Suomi jaetaan kahtia 2017

Jore Puusa kirjoitti Uuteen Suomeen hyvän hieman humoristisen tekstin Suomen sisällä olevista kulttuurieroista. Kuten olen parissa blogauksessa jo kirjoittanut, niin kulttuurierot suurten kaupunkien ja syrjäseutujen välillä ovat kasvamassa ja tässä mainio esimerkki siitä.

Sanotaan, että suurkaupunkilaiset olisi lähempänä toisiaan riippumatta maasta vrt. oman maan sisällä oleviin syrjäseutujen asukkaisiin. Tuo on toki vähän suhteellista sanoa noin, koska internetin ansiosta jossain keskellä metsääkin voi elää ja ajatella kohtuu globaalisti. Jokatapauksessa kulttuuri-ero Helsingin kalliossa ja jossain Kempeleellä asuvan lestadiolaisen välillä on erittäin suuri ja todellinen, paljon suurempi kuin esim. Helsinkiläisen ja Lontoolaisen välillä.

Vuonna 2017 päädytään ratkaisemattomien ristiriitojen jäljeen jakamaan Suomi kahteen maakuntaan. Syntyy Finland ja PerusSuomi.

Finland vetää heti puoleensa entisen tasavallan älyköt, suvaitsevaiset ja vihervasemmistolaiset. Älymystö ei enää ole eliitti, vaan arkea. Kulttuuri kukoistaa.
Perussuomeen lähtevät uskonnolliset konservatiivit ja kaikki erillaisuutta pelkäävät ja pakkovaltaa järjestyksineen halajavat. PerusSuomessa on vallassa KEPUN ja Lestadiolaisten yhteenliittymä. KEPULE, jolla on soinilaisten kanssa alaryhmiä nimeltä KELESOI:t

Lisäksi toimii pienehkö katolinen voimaryhmä, jota johtaa käännynnäinen Hra Putkonen ja hänen klooninsa. Pohjoinen myy puuta ja sellua ja tuottaa lihaa sekä viljaa. Etelä ostaa pohjoisesta säälistä tuotteita, vaikka pystyy itse hankkimaan ruoan korkeatasoisen viljelyn johdosta.

Finland vuokraa Venäjältä (joka 2020 muuttaa nimensa Putinistaniksi) Viipurin ja käytävän sinne. Viipurista tulee upean monikulttuurinen älyteknologista infraa tuottava kaupunki.

PerusSuomesta paetaan kiihtyen länteen ja etelään. Soinilaiset koettavat tukkia rajaa, sattuu useita ampumistapauksia ja lopulta pystytetään muuri maakuntien välille.

PerusSuomessa kerrotaan leikkisää tarinanpoikasta: Vapaus saapui mukanaan 200 kamelikuormaa kahleita. ”Miksi kahleet” kysyi kansa? ”Jotta vapaus ei pääsisi karkuun” vastasi SSS hallinnon edustaja mustassa univormussaan ja koppalakissaan jonka SSS tunnuksen alla kiilteli soma pääkallo..

suomikahteen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s