Päivän väestöuutiset: Perhe syväjäädytti 2-vuotiaan tytön – toivoo tieteen edistyvän

Thaimaalaisperhe on syväjäädyttänyt harvinaiseen aivokasvaimeen kuolleen pienen tyttärensä siinä toiveessa, että hänet voitaisiin tieteen kehittyessä herättää henkiin ja parantaa. 

———————>

Perhe päätti kuitenkin syväjäädyttää tyttärensä aivot ja ruumiin. Ne on erotettu toistastaan ja niitä säilytetään nestemäisessä typessä -196 asteen lämpötilassa. 2-vuotiaan uskotaan olevan nuorin syväjäädytetty ihminen. Lääkärivanhempien toive on, että tiede olisi jonain päivänä niin kehittynyttä, että lapsi voitaisiin herättää jälleen henkiin. Toissijaisesti he toivovat, että aivoista ja ruumiista otettavat solut voivat auttaa tutkijoita tytön tappaneen kasvaintyypin selättämisessä.

Matherynin perheen kerrotaan olevan tytön mahdollisen tulevaisuuden suhteen pikemminkin toiveikas kuin yltiöoptimistinen. Eräs tyttöä hoitaneista totesi, että ilman modernia lääketiedettä tyttö ei olisi edes syntynyt.- Hän kasvoi sijaissynnyttäjän kohdussa, koska hänen äitinsä oli menettänyt omansa isoveljen syntymässä.

Syväjäädytyksen ja säilytyksen hoitanut yritys, Alcor, on yksi harvoista tämäntyyppistä palvelua tarjoavista yrityksistä. Yhtiön mukaan sillä on parhaillaan 130 ruumista säilytyksessä.

Matherynin saama syväjäädytys maksaa 80 000 dollaria eli noin 74 000 euroa. Säilytyksestä maksetaan lisäksi 770 dollaria eli 710 euroa vuodessa. kuva-matheryn-naovaratpongin-facebook-sivuiltaRuumiin jäädyttäminen

Kuolleeksi julistaminen jälkeen vainaa siirretään välittömästi jään päälle ja peitetään jäädyttävillä aineilla.

Seuraavaksi potilaan sydän ja keuhkot käynnistetään koneellisesti.

Ruumiiseen syötetään useita lääkeaineita. Sen jälkeen veri lasketaan ulos ja korvataan lääketieteellisellä jäätymisenestoaineella.

Ruumiinlämpöä aletaan alentaa hitaasti yhden celsiusasteen tuntivauhtia.

Kahden viikon jälkeen ruumis on saavuttanut syväjäädytykseen vaadittavan lämpötilan -196 astetta.

Lue juttu kokonaan täältä:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perhe-syvajaadytti-2-vuotiaan-tyton-toivoo-tieteen-edistyvan/5005134

Ihan mielenkiintoinen uutinen, tätä pitää googlailla vähän pintaa syvemmälle:

Vuonna 1967 kuollut tohtori James Bedford oli ensimmäinen ihminen, joka pakastettiin siinä toivossa, että hänet voitaisiin sulattaa ja herättää henkiin sitten, kun edellytykset vaativasta tehtävästä suoriutumiseen olisivat olemassa. Bedford on yhä syväjäädytettynä ja pysyy arvatenkin vielä pitkään. Valtaosa ihmisistä pitänee ajatusta pakastettujen ruumiiden henkiin herättämisestä vähintäänkin arveluttavana ja jopa luonnonvastaisena, mutta etenkin Yhdysvalloissa asiaan on suhtauduttu melko vapaamielisesti. Siellä ruumiiden pakastamisesta on tullut hyväksyttyä liiketoimintaa.

Kuoltuaan syväjäädytettyjen ihmisten henkiin herättämiseen vakavasti suhtautuvien tutkijoiden joukko ei ole kovin suuri, mutta menetelmiä kehitetään kaiken aikaa. Muun muassa nanotekniikan soveltamismahdollisuuksia selvitetään. Toiveena on kehittää niin pieniä robotteja, että ne pystyvät kulkemaan elimistössä korjaamassa syntyneitä soluvaurioita ja palauttamaan näin sen toimintakyvyn. Näillä näkymin toimivia ratkaisuja saadaan odottaa vielä pitkään, vaikka nanotekniikassa on edistytty huomattavasti aivan viime aikoina.

Monet syväjäädytetyistä henkilöistä ovat kuolleet sairauteen, johon ei ole ollut hoitokeinoa, tai onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. He ovat ennen kuolemaansa uskoneet, että lääketiede kehittyy niin paljon, että heidän sairauteensa tai vammoihinsa kehitetään tulevaisuudessa tehokkaita hoitokeinoja. He ovat olleet valmiita maksamaan suuria summia siitä, että heidät sulatetaan ja ”hoidetaan eloon” sitten, kun aika on kypsä.

Syväjäädyttämisratkaisuun päätyvillä ihmisillä täytyy olla vankkumaton usko tekniseen kehitykseen, sillä jo itse pakastusmenetelmä vahingoittaa elimistöä vielä kuoleman jälkeenkin. Jo pelkästään se seikka, että ihmisen solujen monimutkainen rakenne tekee niistä erittäin huonosti pakkasta kestäviä, puhuu syväjäädytystä vastaan. Vettä sisältävät solut vaurioituvat jäätyessään.

http://tieku.fi/ihminen/syvajaadytettyjen-ihmisten-herattaminen-henkiin

Kaikki alan yritysten toimintavat ei aina tosin ole ihan vakuuttavia:

Alcor on Scottsdalessa, Arizonassa toimiva säätiö, joka syväjäädyttää ihmisiä maksusta. Koko ruumiin syväjäädytys maksaa 150 000 dollaria ja pelkän pään 40 000. Ideana on säilöä ruumis tai pää nestemäisessä typessä liki -200 asteen lämpötilassa.

Ensihoitaja Larry Johnson palkattiin Alcorille vuonna 2003. Kirjassa kerrotaan säätiön omituisista työntekijöistä, jotka ovat sopineet itsensä syväjäädyttämisestä ja jopa asuvat siksi säätiön tiloissa. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka Johnson ohjaa puhelimessa poikaa ruiskuttamaan kuolleeseen isäänsä veren hyytymistä estäviä aineita.

Johnson todistaa, kuinka huonosti ruumiin kuljetus on järjestetty. Esimerkiksi muuttoautolla Los Angelesista Scottsdaleen kuskattu vainaja oli ehtinyt maata kuumassa autossa koko päivän.

Larry Johnson kauhistelee myös, kuinka epäammattimaisesti syväjäädytysleikkaus on järjestetty. Leikkaussalissa on yleisöä naureskelemassa ja ottamassa valokuvia vainajasta.

Johnsonin hirvittävin kertomus koskee baseball-tähtipelaaja Ted Williamsia. Miehen pää irrotettiin ruumiista vasaralla ja taltalla ja asetettiin jäätymään ylösalaisin tonnikalapurkin päälle. Pää jäätyi purkkiin kiinni. Johnsonin mukaan työntekijä yritti irrottaa päätä purkista iskemällä sitä jakoavaimella. Avain osui Ted Williamsin jäätyneeseen päähän, josta sinkosi kappaleita ympäri huonetta.

Noh oli miten oli, jos rahaa on yli äyräiden niin miksipä ei jäädyttää itseään kuoltuaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s