Robotit korvaa pian työntekijät pikaruokaketjuissa

Hyviä tai huonoja uutisia duunareilla, miten sen haluaa nähdä. Hyviä siinä mielessä, että ei tarvi enää tehdä paskatöitä pikaruokaketjuissa huonolla palkalla, huonoja siinä mielessä, että mitään muitakaan töitä tuskin tulet saamaan, joten työttömäksi päädyt.

Digitalisaatio syö ravinto-alan työpaikkoja

Digitalisaatio on miltei kadottanut tiettyjen palvelualojen töitä. Pankkikonttoreita on enää harvassa, lentoliput tulostuvat yhä useammin automaateista ja postikin kulkee nykyisin yhä useammin pakettiautomaattien kautta.

Seuraavaksi digitalisaatio kadottaa matalapalkkaisia ravintola-alan töitä, kirjoittaa Salon-julkaisu.

”Tarkoituksemme ei ole tehdä työntekijöistä entistä tehokkaampi. Aiomme tehdä heidät tarpeettomiksi”, Momentum Machinesin perustuja Alexandros Vardakostas sanoo Salonille.

San franciscolainen Momentum Machines valmistaa robotiikkaa, joka osaa valmistaa korkeatasoisia hampurilaisia täysin ilman kokkeja.

Yksi robotti pystyy tekemään jopa 360 hampurilaista tunnissa.

Ja miksi robotit eivät voisi kokata pitsoja, hampurilaisia ja tacoja, jos ne pystyvät suoriutumaan myös äärimmäistä tarkkuutta vaativista elektroniikan kokoonpanotehtävistä? Kiinalainen Foxconn on esimerkiksi korvannut tuotantolinjaston henkilöstöä roboteilla.

Japanissa Kura-niminen sushiketju on automatisoinut niin sushin valmistuksen kuin tarjoilun. Robotti valmistaa sushit, jotka kulkevat hihnaa pitkin asiakkaiden eteen. Automatiikka osaa seurata kuinka pitkään jokainen yksittäinen sushi on kulkenut hihnaa pitkin, ja siten ne ovat aina tarpeeksi tuoreita.

Asiakkaiden kannalta Kuran toimintatapa on suotuisa. Ainakin mikäli on tarkan markan (tai jenin) asiakas. Matalien tuotantokustannusten ansiosta sushiannoksen hinta on saatu hilattua normaalia halvemmaksi.

Ei siis ihme, että Yhdysvalloissa matalapalkkaisten ravintolatöiden uskotaan mullistuvan seuraavina vuosina. Maassa yritykset käyttävät vuodessa jopa 9 miljardia dollaria pelkästään hampurilaisia valmistavien ihmisten palkkoihin.

—————> lue loput linkin takaa alusta

hqdefault

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s