Kuinka flirttailla tieteellisesti

Kokoelma uutisia ja videoita käsitellen flirttailua tieteellisestä näkökulmasta.

Flirttailu eli keimailu on ihmisten välistä vuorovaikutusta, jolla yleensä osoitetaan seksuaalista tai romanttista kiinnostusta toiseen henkilöön, mutta toisaalta sitä voidaan harrastaa ajankuluksi ilman tavoitteita. Flirttailu voi sisältää ystävällisiä sanoja, kehon ilmeitä tai hetkittäistä fyysistä kontaktia. Flirttailu voi jäädä yksipuoliseksi tai siihen voidaan vastata takaisin. Flirttailua ei tule sekoittaa iskemiseen, jolla on aina tavoite. Joidenkin mielestä flirttailu on toivottavaa, sen katsotaan piristävän elämää ja tuovan arkeen vaihtelua. Flirttailua voivat harrastaa sekä miehet että naiset.

Henkilö, joka flirttailee, voi tutkia toisen henkilön kiinnostusta itseensä, ja siten tutkia mahdollisuuksia pyytää häntä esimerkiksi treffeille. Toisaalta taka-ajatuksena ei välttämättä ole mitään, vaan flirttailu voi olla spontaania ajankulua. Aiheeton flirttailu voi herättää pahennusta ja väärinkäsityksiä, etenkin jos flirttailija on parisuhteessa. 

Tiesitkö, että brittiläisen Social Issues Research Centerin mukaan flirttailu on evoluution perusta. Flirttailu ei ole vain satunnaista hymyilyä, vaan sitä ohjaavat erilaiset taustatekijät. Tutkimuksen mukaan naiset kiinnittävät enemmän huomiota miehen asemaan yhteiskunnassa ja mies taas naisen ulkomuotoon. Näin flirttailun avulla parhaat geenit ovat saaneet suvuilleen jatkoa ja lopputuloksena on nykyihminen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Flirttailu

http://m.lapinkansa.fi/nuoret/hyvaa-sinkkuelamaa?v=1

flirting_infogra

Professori Gary W. Lewandowski kirjoittaa brittilehti Independentissä, että ihmiset ovat huonoja huomaamaan vastapuolen flirttailua. Lewandowskin mukaan tutkimustulokset osoittavat, että vain 28 prosenttia ihmisistä tunnistaa vastapuolen flirttailun. Ulkopuolelta kohtaamisia seuraavat ovat vielä huonompia huomaamaan romanttisen kiinnostuksen.

Professorin mukaan miehet ovat naisia huonompia tunnistamaan flirttailun. Lewandowskin mukaan miesten kannattaisi kiinnittää huomiota naisen eleisiin, kuten pään nyökyttelyyn, sillä naiset alitajuisesti niiden avulla joko kannustavat miestä puhumaan enemmän tai hillitsevät tätä.

Lewandowskin mukaan keskustelukumppanistaan kiinnostuneet naiset esimerkiksi istuvat siten, että heidän parhaat puolensa korostuvat. Naisen kiinnostuksesta kertoi tutkimuksissa myös se, jos nainen nyökytti päätään, elehti käsillään, hymyili vihjailevasti ja kosketteli vaatteitaan. Olennaista on Lewandowskin mukaan kuitenkin se, että testissä keskustelun aluksi naiset antoivat tällaisia signaaleja huolimatta siitä, olivatko he kiinnostuneita miehestä vai eivät. Todellisen kiinnostuksen paljasti se, että naiset jatkoivat tätä sanatonta viestintää läpi keskustelun.

 Lewandowskin mukaan miehen kiinnostuksesta kertoi esimerkiksi se, että hän nojautui eteenpäin nauraessaan. Lisäksi vastapuolesta kiinnostuneet miehet puhuivat paljon koko kohtaamisen ajan.

Lewandowskin mukaan ihmiset flirttailevat usein peitellen, koska eivät ole varmoja siitä, saavatko vastakaikua. Professorin mielestä olisi kaikkien kannalta parempi, jos flirttailu olisi suorasukaisempaa.

——————————–

Antropologi Gil Greengross selvitti kahden vuoden tutkimuksessaan, että itseä vähättelevä huumori puree naisiin parhaiten. Greengross sanoo brittilehti Daily Mailin mukaan, että huumorintaju on seksuaalisesti viehättävää – ja kaikkein viehättävintä on itsestä pilaa tekeminen. Älykkäät vitsit sen sijaan voivat vaikuttaa liian kerskailevilta.

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/83771-professori-nain-nainen-flirttailee-vain-28-ihmisista-tunnistaa-merkit

Iltalehden vinkit:

—————–>

1. On olemassa viittä eri flirttailun tyyliä

Kansasin yliopiston tutkimuksen mukaan henkilö voi flirttailla viidellä eri tavalla: perinteisesti, fyysisesti, vilpittömästi, leikkisästi ja kohteliaasti. Noin neljäsosa flirttailusta on leikkisää ja 30 prosenttia flirttailusta on vilpitöntä, jonka avulla pyritään aidosti luomaan toiseen yhteys. Tutkijat ovat löytäneet yli 50 flirttailuun tarkoitettua signaalia, ja esimerkiksi hiusten näprääminen on naisten yleisin vinkki kiinnostuksesta.flirt-xclusi (1)

2. Sopiva katsekontakti

Flirttailua tehostavat hymy ja ennen kaikkea hyvä katsekontakti. Katsekontaktin avulla voit parhaiten välittää toiselle tiedon kiinnostuksestasi, mutta liiallinen tuijottaminen voi karkottaa toisen pois.flirtatious

3. Kosketa toista

Myös kosketuksen eri tasoilla voit välittää toiselle flirttailevia viestejä. Ystävällisessä mielessä voit taputtaa toista olkapäälle, mutta jos haluat tehdä romanttiset aikeesi selväksi, kosketa toista osapuolta kasvoihin.

4. Ole vaikeasti tavoiteltava

Mitä enemmän laitat henkilön niin sanotusti työskentelemään huomiostasi, niin sitä enemmän hänen kiinnostuksensa nousee sille. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset haluavat usein sellaista, mitä he eivät voi saada.flirty-sex

5. Miehet eivät välitä iästä

Miehille naisen ikä ei ole niin tärkeää flirttailutilanteissa, erityisesti jos kyseessä on leikkisää hauskanpitoa.

6. Miten puhut toiselle?

Mieti sanavalintojasi, mutta tarkkaile myös millä äänensävyllä keskustelunne etenee. Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan miehet kiinnostuivat naisista, joiden äänenkorkeus vaihteli ja jotka puhuivat melko nopeasti.

7. Päänasento vaikuttaa

Australialaisen tutkimuksen mukaan miesten mielestä naiset ovat kaikkein viehättävimpiä, kun heidän pään asento on hieman kallistunut alaspäin. Tällaisessa asennossa naiset kurkkaavat ylös katsekontaktissa, mikä tutkimuksen mukaan tekee heistä naisellisempia. Myös miehet voivat vaikuttaa siihen, miten he näyttävät naisten silmissä maskuliinisemmalta. Tutkimuksen mukaan naisten mielestä mies on kiinnostava, jos hän nostaa hieman leukaansa, jolloin hän luo naiseen katsekontaktin hieman ylempää. Raja on hiuksenhieno, sillä liiallinen nenänvartta pitkin jutustelu voi vaikuttaa ylimieliseltä.

8. Punaisen voima

Journal of Experimental Social Psychology -lehdessä julkaistun tutkimusten mukaan miehet kiinnittävät katseensa erityisesti naisiin, jotka ovat pukeutuneet punaiseen väriin tai esimerkiksi käyttävät punaista huulipunaa. Miehet pitävät punaista vaatetta merkkinä seksuaalisesta avoimuudesta ja hedelmällisyydestä. flirting-gif1

————————–>

10. Se on nopeasti ohi

Saksalaisessa käyttäytymiseen keskittyvässä tutkimuksessa todetaan, että jo puolessa minuutissa mies ja nainen tietävät, sopivatko he yhteen. Käytä aikasi siis viisaasti. flirtation

Lue juttu kokonaisena täällä: http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/2014071718496821_lz.shtml

Elekielen asiantuntijat ovat myös laatineet listoja siitä, miten ihmiset toimivat alitajuisesti flirttaillessaan.

Näetkö kuka on kiinnostunut sinusta

Kun molemmat ovat kiinnostuneita toisistaan ja ovat syvässä keskustelussa, he usein peilaavat toistensa eleitä. Kummankin vartalo on lähes toisen peilikuva. Jos siis haluat osoittaa myös tietoisesti kiinnostustasi, peilaa vastakkaisen sukupuolen positiivisia eleitä, hymyile, nojaa vartalollasi eteenpäin, paljasta kämmenesi ja osoita jalkaterälläsi kiinnostuksesi kohteeseen.

Kun nainen puraisee kevyesti alahuultaan, hän kertoo olevansa seksuaalisesti kiihoittuneessa tilassa. Tässä on kuitenkin pienen varoituksen aika. Huulen puraisu saattaa olla täysin alitajuista!

Myös pitkitetyt katsekontaktit, aivan hetken pidemmät kuin normaalisti ja sivusilmällä olan yli katsominen ovat naisen keinoja osoittaa kiinnostusta. Olet miellyttävää katseltavaa! En malta olla katsomatta sinuun! Mies saattaa pidennetyn katsekontaktin lisäksi siirtää katseensa alaspäin tarkastaen naisen miellyttävää vartaloa.

Kun nainen koskettaa itseään, yleensä kehon herkkiä erogeenisia alueita, kuten kaulaa, ranteen tai reiden sisäsyrjää, hän kertoo halustaan tulla kosketetuksi. Kosketus voidaan naamioida myös esimerkiksi kaulakorun kosketteluksi.

Jos nainen koskettaa itseään usein, voi mies kokeilla rajoja ja laskea kätensä kevyesti esimerkiksi polvelle tai käsivarrelle ja pitää sen siinä hieman tavanomaista kosketusta pidempään. Naisen reaktion perusteella voidaan päätellä oliko kosketus sopiva. Fyysisen rajapyykin ylittäminen kosketuksen avulla tuo yleensä esiin ratkaisun suhteen etenemiselle.

http://www.elekieli.com/flirttailu.html

Kuten todettua, niin pitkälle pääsee yleensä jo hyvällä itseluottamuksella. bl

Lisäisin myös pari omaa flirttailuniksiä, jotka olen kuullut sieltä täältä:

1. Kun tapaat naisen niin tarjoa hänelle kuumaa juotavaa, nainen jotenkin päässään yhdistää lämmön tunteen sinuun. Tämä on ihan tutkittu juttu, jos haluaa googlailla niin siitä vaan.

2. On olemassa ns. feromoni hajusteita joita pyörii markkinoilla, niitä kun suihkuttaa itseensä niin pitäisi flirttailun onnistua paljon sujuvammin koska se haju vetää puoleensa vastakkaista sukupuolta. Niitten tulokset on kiistanalaisia, mutta kaitpa niistä jonkin verran hyötyä on, etenkin jos ei luonnostaan ole ns. siitossonni.

Feromonit eli tuoksusignaalit saavat  niitä erittävän henkilön näyttämään signaaleille altistuneen vastapuolen silmissä muun muassa kauniimmalta.

Perimältään erilaisten ihmisten hajut vetävät toisiaan puoleensa. Se estää sisäsiittoisuutta ja varmistaa tulevien lasten hyvän geeniperimän.

– Tämä selittää sen, miksi toisen mielestä hyvältä tuoksuva henkilö voi toisen mielestä haista todella pahalta, valaisee Markus J. Rantala.

– Mielenkiintoista on, että jos henkilö ei peseydy vähään aikaan, hän alkaa tuoksua paremmalta niiden mielestä, jotka pitävät hänen ominaishajustaan. Sen sijaan hän haisee entistä pahemmalta niiden mielestä, jotka eivät alunperinkään pitäneet hänen hajustaan, summaa Markus J. Rantala.

Feromonit ovat ihmisen tai eläimen lähettämiä kemiallisia viestiaineita, jotka vaikuttavat saman lajin muiden yksilöiden käyttäytymiseen tai hormonitoimintaan.[1] Feromonit kuuluvat semiokemikaalien aineryhmään.

Seksuaaliferomonien avulla houkutellaan vastakkaisen sukupuolen edustaja paritteluun. Näistä sukupuolihormoneista käytetään joskus harvoin myös nimitystä gamoni (engl. gamones).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Feromoni

3. Tsekkaa myös Ylen jutut siitä kuinka miehen haju houkuttelee naisia tai kuinka vähäinen stressi on valttia.

Jos kuitenkin haluaa tulla oikeaksi ”mestariksi” flirttailussa niin kannattaa kääntyä pelimiesoppaitten puoleen.

 Pelimiesrutiini
1. Pelimiesrutiinia noudattava mies menee yksin baariin
2. Mies valitsee kohteen
3. Kohdetta on lähestyttävä 3 sekunnin sisällä, muuten mies antaa epävarman vaikutelman tai alkaa itsekin epäröidä
4. Lähestyminen suoritetaan oikeasta kulmasta, kello kymmenestä
5. Mies hymyilee aina
6. Suoritetaan keskustelunavaus, jossa annetaan valheellinen aikarajoitus: ”Kaverini odottavat, joten voin puhua vain muutaman minuutin.” Se vähentää naisen ahdistusta siitä, että mies ei ymmärrä koskaan häipyä
7. Yleensä on hyvä kysyä naisen mielipidettä jostakin, jotta keskustelu saadaan käyntiin: ”Mistä pitsasta pidät?” Naiselta voi kysyä myös neuvoja, koska kaikki tykkäävät antaa neuvoja
8. Miehen on tarkkailtava kehonkieltään ja mieluusti jäljitelvä alfa-miehiä, kuten James Deania ja heidän eleitään. Missä kädet ja jalat ovat ja miten painopiste on jakaantunut?
9. Pian seuraa ”neg”, joka on lievä loukkaus tai kiusoittelu, samalla tavalla kuin pikkusiskoa kiusoitellaan. Logiikka on se, että pidättäytymällä ylentämästä naista, nainen kiinnostuu miehestä enemmän
10. Voitto varmistetaan ainoastaan osoittamalla oma korkeampi arvo. Miehen pitää kysetä osoittamaan, että hän on jollakin tavalla ylivertainen suhteessa muihin miehiin ja naiseen, sillä naiset ihastuvat korkean statuksen miehiin
11. Kohde pitää eristää muista kavereista ja saada tuntemaan olonsa mukavaksi. Pitää luoda yhteys ja siirtyä seksuaalisesti otollisempaan paikkaan, jossa voidaan aloittaa lähentely. body-language-Me

Jos flirttailette niin olkaa kuitenkin varovaisia sillä Unkarin poliisin mukaan flirttailu voi johtaa raiskaukseen.

Youtube aiheisia videoita flirttauksesta tieteellisestä näkökulmasta:

Alla oleva video on erityisesti kiintoisa mitä tulee flirttailuun, siinä tutkijat katsoo kulissien takana miten ihmiset käyttäytyvät treffitilanteissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s