Perussuomalaiset nuoret: Kotiopetusta ei saa unohtaa!

Perussuomalaiset Nuoret esittää uudelle eduskunnalle, että se ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin kotiopetuksen tilan parantamiseksi.

Yksilöllinen opetus, perheen yhdessäolo, sairaus tai koulukiusaaminen ovat eräitä syitä kotiopetuksen valintaan. Oikeus maksuttomiin oppikirjoihin, kouluruokailuun, kouluterveydenhuoltoon ja muihin oppilashuollollisiin palveluihin ovat koulun oppilaalle kuuluvia etuisuuksia, mutta eivät koske kotiopetuksessa olevia oppilaita. Kotiopetuksen valinneet perheet joutuvat maksamaan kuitenkin kunnallisveroa entiseen tapaan, vaikka lapsi ei osallistuisi kunnan järjestämään perusopetukseen. Käytännössä kotiopetuksen valitsevia rangaistaan tuplamaksulla: ensin maksetaan muiden koulutus ja sen päälle vielä oman lapsen koulutus. Tämä ei kohtele perheitä oikeudenmukaisesti.

Kotiopetuksessa olevat lapset ja nuoret on saatettava tasavertaiseen asemaan muiden perusopetukseen osallistuvien oppilaiden kanssa. Julkisen vallan ei tule taloudellisella painostuksella ohjata lapsia kunnalliseen perusopetukseen taikka kotiopetukseen. Se valinta kuuluu perheelle, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi.

Perussuomalaiset Nuoret huomauttaa, että perheillä on oltava sananvaltaa lasten ja nuorten koulutuksesta. YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan vanhemmilla on ensisijainen oikeus valita heidän lapsilleen annettavan opetuksen laatu. Perussuomalaiset Nuoret toivookin, että kunnat tiedottavat yhä avoimemmin kotiopetuksen mahdollisuuksista.

picture-11562-f234ac8815c4b16a46087b33faf30da3

http://aleksihernesniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194572-kotiopetusta-ei-saa-unohtaa

Demariopiskelijat otti heti kantaa asian tiimoilta:

Demariopiskelijoiden kanta kotikoulutoimintaan on selkeä: se tulee tehdä luvanvaraiseksi ja käyttöön on otettava valtakunnalliset laatukriteerit kotiopetukselle.

Lapsen ensisijainen paikka on aina lähikoulussa, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry linjaa.

Perussuomalaiset nuoret jyrähtivät kannanotossaan (4.5.2015) siitä, miten kotiopetuksen valinneet perheet joutuvat maksamaan kunnallisveroa entiseen tapaan, vaikka lapsi ei osallistuisi kunnan järjestämään perusopetukseen. Tämä ei perussuomalaisten nuorten mielestä kohtele perheitä oikeudenmukaisesti.

Kannanotossaan perussuomalaiset nuoret sivuuttavat täysin sen, että myös lapsettomat perheet ja yksin asuvat henkilöt maksavat kunnallisveroa siitä hyötymättä. Pitäisikö näillekin perheille heidän mukaansa suoda kunnon veroalennus, ihmettelee SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Peruskoulun on Huumosen mielestä oltava oppijalle maksuton, yhdenvertainen, yhtenäinen, inspiroiva ja moniarvoinen.

On kyseenalaista, että vanhemmat voivat outojenkin perusteiden valossa piilottaa lapset kotiinsa. Peruskoulun tehtävä on aina ollut saattaa kaikki lapset sosioekonomisesta asemastaan riippumatta samaan luokkahuoneeseen. Kotiopetus ja koulushoppailu eivät tätä perusarvoa tue.

– Demariopiskelijoiden kanta kotikoulutoimintaan on selkeä: se tulee tehdä luvanvaraiseksi ja käyttöön on otettava valtakunnalliset laatukriteerit kotiopetukselle.

Suuri rooli kouluissa on ammattitaitoisella opetus- ja hoitohenkilöstöllä, joka takaa korkeatasoisen opetuksen, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus kehittää omia kykyjään turvallisessa ympäristössä, sanoo Huumonen.

Verkko-Hanna-Huumonen-Hulkko-1500x800

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen ei lämpene kotiopetukselle ja koulushoppailulle.

http://demokraatti.fi/sonk-lapsen-paikka-on-koulussa/

Juuri tämän takia en henkilökohtaisesti pidä sosialisteista tai kommunisteista, itse kun kannatan laajoja yksilönvapauksia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s