Venäläinen naiskolmikko telkien taakse twerkkauksesta

Venäjällä toisen maailmansodan muistomerkin edessä twerkannut naiskolmikko joutuu 10-15 päiväksi telkien taakse. Tuomioistuin katsoi, että kyse oli huliganismista. Syyttäjät ryhtyivät tutkimaan tapausta Youtubeen ilmaantuneen videon perusteella. Syyttäjät katsoivat, että ”eroottinen ja seksuaalinen twerkkkaustanssi” ei kunnioittanut sotahistoriaa. Tapaus sattui Novorossijskissa Etelä-Venäjällä. Asialla oli kuuden nuoren naisen ryhmä, joista yksi on vielä alaikäinen. Hän välttyi tuomiolta, ja kaksi muuta naista sai sakkoja. Ankarimman rangaistuksen sai 19-vuotias opiskelijaneitonen, joka oli laittanut twerkkausvideon nettiin, kertoo uutistoimisto Tass.1695648988

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015042619583880_ul.shtml Venäjällä oli myös vähän aikaa sitten toinen vastaanlainen kohu twerkkauksesta:

Teinityttöjen irstas twerkkaustanssi herätti moraalikohun Venäjällä

Venäjällä esitys on herättänyt pahennusta kahdestakin syystä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan osa tytöistä on alaikäisiä, mutta osa jo täysi-ikäisiä. Ja toiseksikin heidän asuissaan on samat värit – oranssi ja musta – kuin Venäjällä suosituissa Yrjönnauhoissa (Georgijevskaja lentotška). Yrjönnauha on vanha keisarillisen Venäjän kunniamitalin nauha, jota on viime vuosina käytetty Venäjän uusimperialististen pyrkimysten symbolina. Venäjän lapsivaltuutettu, Suomessakin tunnettu Pavel Astahov paheksui tuoreeltaan esitystä Twitterissä ja kutsui sitä ”irstaaksi ja loukkaavaksi”. Astahovin mukaan sen laatija on varmaankin Nasu-possu. Myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on paheksunut tanssia. Pietarilainen kaupunginvaltuutettu ja homolakien laatija Vitali Milonov esitti, että lasten esitykset pitäisi hyväksyttää etukäteen psykologeilla, pedagogeilla ja paikallishallinnossa. Nyt Orenburgin aluehallinto on ”tilapäisesti sulkenut” tyttöjen tanssikoulu Kredon. Venäjän tutkintakomitea ja syyttäjä tutkivat sen johtoa, esityksen näyttämönä olleen kulttuuritalon johtoa ja virkamiehiä epäiltynä ”leväperäisyydestä” ja ”irstaudesta”. Viranomaiset ovat ilmoittaneet tarkastavansa kaikki alueen tanssikoulut. http://nyt.fi/a1305946595540

Venäjä on palaamassa konservatiivisiin arvoihin, eikä siedä länsimaalaista kulttuuria omassa maassaan yhtä paljon kuin vielä muutama vuosi sitten. Tässä hyvä esimerkki venäläisten asenteista:

If tomorrow I see in a cafe, in a pub even one young lady, she will be arrested … А woman should be the guardian of the hearth, the mother. And what kind of mothers do they become after pubs? … A woman should stay in the house baking pirozhki and only celebrate [meaning ”drink” in this context] on the International Women’s Day. It is time to remember that you are Russian! It is time to get your spirituality back!

Aleksey Mozgovoy – Wikipedia, the free encyclopedia Kyseessä on youtubessakin paljon kuuluisutta saanut venäläinen sotilaskomentaja.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Venäläinen naiskolmikko telkien taakse twerkkauksesta

 1. Tervehdys. Ajattelin tässä kommentoida, kun ei näytä tässäkään hyvässä blogissa olevan paljoakaan kommentteja.

  En ole tähän takapuolen pyöritys tanssiin tarkemmin perehtynyt, mutta siinä taitaa olla kyse enemmän mustien afrikkalaisten tai afroamerikkalaisten tanssista, josta on nähtävästi tullut suosittua muiden kuin mustien keskuudessa ja yksi syy taitaa olla mustien musiikin suosio.

  Tuolta Google Scholar:sta on tullut aina välillä vastaan tutkimuksia naisten kasvavasta seksuaalistamisesta, mutta musiikkivideoissa tällä hetkellä tiettävästi mustat naiset ovat huomattavan paljon seksuaalistettuja. Pitäisi tarkistaa, että mitä tutkija tällä tarkoittaa, koska se on kuitenkin näkökulmasta kiinni, onko esim. afrikkalaisille tyypillinen takapuolen pyöritys seksikästä.

  Jos takapuolen pyöritystä näkee joka päivä niin ei sitä välttämättä seksikkäänä moni näe, mutta tutkimusten perusteella miehet varsinkin tykkäävät katsella naisten rintoja ja takapuolta, mutta tässäkin on vaihtelua, että on miehiä, jotka tykkäävät enemmän takapuolista, joten tässä mielessä varsinkin alimmassa videossa näkyvä nuorten naisten takapuolen pyöritys on seksikkäältä vaikuttavaa.

  Eihän siinä mitään, jos aikuinen nainen pyörittää takapuoltaan musiikkivideossa tai näytöksessä, mutta tietääkseni tutkijoiden mukaan ongelma tässä on siinä, että monet alaikäiset saavat tästä vaikutteita ja alkavat itsekin käyttäytymään samalla tavalla.

  En ole näihin asioihin tarkemmin perehtynyt, mutta Google Scholar:sta näitä tutkimuksia näyttää paljonkin löytyvän, joiden avulla voi pohtia sitä, että onko meillä tällä hetkellä jonkinlainen ongelma.

  Jos varsinkin alaikäisiin vaikutetaan kielteisesti esim. jollain ihmeen gansta rap musiikkivideolla, jossa ruman näköinen kultahampainen rastatukkainen mies laulaa huorista, polttaa huumetta ja vetelee viinaa, kun samaan aikaan miehen ympärillä mustat naiset ja miksei myös muut naiset pyörittävät takapuoltaan samalla esittäen rintojaan. En ole MTV kanavaa pitkään aikaan katsonut, mutta olettaisin, ettei siellä varmaan tällaista sonta rappia näytetä ellei sitten yömyöhään.

  https://scholar.google.fi/scholar?q=Female+African+Sexualization+Rap&btnG=&hl=fi&as_sdt=0%2C5&as_ylo=2015

  Seuraan aina välillä mustien keskustelupalstoja ja blogeja, joita olen omassa blogissa ja hommassakin tainnut esitellä, niin siellä näkyy aina välillä kommentteja kuinka valkoiset kopioivat tai ottavat vaikutteita mustista ja kuinka musiikki on pitkälti mustien keksimää.

  En ole musiikin historiaan tarkemmin perehtynyt, mutta onhan eurooppalaisillakin ollut omaa musiikkia ennen mustien vaikutteita. Taitaa myös olla sillä tavalla, että ilman eurooppalaisia tai aasialaisia ei olisi mustilla samassa määrin välineitä tehdä nykyistä musiikkia.

  Vaikka tällä hetkellä sitä moni ihastelee mustien kykyä tehdä musiikkia, niin sitä helposti unohtuu kuinka myös aasialaiset ja eurooppalaiset osaavat tehdä musiikkia, mutta eipä tätä varmaan moni nuori tiedä, jos ei ole perehtynyt vanhempaan musiikkiin. Toisaalta mustien musiikin väitetään paremmin soveltuvan takapuolen pyörittelyyn, jos kerta tällä hetkellä monet naiset tykkäävät sitä tehdä.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Syntetisaattori

  Sellainen asia vielä tähän ulkonäköön liittyen, jota paljonkin käsittelen omassa blogissa, niin mustat naiset tuovat usein esille kuinka heillä on varsinkin luonnostaan suurempi takapuoli, joka soveltuu parhaita takapuolen pyöritys tanssiin.

  Tämä on selvästi havaittavissa, että monilla mustilla on huomattavan suureksi kehittynyt takapuoli, mutta osa mustista myös tarkoituksella pyrkii takapuolestaan tekemään suuremman ylläpitämällä suurempaa painoa ja kiinteyttämällä takapuolta voimistelulla.

  Muistaakseni jossain tutkimuksessa tuotiin esille kuinka varsinkin mustat naiset ovat huomattavan halukkaita tekemään kauneusleikkauksella takapuolestaan suuremman ja tämän halun voi päätellä johtuvan siitä, että mustien keskuudessa tykätään suuremmista ja kiinteistä takapuolista, mutta tutkimuksessa myös kerrottiin kuinka mustien kanssa tekemisissä olevat valkoiset naiset olisivat myös halukkaita muuttamaan takapuolen ulkonäköä.

  It is well known that with many Hottentot women the posterior part of the body projects in a wonderful manner; they are steatopygous; and Sir Andrew Smith is certain that this peculiarity is greatly admired by the men.* He once saw a woman who was considered a beauty, and she was so immensely developed behind, that when seated on level ground she could not rise, and had to push herself along until she came to a slope. Some of the women in various negro tribes have the same peculiarity; and, according to Burton, the Somal men are said to choose their wives by ranging them in a line, and by picking her out who projects farthest a tergo. Nothing can be more hateful to a negro than the opposite form.”

  http://en.wikisource.org/wiki/The_Descent_of_Man_(Darwin)/Chapter_XIX

  Vaikka osalla valkoisista naisista on halu houkutella tai lihavuudellaan houkuttelevat mustia miehiä, niin alla olevasta tutkimuksesta voi vastaavasti katsoa, että mitä mieltä valkoiset tai tähän tutkimukseen osallistuneet ovat joidenkin mustien naisten ulkonäöstä.

  I’m not attracted to dark skin. Not attracted to the stereotypical hair or sometimes greasy looking hair and skin that i have seen enough on black women to associate with them. i wouldnt like it on other races either, but i tend not to notice it on them. some ethnic hairstyles i do not find flattering. but to each their own maybe some other guy finds it attractive.

  […]

  Wallace, another respondent from Delaware, who is college educated, middle class and in his 40s, described himself as rarely attracted to black women, stating, “I think some normal weight black wom[e]n have nice above average breast and plump butts that [are] nice. Most black wom[e]n have fat butts and are ugly.”

  http://repository.tamu.edu//handle/1969.1/ETD-TAMU-2009-08-7028

  Venäläisiin liittyen sitä voi venäläisten tv-kanavilta katsella venäläisten elämää, että kanavilla näkyy hyvin usein esim. sotilaallista tai sotaan liittyvää ohjelmaa, joka taitaa lisääntyä, koska voitonpäivä lähestyy.

  Tuli vielä sellainen asia mieleen, että kyllä Venäjällä on muutenkin tykätty naisella seksikkäämmästä ulkonäöstä, että eipä nämä takapuolen pyöritykset suuresti poikkea monista venäläisistä musiikkivideoista, mutta kaipa Venäjällä aletaan nyt venäläisen naisen mainetta parantamaan, kun ei levitellä maailmalle liiallista kuvaa venäläisestä naisesta seksikkäänä vaan esim. kauniina kunnollisena naisena, joka ei pyöritä takapuoltaan kuin musta afrikkalainen ja samalla houkuttele esim. mustia miehiä Venäjälle.

  http://vintera.tv/en/

  Tykkää

 2. Lisäyksenä löysin tuon yllä olevan Google Scholar linkin kautta mielenkiintoisen artikkelin hip hop:in historiasta koskien naisia. Sitä on tutkimuksissa yleisesti kerrottu kuinka mustat miehet tykkäävät enemmän eurokeskisemmästä ulkonäöstä koskien vaaleampaa ihonväriä, kasvonpiirteitä ja hiuksia, jotka sitten aiheuttavat ulkonäköpaineita monelle mustalle naiselle.

  Tällaista ulkonäköä näkyy myös mustien musiikkivideoissa, mutta yksi syy taitaa olla siinä, että valkoiset tykkäävät enemmän eurokeskisemmästä ulkonäöstä, jonka takia monet afroamerikkalaiset naispuoliset julkkikset ovat huomattavan eri näköisiä verrattuna keskimääräiseen mustaan naiseen, josta esim. Beyonce ja Tyra Banks.

  Furthermore, the Video Vixen industry goes even deeper than that. Within the business, there exists a hierarchal system of beauty that has been steadily evolving. The labels of ‘red bone’ and ‘yellow bone’, which correspond to skin color, along with hair textures, are only some of the characteristics that put Video Hoes in their place within the Hip-Hop industry. The more exotic the appearance, the more ‘bad’, or good-looking, the female is said to be. This puts the brown and darker skinned females at the bottom of the list automatically, and causes them to alter parts of their body to fit in with the more attractive group. Therefore, hair extensions, color contacts, and plastic surgery are all used to alter the appearance of the female and make them look a little more foreign, as opposed to ‘normal’.

  http://thecompass.arcadia.edu/2011/05/24/shake-your-money-maker-the-development-of-the-self-objectification-of-women-within-the-hip-hop/

  Tykkää

 3. Innostuin kommentoimaan uusinta kirjoitustasi vaikka alunperin piti vielä lisätä sattumoisin Google Scholar:sta kauneuteen liittyviä tutkimuksia etsiessä vastaan tulleesta tutkimuksesta poiminta, jota en pääse tarkemmin lukemaan.

  In the past few years. several academic publications and lask force and govemment reports in the Anglo-Saxon world have argued that the progressive sexualisation of children and young people exists and is harmful, and proceeded with policy recommendations.

  Whether it is Palmer’s (2006) best-selling book, Toxic Childhood: How the Modern World is Damaging Our Children and What We Can Do About It, or similarly minded publications (Levin and Kilbourne 2008: Palmer 2013) and reports (Papadopoulos 2010: the APA’s Task Force on the Sexualisation of Girls 2010 revision; the Australia Institute [Rush and La Nauze 2006] or Australian Parliamentary reports [Senate Standing Committee on Environment. Communications and the Arts 20081). such publications have prompted public debate amongst parents. academics. media and retail industry stakeholders.

  In doing so, they work as cautionary tales about the damage inflicted in children as a result of sexualising and commercialising media, which rob them of their ’childhood innocence’, and make – girls especially – engage in self-destructive behaviour and an outlandish ’ladette culture’. Building resilient children (DCSF 2008, 2010) is seen as paramount in order to overcome the syndrome of ’toxic childhood’ and synonymous with good parenting and good schooling, something that will help children cope with a variety of issues in their online and offline environments.

  http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14681811.2015.1022893
  https://www.newocr.com/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s