Uusi malli Suomessa – vanhukset omaan kyläänsä

Vanhusten asumiseen on syntymässä uusi malli. Se perustuu tiiviisti rakennettuihin, muutamien kymmenien omistus- ja vuokra-asuntojen kyliin.

Ensimmäinen seniorikylä on jo rakenteilla Outokumpuun Pohjois-Karjalaan. Kokonaisuuteen kuuluu kuusi rivitaloa ja kuusi paritaloa, joissa on yhteensä nelisenkymmentä asuntoa.

Lisäksi kylään tulee palvelutalo ja harrastuksiin liittyviä palveluja. Asukkaat voivat ostaa haluamiaan ja tarvitsemiaan palveluita alueen hoivayhtiöltä. Palvelut tuottaa hoivayhtiö HoviKoti.

Jos suunnitelmat etenevät, Suomeen voisi nousta kymmenkunta Outokummun kaltaista kylää eri puolille maata. Siuntiossa on jo meneillään kaavoitus ja Kontiolahdella tonttikauppa tehtynä. Seuraavina listalla ovat muun muassa Espoo, Rovaniemi ja Nurmes.

Kyliä saattaa nousta myös Sipooseen, Vihtiin ja Kirkkonummelle.

Tämänkaltaista kylämäistä vanhusten asumista ei ole aiemmin ollut tarjolla. Asunnot voi ostaa tai vuokrata, ja myös työikäiset voivat asua kylässä. Kylät toimisivat Virkkulankylä-brändin alla.

———————————>

Hankkeen puuhahenkilöt korostavat mallin kotimaisuutta. Lisäksi he uskovat mallin tuottavan merkittäviä säästöjä kunnille vanhusten asumisessa.

Muutamia vuosia sitten rakennusyhtiöt yrittivät kasvukeskuksissa markkinoida kokonaisia kerrostaloja eläkkeellä oleville.

Nämä hankkeet menivät mönkään, koska eläkeläiset eivät halunneet ostaa kalliita asuntoja taloista, joissa elää pelkkiä muita eläkeläisiä.

Virkkula2

Lue juttu kokonaisena täältä: http://www.talouselama.fi/uutiset/uusi+malli+suomessa++vanhukset+omaan+kylaansa/a2310226

Kuulosta mielenkiintoiselta mallilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s