Perussuomalaisten laskelma maahanmuuton kustannuksista: 700 000 000 euroa vuodessa

Väestöuutiset pohtii maahanmuuton hintaa:

Jos valintaperusteena käytetään kansallisuuksien kustannuksia, perussuomalaiset päästäisivät Suomeen saksalaiset, virolaiset, kiinalaiset ja ruotsalaiset, mutta eivät somalialaisia ja irakilaisia. Puolueen laskelmien mukaan maahanmuuttajista koituu kansantaloudelle vähintään 700 miljoonan euron vuosittainen lasku.

Perussuomalaiset olisivat valmiit harkitsemaan maahanmuuton rajoittamista kansallisuuden mukaan. Perustana voitaisiin käyttää kansallisuuksien Suomelle aiheuttamia kuluja.

Puolueen ajatuspajan toteuttamassa tutkimuksessa vertailtiin kymmenen suurimman kansallisuusryhmän aiheuttamia kustannuksia Suomelle.

Perussuomalaisten laskelmien mukaan maahanmuuttajista koituu Suomelle vähintään 700 miljoonan euron kustannukset vuosittain. Erot eri kansallisuuksien kokonaiskuluissa (nettotulonsiirroissa) olivat suuria.

Saksalaisista tuli eniten tuloja. Suurimmat menot aiheuttivat Somaliasta ja Irakista saapuneet.

Saksalaiset nousivat vuositasolla noin 5 000 euroa plussan puolelle, somalialaisista taas koitui vajaat 8 000 euroa miinusta.

Jos vertaillaan maahanmuuton taloudellisia nettovaikutuksia, eniten ja vähiten kustannuksia aiheuttavan kansallisuuden välillä oli eroa noin 16 000 euroa. Saksassa syntyneistä jäi valtion kassaan yli 2 300 euroa vuodessa. Somaliassa syntyneet taas veivät melkein 14 000 euroa.

Aiemmin maahanmuutto on niputettu yhteen ja sen on perusteltu vauhdittavan taloutta ja lisäävän työllisyyttä. Meillä on vaikeat ajat edessä, ja on etsittävä mahdollisia leikkauskohteita. Meillä pitää olla tarkemmin tietoa, minkälainen maahanmuutto hyödyttää meitä ja minkälainen on haitallista, perusteli perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola (ps.)

Eerola arvioisi myös uudelleen eniten kuluja aiheuttavien somalialaisten kohdalla kiintiöpakolais- ja perheenyhdistämisjärjestelmää.

Osansa perussuomalaisten kritiikistä saivat myös Elinkeinoelämän valtuuskunta, kokoomus ja keskusta.

EVA on esittänyt maahanmuuton kaksinkertaistamista nykylukemista 34 000 ihmiseen vuosittain. Keskusta ja kokoomus taas ovat ottaneet myönteisen kannan maahanmuuton lisäämiseen talouskasvun, työllisyyden ja heikentyvän huoltosuhteen nimissä.

Nyt eri maahanmuuttajaryhmien aiheuttamat kulut on paljastettu. Ei ole mitään tarvetta väittää, että me tarvitsemme maahanmuuttoa talouden pelastamiseksi, totesi Eerola.

Perussuomalaiset julkaisivat tuumaustunnillaan Suomen Perustan tutkimuksen työikäisten maahanmuuttajien nettokustannuksista Suomen kansantaloudelle vuonna 2011.

Selvitys perustuu Tilastokeskuksen, THL:n ja Maahanmuuttoviraston rekisteritietoihin.

d07r9298

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola (kuvassa oik.) ja Samuli Salminen esittelivät tutkimusta perussuomalaisten puoluetoimistossa.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_valmiita_maahanmuuton_rajoittamiseen_kansallisuuden_mukaan/7906125

Norjassa tehtiin myös hieman vastaavanlainen tutkimus:

Norja maahanmuuton hinta viimeisen 7 vuoden aikana:

Historiallisen korkealla tasolla Norjan punaviherhallituksen valtakaudella pysytellyt maahanmuutto yhdistettynä avokätiseen sosiaalijärjestelmään on saanut julkiset menot räjähdysmäiseen kasvuun.

Norjan tilastokeskuksen mukaan istuvan hallituksen aikana tulijoihin pistettyjen resurssien määrä on ylittänyt 71 miljardilla kruunulla työperäisten maksamien verojen summan. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen työtä tekevä norjalainen on saanut maksaa 28.000 kruunua (3.730 euroa) tästä rikkaudesta.

Kuten eilisessä uutisessa tilastokeskuksen vanhempi tutkija Erling Holmøy sanoi, erotuksen maksavat pottunokat joko korkeampien verojen tai riisuttujen julkisten palvelujen muodossa.

Ne 246.000 tulijaa, jotka ovat saapuneet Norjaan sitten vuoden 2005, eivät pelkästään ole maksaneet norjalaisille 71 miljardia kruunua. Heille näet on maksettu lisäksi diskorahaa ja muuta mukavaa, mihin palaa 376 miljardia kruunua enemmän rahaa kuin mitä tulijat tulevat maksamaan veroja tai muita maksuja, mikäli nykyiseen hyvinvointi- ja verojärjestelmään ei kajota.

Myös Norjassa on tutkittu maahanmuuton kustannuksia. Maan tilastokeskus jakoi omassa tutkimuksessaan vuodelta 2012 lähtömaat kolmeen ryhmään. Keskimääräisiksi yhteiskunnallisiksi tuotoiksi maahanmuuttajan koko elämän ajalta tilastokeskus arvioi länsimaisen maahanmuuttajan osalta noin 100 000 euroa, itäeurooppalaisen maahanmuuttajan puolestaan maksavan saman verran ja muualta tulleen maahanmuuttajan kulujen olevan peräti 500 000 euroa.

https://www.suomenuutiset.fi/tutkija-maahanmuutto-kay-kalliiksi-yhteiskunnalle/

http://rahmispossu.net/2013/04/15/norja-maahanmuutto-maksanut-71-miljardia-seitsemassa-vuodessa/

Mainittakoon, että 8-9 norjan kruunua vastaa yhtä euroa. Siten esim. 376 miljardia kruunua vastaa noin 43 miljardia euroa. Ja vuodessa siis noin 6,2 miljardia euroa.

Ruotsissa on myös tehty vastaavanlaisia tutkimuksia.

Ruotsalainen Tukholman kauppakorkeakoulun apulaisprofessori ja tutkija Jan Tullberg on tutkinut maahanmuuton aiheuttamia kustannuksia Ruotsissa ja tullut siihen tulokseen, että maahanmuutto maksaa Ruotsille noin 250 miljardia kruunua vuosittain. Tämä on huomattavasti enemmän, kuin aikaisemmat arviot ovat esittäneet.

Tullberg on juuri äskettäin julkaissut uuden kirjan nimeltään Låsningen- En analys av svensk invandringspolitik.

Kirja selvittää maahanmuuton kustannuksia niin taloudelliselta, kuin muiltakin kannoilta tarkastellen. Virallinen totuus Ruotsissa on kertonut jo kauan maahanmuuton olevan voitollista Ruotsille ja muutamat tutkijat ovat asettaneet hinnan aikaisemmin maksimissaan 60 miljardiin kruunuun vuositasolla. Jan Tullberg on ottanut tutkimuksessaan huomioon useita aikaisemmin unohdettuja kustannuksia, sekä ottanut huomioon nykyisen maahanmuuton räjähdyksenomaisen kasvun.Låsningen omslag

Mainittakoon että 250 miljardia Ruotsin kruunua vastaa noin 27 miljardia Euroa.

Tanskassa on myös keskusteltu aiheesta:

Kuohuttava laskelma maahanmuutosta 2011

IS kertoi maanantaina Der Spiegelin vuonna 2011 julkaisemasta jutusta, jonka mukaan Tanska on säästänyt kymmenessä vuodessa peräti 6,7 miljardia euroa tiukan maahanmuuttopolitiikkansa ansiosta. Tiedot perustuvat maan tuolloisen oikeistohallituksen laskelmiin, joista on nousi kuuma kiistelynaihe.

Vaikka Tanskalla on yksi Euroopan tiukimmista maahanmuuttolinjoista, maan oikeistopoliitikot ajoivat maahan entistä tiukempia lakeja. Tiukat lait ovat maan median mukaan vähentäneet dramaattisesti maahanmuuttoa Tanskaan.

Raportin maahanmuuttajien etuisuuksien aiheuttamista kuluista oli tilannut oikeistopopulistinen Tanskan kansanpuolue. Raportin mukaan Tanska on säästänyt maahanmuuttajien sosiaalikuluissa kymmenessä vuodessa 6,7 miljardia euroa tiukennettujen lakiensa ansiosta. Vuotta kohti laskettuna lasku on maan veronmaksajille siis 670 miljoonaa euroa ja päivässä 1,8 miljoonaa euroa.

Silloisessa oppositiossa raivostuttiin raportista. Vasemmistolainen Det Radikala Venstre –puolue kritisoi raporttia tyylittömäksi ja  syrjiväksi.

– Tiettyä ihmisryhmää leimataan ja syytetään meidän budjettivajeestamme. Ihmisiä ei voi arvottaa sen mukaan, mikä heidän arvonsa on maan taloudelle. Tämä on nöyryyttävää demokratiassa, jonka yksi perusarvoista on tasa-arvoisuus, Det Radikala Venstre –puolueen maahanmuuttoasioista vastaava Marianne Jelved sanoi.

Raportin mukaan länsimaiden ulkopuolelta tulleet maahanmuuttajat, kuten pakolaiset, ovat maksaneet maalle kymmenessä vuodessa 2,3 miljardia, kun taas länsimaista tulleet maahanmuuttajat ovat tuoneet maan kassaan plussaa 295 miljoonaa euroa maksamillaan veroilla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288545175872.html

Briteissä:

Maahanmuuton kuluista ja hyödyistä kiistellään ympäri Eurooppaa. Aihe on kiistanalainen esimerkiksi Britanniassa, jossa äskettäin julkaistu akateeminen tutkimus laski, että Euroopan ulkopuolelta tullut maahanmuutto maksoi briteille liki 120 miljardia puntaa 17 vuoden tarkasteluajanjaksolla 1995–2011. Suurin osa kuluista tuli sosiaali- ja terveydenhoitojärjestelmän kuormituksesta sekä tulonsiirroista.

Samaan aikaan EU:sta tullut maahanmuutto toi Britannialle 4,4 miljardin hyödyn. Britannian omista kansalaisista syntyi samaan aikaan jopa 600 miljardin kulut, kun maan talous kynti pahasti alijäämäisenä.”

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/276961-perussuomalaiset-tyoikaisten-maahanmuutosta-700-miljoonan-kulut-suomelle

Eli noin 120 miljardia puntaa on noin 164 miljardia euroa, ja vuodessa siis tulee tappioita noin 10 miljardia euroa.

Suomen perusta ajatuspaja on myös ottanut asiasta selvää laajemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s