöllisiä oikeuksia voi käyttää vain niin, että siitä ei aiheudu vahinkoa muille. Oikeuksien rinnalla on olemassa myös niitä tasapainottava velvollisuuksien järjestelmä. Tämä on juuri se, mitä ”kotouttajat” eivät halua selvittää vähemmistöille! Amerikkalaisten keksimässä ns. ”avoimessa yhteiskunnassa” vähemmistö on vain poliittinen välinen enemmistön hallitsemiseksi, osa ”hajota ja hallitse”-politiikkaa. Mikä on tämän surullisen kuuluisan ”avoimen yhteiskunnan” ydin ja olemus? Se on järjestelmä, jossa kansallisvaltiota horjutetaan puhtaasti ideologisia tavoitteita omaavien kansalaisjärjestöjen ja säätiöiden kautta. Erinomainen esimerkki on Sorosin säätiö. Yhtäältä he valmentavat poliittisia johtajia vähemmistöjen lahjakkaista edustajista ja toisaalta ostavat paikallisia intellektuelleja, jotka propagoivat globalisaatiota, jonka pahin vihollinen taas on kansallisvaltio.

– Mikä ero on kansallisvaltiolla ja valtiolla?

– Tietenkin kansallinen luonne. Maailmanhallituksella on voimaa hallita mitä tahansa periferia-alueen valtiota, jos sillä on käytettävissä yksinkertainen hallintomekanismi, joka perustuu harmaaseen ja nöyrään hallintokoneistoon. Mutta tehtävä vaikeutuu, jos valtio pitää kiinni kansallisista, kulttuurisista ja uskonnollisista arvoistaan. Ja mikä tärkeintä, jos se kannattaa ajatusta taloudellisesta protektionismista ja kykenee puolustamaan kansallisia intressejään. Amerikkalaisen monikulttuuriprojektin tavoite on tehdä kansakunnat voimattomiksi ja alistaa ne maailmanhallituksen alaisuuteen. Jos Euroopasta ei löydy rohkeutta tunnustaa ”sulatusuuni”-ideologian konkurssia, niin siitä tullaan valuuttamaan veret pihalle ja se tuhoutuu.

Bulgarian nykyinen pääministeri Boyko Borisov on ottanut myös kantaa aiheen tiimoilta:

On 6 February 2009, Borisov, speaking in Chicago, told Bulgarian expatriates that the human material and the basis of Bulgarian population at that moment included 1 million Roma, 700,000 Turks and 2.5 million retirees. He added that the human material that they are left with as voters and as a pool for recruiting staff is really not that big, as half a million people have left Bulgaria.[57][58][59][60] Vice-president of the Party of European Socialists, Jan Marinus Wiersma, accused Borisov of referring to the Turks, Roma and pensioners in Bulgaria as ”bad human material,” and claimed that GERB ”has already crossed the invisible line between right wing populism and extremism.”[61]220px-B_Borisov_05

http://en.wikipedia.org/wiki/Boyko_Borisov#Allegations_of_racism_and_xenophobia

Loppuun vielä Bulgarialaisen professorin haastattelu aiheen tiimoilta:

Bulgaria has fastest declining and disappearing population in the world

Prof Petar Petrov, deputy chairperson of the Demographic Policy Centre and first chairperson of the Patriotic Action club, in an interview with FOCUS News Agency
FOCUS: Prof Ivanov, you established the Patriotic Action club, what are the first actions it will take?
Petar Ivanov: The first actions will be connected with the creation of a national doctrine, which is missing in Bulgaria, and it is so important a country has a national doctrine, a national cause. The other things we intend to do and which are now missing are certain changes to the field of demographic disasters, the field of regionalism, the health sector, the education sector. We will also think of proposing certain things in the fields of corruption and migration. Generally speaking, these are such national programmes which Bulgaria needs. The most important thing is that we will work for the creation of a national programme, for Bulgarian people’s good moral, which, you know, is one of the main factors behind us being in the state we are currently in, occupying the last places in Europe in all kinds of ranking.

FOCUS: How can we define the current demographic situation in Bulgaria?
Petar Ivanov: The society knows my views. I have been talking about this for a lot of time now. The demographic disaster in Bulgaria is the most important problem now for me along with the increasing number of Roma people, for me Bulgaria is in a dramatic, tragic state. We have the fastest declining population in the world, the fastest declining and disappearing population in the world, according to official data, which no one refutes; it exists in the rankings of world institutions. We occupy the first place in terms of declining and disappearing population. How can we call the severe demographic crisis, bearing these things in mind? Dramatic and tragic. I do not know if there is some kind of survival in this field. If I judge by the people who have been governing us for 25 years, who were to save us and make us live better – I, personally, have no hopes something good will be done. Handling the demographic disaster and disappearing of Bulgarian people is not in the hands of an ethnic Turkish man – Hasan Ademov [Labour and Social Policy Minister]. He is handling the demographic disaster, he was to establish a commission, yet no one knew what happened with it. To put it short, nothing with happen. I do not know where Bulgaria is going.

FOCUS: Which are the factors which influence this disaster?
Petar Ivanov: The factors influencing this disaster are many in number. First come corruption, regionalism. Sofia seems to be different, in contrast to the rest of Bulgaria – 80% of Bulgaria’s population lives in absolute poverty. According to Eurostat, 49%, which means half of Bulgarian people live below the poverty line. They are the so-called social exclusion in this sphere, so regionalism is one of the main problems. All the money goes to Sofia – motorways are built leading to Sofia, underground is built to the benefit of Sofia residents, they have more convenient access to Greece, tot the sea. And the important motorways for the economy, such as the Ruse – Svilengrad one are not paid any attention. As far as investments are concerned, we have data – the investments in Sofia are estimated at BGN 11 billion, according to the National Statistical Institute, and, for example, the investments in Ruse are some BGN 400 million to BGN 500 million, hundreds of times less and Ruse is no hundreds of times smaller than Sofia. This outrageous thing continues to exist. Besides corruption, we have the monopolies which, as you know, drain [people’s money] with the highest prices in Europe in many fields. EU projects are managed in a scandalous way and all the projects go to Sofia – Sofia residents are actually a caste with privileges in Bulgaria and all the rest are barbarians – poor, sick and unhappy.

FOCUS: Are the problems you just mentioned are the reason behind Bulgaria being in that crisis?
Petar Ivanov: These are the exact problems and in this situation I just described – the regionalism in question, the thefts on the part of the monolies, the corruption at all levels. You know, we occupy the first place in Europe in terms of corruption in all rankings. All these circumstances, crimes, you see what happens – the mental instability or mental problems Bulgarian people suffer from, again according to Eurostat – 72% of Bulgarians are depressed, so we should not wonder at what is happening in the country – murders, murders of children, suicides. How is a person to stay in Bulgaria and not go abroad, especially young people, what are they to do, where are they to work if they will be lied to and their salaries will not be paid? Everybody goes abroad, only Roma people, elderly people and lawyers stay as there are many lawyers graduating from [our] universities, I made some calculations, they will be a very serious segment [in terms of number] in the demographic structure of [Bulgarian] society in 10 to 15 years.

FOCUS: Which place does Bulgaria occupy in terms of declining population and which are the countries occupying the neighbouring places?
Petar Ivanov: Bulgaria is on a list related to population growth, population growth is a figure above 0 when the population of a country is increasing. Some African countries, where there is a very high birth rate and population growth, occupy the first places with some +40 ‰. We occupy one of the last places – the 229th of some 233 countries, the countries occupying the places behind us are some islands. Practically speaking, we occupy the last place in terms of population growth or the first place in terms of fastest declining and disappearing population in the world. This is the truth and everyone can see it on the website of Socius, of the Central Intelligence Agency. They are not lying at the Central Intelligence Agency, this is so.faces

http://www.focus-fen.net/opinion/2014/04/24/3604/prof-petar-ivanov-bulgaria-has-fastest-declining-and-disappearing-population-in-the-world.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s