Italialainen kirurgi: Ensimmäinen ihmisen pään siirto toiseen kehoon voidaan tehdä vuonna 2017

Italialaisen kirurgin suunnitelma siirtää elävän ihmisen pää toiseen ruumiiseen herättää hämmennystä ja jopa kauhistusta maailmalla.

Torinolainen Sergio Canavero on suunnitellut elinsiirtoa jo pitkään. Hän julkaisi tässä kuussa suunnitelman siitä, miten tämä mahdottomalta tuntuva leikkaus aiotaan tehdäSurgigal Neurology International -julkaisussa.

Canavero väittää, että pään siirto elinluovuttajalta saatavaan ruumiiseen on mahdollista toteuttaa jo parin vuoden kuluttua.- Uskon, että olemme päässeet teknisesti jo niin pitkälle, että tämä voidaan tehdä, kirurgi sanoo New Scientist -lehdessä.

Kaikesta hämmennyksestä ja vastustuksesta huolimatta Canavero aikoo ilmoittaa halustaan käynnistää projekti kesäkuussa Marylandissa Yhdysvalloissa järjestettävässä kirurgien konferenssissa.

Yksi päänsiirtoleikkauksen suurimmista haasteista on lukuisten toisilleen tuntemattomien hermojen yhdistäminen toisiinsa ja niiden saaminen toimimaan halutulla tavalla. Kukaan ei tiedä miten vieraan pään ja ruumiin hermostot sopeutuvat yhteen. Harva uskoo, että tämä ylipäätään on mahdollista.Canavero on sitä mieltä, että se onnistuu.New Scientistin haastattelussa Canavero arvioi, että uuden ruumiin saanut potilas pystyisi tuntemaan kasvonsa ja puhumaan omalla äänellään. Käveleminen onnistuisi Canaveron mukaan noin vuosi siirtoleikkauksen tekemisen jälkeen.

Myös luvan saaminen leikkauksen tekemiseen tulee olemaan hyvin vaikeata. Leikkausta pitäisi ensi kokeilla esimerkiksi apinalla. Luvan saaminen jopa apinaoperaatioon on nykyään todennäköisesti kiven takana.Tästä huolimatta Canavero aikoo yrittää.- Jos yhteiskunta ei halua, että teen sen, en tee sitä. Mutta jos emme voi tehdä tätä Yhdysvalloissa tai Euroopassa, se ei tarkoita, että joku muu ei yrittäisi sitä jossakin muualla, Cannavaro sanoo.

Esimerkiksi Harbinin lääketieteellisessä yliopistossa Kiinassa on jo kokeiltu pään siirtämistä hiirillä.Jo 1970-luvulla Robert Whiten johtama ryhmä Clevelandissa siirsi apinan pään toisen apinan ruumiista irrotetun pään paikalle. Leikkauksessa ei edes yritetty yhdistää selkäydinkanavan hermostoja, joten uuden pään saanut apina ei pystynyt liikuttamaan ruumistaan. Se kuitenkin säilyi hengissä hengityslaitteen avulla. Apina eli yhdeksän vuorokautta kunnes sen immuunijärjestelmän käynnistämä hyljintäreaktio tappoi se

Kokojuttu täällä:

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194963473299/artikkeli/olemmeko+valmiita+tahan+kirurgi+aikoo+siirtaa+ihmisen+paan+toiseen+ruumiiseen.html

Nojoo, tiede kyllä kehittyy hurjaa vauhtia eteenpäin. Ei voi muuta sanoa.

0

Neuvostoliittolainen Vladimir Demikhov (1916-1998) oli elinsiirtojen pioneeri, joka teki eläinkokeita koirilla 1930-1950-luvuilla. Demikhov tutki laaja-alaisesti sekä sydän-, keuhko-, että ”sydänkeuhkoblokkien” siirtoja. Demikhov teki elinsiirtokokeissaan muun muassa kaksipäisen koiran. Hänen kerrotaan olleen teknisesti taitava, mutta häneltä puuttui elinsiirtoihin liittyvä muu teoreettinen osaaminen. Siirtojen epäonnistumisia hän piti puhtaasti teknisinä kysymyksinä.

Alla on linkki Times-lehden artikkeliin vuodelta 1955, jossa kuvaillaan Demikhovin koirakokeita. Eräässä kokeessaan Demikhov otti koiranpennun pään ja yhdisti sen aikuisen koiran kaulaan. Demikhov oli laskenut, että täysikasvuisen koiran sydän jaksaisi pumpata riittävästi verta pitääkseen molemmat päät elossa. Sekä pennun pää että aikuinen koira heräsivät operaation jälkeen virkeinä. Koirat säilyivät hengissä kuusi vuorokautta, jonka jälkeen päät ja niitä yhdistänyt keho kuolivat.

Sergey Bryukhonenko (1890-1960) oli hänkin koirakokeisiin osallistunut neuvostoliittolainen tutkija, jonka työ edisti muun muassa avosydänleikkausten onnistumisia Neuvostoliitossa. Bryukhonenko kehitti 1930-luvulla varhaisen sydän-keuhkokoneen, autojektorin. Elokuva Experiments in the Revival of Organisms (1940) näyttää muun muassa, kuinka koiran irtopää pidetään keinotekoisesti hengissä autojektorin avulla.

http://www.kysy.fi/kysymys/haluaisin-tietaa-vladimir-demikhovin-ja-sergey-bryukhonenkon-suorittamista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s