Kissojen saari Japanissa

Iltasanomissa oli mielenkiintoinen juttu liittyen kissojen saareen Japanissa. Japanissahan on meneillään trendi, että nuoret muuttaa isoihin kaupunkeihin ja monet pikkukylät autioituu. Noh Japanissa on sitten yhdessä sellaisessa kylässä kissat vallannut elintilaa saaren jättäviltä ihmisiltä. Mielenkiintoista seurailla kuinka kauan ne voi lisääntyä rajoittamattomasti ennenkuin ruoka alkaa loppua.

Kissat ovat vallanneet kokonaisen kylän Japanissa. Ihmisiä on jäljellä enää 15.

Aoshiman saari Japanissa on nykyisin kissojen valtakuntaa. Saarella sijaitsevan entisen kalastajakylän ihmisasukasluku on nykyisin vain 15, mutta kissa-asukasluku on huomattavasti suurempi, kertoo Japan Daily Press.

Arvioiden mukaan pikkukylässä on kissoja pitkälle toistasataa. Ihmisten valtakaudella ihmisasukkaita oli parhaimmillaan noin 900. Tuo valtakausi oli noin 60 vuotta sitten.

Hello Kittysta ja kissakahviloista tunnetussa Japanissa ”kissojen saari” houkuttelee myös turisteja – siitäkin huolimatta, että saarella ei ole ravintoloita, kauppoja eikä majoitusmahdollisuuksia.

Paikallisten mukaan kissojen määrä alkoi lisääntyä huomattavasti noin kymmenen vuotta sitten, kun entisen kalastajakylän viimeisimmätkin asukkaat muuttivat yhä kiihtyvämmällä tahdilla pois. Kissat jäivät ja ottivat vallan. Hylätyistä taloista kissat löysivät turvallisen elinympäristön ja alkoivat lisääntyä hallitsemattomasti.

Nykyisin kissojen saarena tunnettu Aoshima ei ole ainoa kissojen saari Japanissa, mutta siitä tuli tunnetuin, kun kuvat levisivät internetissä. Moni tulee paikalle vain valokuvaamaan ja ruokkimaan kissoja.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1425360772795.html

0ae55046-s1425360761032cat-island-japan-woe2unnamed-415x260Cats-on-the-streets

——————————————————————————————————-

Kissojen saaria on tosiaan monia muitakin ympäri Aasiaa, sikäli kun monissa muissakin maissa pikkukylät tai saaret autioutuu, ja sikäli kun Aasialaiset tuntuu olevan kissa-ihmisiä.

Japanissa on myös kissakahviloita, joihin voi mennä juomaan kupin kahvia ja leikkiä kissojen kanssa jos siltä tuntuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s