Suomen uusi äärioikeistolainen blokkiko tässä?

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jakoi tiistaina Facebook-sivuillaan kuvan, jossa hän poseeraa yhteiskuvassa muun muassa Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Suomen Vastarintaliike kertoo verkkosivuillaan edustavansa kansallissosialistista aatetta.

Kuva on otettu Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa, jonka järjestäjinä toimivat Suomen Sisu ja verkkolehti Sarastus.

Suomen Sisu kutsuu itseään kansallismieliseksi järjestöksi. Olli Immonen on järjestön puheenjohtaja.

Immonen kertoo sähköpostitse, että muistotilaisuus oli kaikille osallistujille avoin ja rajoittamaton.

http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_olli_immonen_poseeraa_kansallissosialistisen_liikkeen_jasenten_kanssa/8083082

EDoghRv

immonen-lahtinen-murros-hännik

Tässä kuvassa äärioikeiston johtohahmoja pohtimassa ideologiaa. Mukana kuvassa mm. Kai Murros joka on pitänyt erilaisia kansallismielisiä jopa fasistisia puheita ympäri maailmaa, vaikka Suomessa kovin moni ei häntä tunne.  Timo Hännikäinen taas on tullut tunnetuksi kirjoistaan ja konservatiivinen verkkolehti Sarastuksen perustajana. Olli Immonen on perussuomalaisten kansanedustaja, ja Teemu Lahtinenkin aktiivinen perussuomalaisissa kaupunginvaltuustossa ym.

Kaikilla näillä lienee ilmeisesti kontakteja myös Suomen Vastarintaliikkeeseen, sikäli kun SVL:n jäseniä näkee usein samoissa tapahtumissa heidän kanssa ja muutenkin heillä tuntuu olevan ystävälliset välit.

Vaikuttaa siltä, että tuossa ylhäällä ensimmäisenä olevassa kuvassa on hyvin edustettuna Suomen äärioikeisto, joka on varsin pieninumeroinen mutta kohtuu järjestäytynyt.  He järjestivät vähän aikaa sitten myös kohua aikaan saaneen itsenäisyyspäivän soihtumarssin.

Omat kommentit: Ihan kiintoisa liittoutuma, vaikka poliittisesti vähän tulenarka. SVL-eli Suomen Vastarintaliike joka on ilmeisesti jossain natsismin ja kansallishenkisen liikkeen välimaastossa, aiheuttanee ongelmia kaikille niille jotka heidän kanssa haluaa viettää aikaa. Jos SVL:n jäsenet luopuisi natsismista ja keskittyisi pelkkään ”patrioottiseen” toimintaan niin mitään kohuja ei syntyisi ja heillekin yhteistyö olisi helpompaa julkisten poliittisten henkilöiden kanssa. SVL-liike ja sen jäsenet on vähän niinkuin oman liikkeensä ja ideologiansa vankeja, mikä pitää heitä ”koirankopissa”

KESKEISILLÄ perussuomalaisilla politiikoilla on kytköksiä äärioikeistolaisiin ryhmiin. Millaisia ryhmät ovat? Vihreä Lanka kysyi suomalaiseen äärioikeistoon perehtyneeltä Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Tommi Kotoselta.

———————————–>

Yle puolestaan kertoi joulukuussa, että nykyinen puolustusministeriJussi Niinistö toimi 1990-luvun alussa äärioikeistolaisessa Kansallisessa Kulttuuririntamassa. Niinistö vahvisti haastattelussa tiedon, mutta kertoi, ettei ole enää liikkeen kanssa yhteydessä.

Immosen ja Niinistön yhteydet ryhmiin ovat hyvin erilaisia: Niinistö oli Kulttuuririntaman keskeinen aktiivi, Immonen on julkisten tietojen mukaan vain osallistunut yhteisiin tilaisuuksiin vastarintaliikkeen edustajien kanssa. Vihreä Lanka ei tavoittanut Niinistöä tai Immosta kommentoimaan suhdettaan ryhmiin ja niiden ideologiaan.

Millainen liike oli Kansallinen kulttuuririntama, jonka aktiivi nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö oli 1990-luvun alussa?

”Ryhmän ideologian keskeisin osa alkuvaiheessa oli maahanmuuttovastaisuus ja pakolaispolitiikan muuttaminen. Porukka järjesti mielenosoituksia Malmin pakolaiskeskusta vastaan vuonna 1987. Järjestöllä oli vuonna 1987 kirjoitettu ohjelma, jonka mukaan pakolaisilla ei ole asiaa maahan, koska se aiheuttaa kulttuurivastakohtia, rotukonflikteja ja lisää rotuvihaa. Se vastusti myös muita vähemmistöjä: homoseksuaalit ja ”transseksualistit” olivat epäluonnollisia, ja heistä piti päästä eroon. Liike kannatti leirijärjestelmää, jossa työtä vieroksuville olisi kehitetty työpalveluleirit.

Ideologiassa toinen keskeinen näkökulma oli vuoden 1918 valkoisen Suomen perinnön ylläpitäminen.

Järjestö perustettiin siinä vuonna 1986 tai 1987, ja sen varsinainen perustaja oli Katajanokan skinien johtajana tunnettu Jukka Mattila. Mattila pääsi myöhemmin kauppakorkeaan ja toimi ensin perussuomalaisissa, myöhemmin hän liittyi kokoomukseen.

Ilmeisesti suurin osa liikkeen perustajista oli skinejä. Jossain yhteyksissä 90-luvun alussa Mattila sanoi liikkeessä olevan 250 jäsentä, mutta Supon aineistojen perusteella 50 on lähempänä todellisuutta.”

Liikkeen lehden nimi oli Valkoinen Suomi, sitä alettiin julkaista vuonna 1990. Valkoinen Suomi oli valkoinen kahdessakin mielessä: valkoisten suomalaisten Suomi, mutta myös historiallisen vuoden 1918 valkoinen Suomi. 1990-luvulla painotukset muuttuivat enemmän heimosotiin ja historiallisiin näkökulmiin. Jussi Niinistö tuli varmaankin siinä vaiheessa toimintaan mukaan.”

Millainen rooli Niinistöllä oli liikkeessä?

”Jussi Niinistö oli liikkeen keskeisiä aktiiveja, julkaisutoiminta oli aika pitkälle Mattilan ja Niinistön varassa. Niinistö kirjoitti heimosodista sekä myötäkarvaisia juttuja Lapuanliikkeen toimijoista, näitä aiheita hän tutki myös myöhemmin. Niinistö ja Mattila tekivät myös yhteisen kirjan Viron vapaussodan vapaaehtoisista 1990-luvun lopulla. En muista, että Niinistö olisi kirjoittanut suoranaisen rotuopillisia tekstejä.

Ylipäänsä 1990-luvulla pakolaiskysymys ja rotuopit jäivät liikkeen julkaisussa vähän pienemmälle sijalle. Kai sitä haluttiin esittää sivistyneempää fasadia.”

Entä millainen liike on Suomen vastarintaliike, jonka kanssa kansanedustaja Olli Immonen viime viikolla poseerasi?

”Vastarintaliike on avoimen kansallissosialistinen liike, se kannattaa hyvinkin perinteistä kansallissosialismia eli natsiaatetta, toisin kuin melkein mikään muu ryhmä Suomessa.

Sellaisia järjestöjä on vuodesta 1945 eteenpäin aina silloin tällöin ilmaantunut. Ryhmä on yhteiskunnalle vaarallinen, ainakin paikallisesti, jos katsotaan sen toimintaa. Vastarintaliike pyrkii yhteenottoihin polittisten vastustajiensa, erityisesti anarkistien ja antifasistien kanssa. Liikkeellä on myös jonkinlaisia ”taistelukoulutuksia” jäsenilleen.

Liikkeeseen kytköksissä olevan ruotsalaisen vastarintaliikkeen väki on tehnyt myös raaempia väkivallantekoja. Suomalaiset tunnetaan erityisesti kirjastopuukotusepisodista. Pride-kulueeseen tehtyyn kaasuiskuun yhteys on löyhempi, sen tekijä liittyi ilmeisesti iskun tekemisen jälkeen vastarintaliikkeeseen.

Liikkeen perusti oululainen Henrik Holappa, joka lähti hakemaan oppia Yhdysvalloista kansallissosialistiselta The Order -liikkeeltä ja sai sitä kautta kontaktit Ruotsin vastarintaliikkeeseen. Liike on siksi Suomessa vähän oma porukkansa, vaikka kyllähän siitä on esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eeerolan avustaja Ulla Pyysaloollut kiinnostunut.

Aktiivisia jäseniä on korkeintaan muutama kymmentä. Jos lasketaan passiivisemmat ja aiemmin mukana olleet, heitä on korkeintaan sata. Tällaiset ryhmät tuppaavat olemaan tämänkokoisia: lienee fakta, ettei tällaisilla ryhmillä kovin suurta vetovoimaa ole. Silti he ovat saaneet ihmeen suurta näkyvyyttä.”

Mikä on liikkeen ideologia?

”Liike korostaa kansallista taistelua, jonka päämäärä on valkoisen rodun ylivallan säilyttäminen ja kansallissosialistisen järjestelmän tuominen maahan. En tiedä, onko suorasanaisesti puhuttu keskitysleireistä käytännön tasolla, mutta vastarintaliike tekee yhteistyötä Magneettimedian kanssa: liikkeen sivuilla julkaistaan avoimen juutalaisvastaista materiaalia, jossa holokaustin kieltäminen on keskeinen teema. Liikkeen tämänhetkinen johtaja Juuso Tahvanainen on avustanut Magneettimediaa.

Liikkeelle tärkeää on kansallinen yhtenäisyys ja yhteinen rotu, heidän näkökulmastaan ”epäterveet” ja ”epäluonnonmukaiset” on suljettava ulkopuolelle. Seksuaalivähemmistöjen vastustaminen liittyy vastarintaliikkeen teemoihin, vaikkei se ole ollut hyvin keskeinen.

Vastarintaliike on ilman muuta vallankumouksellinen liike. Se kannattaa johtajaperiaatteen mukaan menemistä, eli vastustaa nykymuotoista parlamentaarista demokratiaa.”

Millainen merkitys Olli Immosen esiintymisellä vastarintaliikkeen kanssa on?

”Se, että kansanedustaja on läsnä yhteisessä tilaisuudessa tavallaan tuo hyväksyttävyyttä toiminnalle.

Immosen poseeraaminen vastarintaliikkeen kanssa ei sinänsä ollut yllätys. Viime itsenäisyyspäivänä järjestettiin 612-soihtukulkue, jonka järjestäjiä olivat ilmeisesti Sarastus-lehden porukka ja Suomen Sisu, jonka puheenjohtaja Olli Immonen on. Lehtien perusteella marssilla mukana ja järjestysmiehinä oli myös vastarintaliikkeen ihmisiä.”

Millainen ryhmä Suomen Sisu on?

”Suomen Sisu on vastarintaliikkeeseen verrattuna maltillinen, perinteistä isänmaallisuutta, Suomen historiaa ja traditoita korostava kansallismielinen ryhmä. He tuskin myöntävät julkisuudessa tekevänsä yhteistyötä vastarintaliikkeen kanssa, vaikka kulissien takaisista tapahtumista on mahdoton tietää.”

Mikä on Sarastus?

”Sarastus on alkujaan kirjailija Timo Hännikäisen ja Rami Leskisenprojekti, nettilehti, johon he ovat useita vuosia kirjoittaneet fasistisista teemoista. Leskinen tunnetaan 1990-luvun alun skinipiireistä, Hännikäinen kääntyi joitakin vuosia sitten.

Sarastuksen teksteissä kirjoittajat edustavat enemmän omia näkemyksiä kuin yhteistä ideologiaa. Tekstejä yhdistää traditionaalinen konservatiivisuus, joka on joiltakin piirteiltään hyvin lähellä fasismia. Mukana on aika laaja kirjo kirjoittajia. Hännikäisen tekstejä voi sanoa hänen suhtautuvan joiltain osin positiivisesti fasismiin, mutta ilman rotuoppeja.

Sivuilla kukoistaa etninen nationalismi, mutta lehden keskustelu ei ole päivänpolttavaa kuten Hommaforumilla, se ei koske esimerkiksi tämänhetkistä pakolaiskysymystä.”

Millainen yhteys on Sarastuksella ja maahanmuuttovastaisella Hommaforumilla, jossa Olli Immonen on aktiivinen keskustelija? 

”Ne tuuppaavat olemaan aika kaukana toisistaan, liikkeiden välillä ei ole henkilövaihtoa käytännössä ollenkaan. Hommaforum keskittyy aika pitkälti vain maahanmuuttokysymyksiin, mukana on varsinaiselta poliittiselta kodiltaan monenlaista väkeä. Usein avoimen fasistiset kirjoitukset siivotaan pois. Esimerkiksi juutalaisvastaiset kommentit eivät ole Hommaforumilla suosiossa.”

Viime viikolla vietettiin Eugen Schaumanin muistojuhlaa. Onko sen viettäminen uusi vai vanha perinne?

”Schauman on ollut hyvin vähän esillä toisen maailmansodan jälkeisessä äärioikeistolaisessa ajattelussa. Kyseessä on varmaan suhteellisen uusi, 2000-luvulta lähtenyt ilmiö. Vastarintaliike korostaa kansallista yhtenäisyyttä. Kyse on heidän näkökulmastaan ehkä äärimmäisestä esimerkistä, johon soturi – he käyttävät tätä sanaa – parhaimmillaan pystyy, äärimmäinen teko isänmaan hyväksi.”

Myös joukkomurhaaja Breivik piti itseään soturina. Hänen tiedetään saaneen inspiraatiota Jussi Halla-ahon blogista. Oliko Breivikillä konkreettisia kytköksiä Suomeen?

”Luulisin, että Breivik oli yksinäinen susi. Yrittihän hän luoda kontaktia jonkun verran, mutta se ei kai kummoisesti onnistunut.

Suomen ja Norjan äärioikeiston linkit ovat toisen maailmansodan jälkeen olleet aika satunnaisia. Ruotsiin suomalaisilla on ollut jatkuva yhteys: heidän kanssaan on toimittu ja Ruotsista on saatu taloudellista, materiaalista ja henkistä tukea. On myös kohtuullisen paljon suomenruotsalaisia äärioikeiston edustajia, joilla on kytkös Ruotsiin, ja jotka ovat muuttaneet sinne.”

Lue juttu kokonaisena täältä:

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/rotuoppia-juutalaisvastaisuutta-ja-ty%C3%B6leirej%C3%A4-%E2%80%93-t%C3%A4llaisia-ovat-keskeisiin

Kai Murroksesta:

”Historian pahin salaliitto”

Kai Murros on jäänyt Suomessa vähälle huomiolle eräänä ”kansallismielisten” ideologina. Hän on tehnyt kirjan Vallankumous ja sen toteuttaminen modernissa yhteiskunnassa.

Netissä on paljon Murroksen englanninkielisiä tekstejä ja videoita, joita nähtävästi seurataan myös Suomen ulkopuolella. Murrosta nimitetään ”professoriksi” monilla ulkomaisilla nettisivuilla. Tällä metapedia-sivuston sivulla hänen todetaan olleen ennen maolainen ”mutta nyt taistelevan fasistisen agendamme puolesta”.

Verkkouutiset suomensi Murroksen tästä kuultavaa ”Moskovan puhetta” esimerkiksi hänen linjastaan. Puheen englanninkielisen käsikirjoituksen versio on julkaistu tässä.

Murros aloittaa petoksesta, jolla eliitti on vienyt eurooppalaisilta kaiken ja antanut sen muukalaisille (”aliens”). Hänen mukaansa eurooppalaisia on vuosikymmenten ajan opetettu vihaamaan ja inhoamaan itseään ja sivilisaatiotaan ja opetettu, että ”barbaarien laumojen porteillamme tulisi voittaa”.

– Liberalismin, humanismin ja demokratian valepuvuilla eurooppalaiset on suostuteltu tekemään etninen itsemurha. Rotu, joka on saanut aikaan niin paljon ja on kestänyt niin paljon, on huijattu uskomaan omaan tuhoonsa ja toimimaan aktiivisesti tullakseen itse vieraaksi omalla maaperällään, Kai Murros toteaa videopuheellaan.

– Todistamme historian pahinta ja julminta salaliittoa maaperällämme: salaliittoa, jolla eurooppalaiset ihmiset korvataan. Systemaattista kampanjaa pyyhkiä eurooppalaiset pois olemasta.

Murroksen mukaan eurooppalaisten silmät tulevat kuitenkin aukeamaan tilanteen heiketessä, vaikka media ja akateeminen eliitti jatkaa valehtelua loppuun asti.

– He voivat saarnata vasemmistolaisuutta, liberalismia ja feminismiä, rakkautta ja rauhaa, järkeä ja suvaitsevaisuutta, mutta kun vihamme kasvaa, alkavat vanhat vaistot toimia taas. Olemme lopulta biologisia olentoja ja meillä on halu jäädä eloon, huolehtia jälkikasvustamme ja halu puolustaa aluettamme. He eivät voi viedä niitä geenikoostumuksestamme. Luontoa vastaan voi taistella vain tiettyyn rajaan asti – mutta tietyn rajan ylittämisen jälkeen luonto iskee takaisin.

———————->

Puheessaan Murros toteaa monen kysyvän, eivätkö muukalaiset ole jo liian voimakkaita. Hänen mukaansa meidän päättäväisyytemme on kuitenkin voimakkaampi.

– Puolustamme omaa maaperäämme. Ja meidän juuremme ulottuvat syvemmälle. Voitamme, koska olemassaolomme on uhattuna. Strateginen etumme on, ettei meillä ole mitään paikkaa mihin mennä. Kun tajuamme olevamme nurkassa kuin rotat, me taistelemme vimmaisesti.

– Euroopan vapauttamisen sota tulee olemaan historiamme huipentuma.

Kai Murroksen mukaan tuleva sota on myös yhtenä voimakkaana kansakuntana aloitettavan tulevaisuuden alku.

– Vastustajiemme hoitamisen jälkeen ei ole rajoja sille, mitä voimme saavuttaa ja minne asti päästä. Loppujen lopuksi meidän täytyy myöntää, että me tarvitsemme tätä kriisiä. Tämä kriisi saa esiin parhaimman meissä, Murros sanoo.

– Vain välittömän kuoleman tunne saa eurooppalaiset yhteen. …Vain palava viha yhteistä vihollista vastaan saa poistamaan rotuamme jakavat ja heikentävät kansalliset rajat. …Lopulta veri yhdistää veren, ja todistamme kansakunnan syntyä.

– Me ehdottomasti ja kategorisesti tarvitsemme tätä sotaa. Tarvitsemme vielä yhden sodan. Kaikkien sotien sodan. Yhden mahtavan, kunniakkaan, ylevän, houkuttelevan, lumoavan, henkeäsalpaavan sodan. Ei pidä koskaan hävetä myöntää sitä, että Euroopan henkiinherättäminen tarvitsee suurimman sodan jonka planeetta on koskaan nähnyt, Murros sanoo.

Vihan hienous

– Vihollisemme: kurjat muukalaismassat, laumoina kaduillamme, hyökkäämässä, kiristämässä, ryöstämässä ihmisiltämme, käyttämässä hyväkseen vieraanvaraisuuttamme, vaatimassa maatamme, eivät ole vielä tajunneet mitä ehdoton ja totaalinen väkivalta massiivisessa mitassa tarkoittaa. …Mutta he unohtavat että kun me eurooppalaiset ryhdymme väkivaltaisiksi, me pyyhimme pois kansakuntia, me tuhoamme kokonaisia sivilisaatioita, me autioitamme maanosia, ja me aloitamme maailmansotia. Eurooppalaiset ovat väkivallan mestareita. …Me julistamme totaalisen ja radikaalin tuhoamissodan meille pahaa aikoville, emmekä lopeta ennen kuin olemme tuhonneet heidät täysin.

Vuotta aiemmin Youtube-videollaan Kai Murros puhui vihasta ”kansallisen vallankumouksen psykologiana”.

– Viha on hyvä asia. Viha antaa rakenteen elämällemme. Viha antaa meille tarkoituksen olla olemassa, fokuksen, jotain mitä tavoitella, identiteetin. Viha on energiaa, puhdasta energiaa, itsensä Äiti Maan tarjoamaa, hän totesi gordongekkomaisesti.

– Viha mahdollistaa meidän näkevän valheiden ja teeskentelyn läpi ja auttaa keskittymään olennaiseen. Viha on demokraattista: edes rikkaat ja voimakkaat eivät voi vihata enempää kuin kohteensa.

– Ja pian viha saattaa olla kaikki, mitä meillä on jäljellä.

Murros totesi ihmiskunnan suurimpien saavutusten kasvaneen vihasta ja kyvystä hallita vihaa. Se on voimakkain ase, jota pitää hänen mukaansa osata käyttää.

– Liberaali eliitti vihaa maailmassa kaikkein eniten kykyämme vihata, koska yhtenä päivänä vihamme tulee olemaan planeetan vallankumouksellisin voima. Vihamme tuhoaa ja rakentaa imperiumeja.

Lue juttu kokonaisena täältä:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/murros%20eugen%20schauman-39259

Myös Sampo Terho on esittänyt äärioikeistolaisia ajatuksia: http://imgur.com/a/8V5BH

3AmX3NX

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s