Top 3 tämän vuoden hurjinta ehdotusta- syntyvyyteen liittyen

Aika listata vuoden hurjimmat ehdotukset liittyen syntyvyyteen!!

Numero 1

Björn Wahlroos: ”Voisimme huutokaupata li­sään­ty­mi­soi­keuk­sia nuo­ril­le­pa­reil­le”

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos pohtii uutuuskirjassaan ratkaisua maailman liikakansoitukselle. Wahlroos kirjoittaa, että teoriassa voisimme suhtautua väestöön samalla tavalla kuin hiilidioksidiin.

– Voisimme asettaa väestölle ylärajan esimerkiksi seitsemään miljardiin ja huutokaupata sitten lisääntymisoikeuksia nuorillepareille. On helposti osoitettavissa, että puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta tämä olisi mielekkäämpää kuin Kiinassa käytetty yhden lapsen -politiikka.

Entä, jos ihmisillä ei ole varaa pitää kantamiaan tai synnyttämiään lapsia? Wahlroos näkee tässä lisääntymiskaupan suurimman ongelman. Wahlroos pohtii, että lapsista voisi tulla siinä tapauksessa rikkaiden etuoikeus.

– Useat ihmiset joutuisivat tekemään modernin ja lievemmän version Sofien valinnasta. Heidän pitäisi tehdä päätöksiä, jotka tavallisesti jätetään Kaikkivaltiaan tehtäväksi, Wahlroos kirjoittaa ja viittaa Sofien valinnalla kirjaan, jossa keskitysleirille joutunut nainen joutuu valitsemaan, kumman lapsistaan hän saa pitää.

Wahlroos uskoo, että väestökauppa saattaisi ajan mittaan johtaa suurten varallisuuksien jakaantumiseen ja tulonjaon tasoittumiseen, mutta hänen mielestään ihmisarvon kunnioittaminen estää kaupankäynnin lapsentekoluvilla. Hänen mielestään lisääntymiskauppaa pitäisi miettiä vasta sitten, kun kaikki muut mahdolliset ratkaisut liikakansoituksen ehkäisemiseksi on käyty läpi.

xlarge-wahlroos_bjorn_kb007

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/bjorn-wahlroos-voisimme-huutokaupata-lisaantymisoikeuksia-nuorillepareille/691835/#.VXlDtkh64IY.facebook

Numero 2:

Perussuomalaisten helsinkiläinen paikallispoliitikko Olli Sademies vaatii Facebook-sivuillaan pakkosterilisointia Afrikasta Suomeen tuleville maahanmuuttajamiehille.

Sademiehen tiistaina kirjoittama rasistinen Facebook-päivitys on tuomittu nopeasti.

Myös Sademiehen oma puolue sanoutuu irti helsinkiläisen varavaltuutetun kommentista.

Sademiehen mukaan maahanmuuttajat asettavat Suomen ”sosiaaliturvan koetukselle ja suorastaan romuttavat sitä”. Hän katsoo, että Afrikassa sosiaaliturva perustuu suureen lapsilukuun, ja maahanmuuttajat tuovat saman perhemallin myös Suomeen.

– Jottei totaalista romahdusta tulisi, on maahanmuuttajien lapsimärää rajoitettava. Kolme lasta maksimissaan. Se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille, Sademies kirjoittaa.

sademies

Numero 3

Perussuomalaiset ehdottaa: Aviossa synnyttäville eläke-etu

Perussuomalaiset laskisi avioliitossa synnyttävien eläkeikää.
Kansanedustaja Pentti Kettusen lakialoitteen on allekirjoittanut yhteensä 16 perussuomalaisten edustajaa.
Allekirjoittajien joukossa on myös ryhmänjohtaja Jari Lindström.

Lakialoitteessa ehdotetaan, että avioliitossa miehen kanssa elävä nainen, joka synnyttää 1-3 lasta, pääsisi eläkkeelle muita aiemmin. Ensimmäisen lapsen syntymä alentaisi naisen eläkeikää kolmella vuodella. Toinen ja kolmas lapsi alentaisivat sitä kaksi vuotta.

Kolme lasta synnyttävä nainen pääsisi siten eläkkeelle seitsemän vuotta lakisääteisen eläkkeen täyttymistä ennen. Etuuden saisi vain silloin, kun ainakin toinen puolisoista on Suomen kansalainen.

Perussuomalaiset perustelevat ehdotustaan sillä, että se parantaisi naisten asemaa. Myös avioliiton merkitys heidän mukaansa paranisi.

– Nuoret eivät ymmärrä sitä, miten turvaton naisen asema on, kun mennään avoliittoon, Kettunen sanoo.

Hän kertoo olevansa huolestunut myös syntyvyyden laskusta ja siitä, että maahanmuuttajille syntyy suhteessa enemmän lapsia kuin kantaväestölle.

– Samalla kun parannetaan naisen asemaa, pyritään lisäämään syntyvyyttä nimenomaan avioliitossa, Kettunen painottaa.

Historiallisia muutoksia syntyvyyteen liittyen

30 luku: Eduskunta sääti lain äitiysavustuksesta vuonna 1937. Ensin äitiysavustus oli tarkoitettu vähävaraisille synnyttäjille. Heidät saatiin äitiysavustuksella terveydenhoidon piiriin.
40 luku: Yleinen lapsilisäjärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1948. Äitiysavustus tuli kaikkien äitien saataville 1949.
70 luku: Vanhemmat sai oikeuden jakaa keskenään vanhempainvapaan 1978.
80 luku: Suomi takasi ensimmäisenä maana maailmassa kaikille lapsille oikeuden päivähoitoon 1985.
90 luku: Isät saivat 6 päivän isyysloman 1991. 
2000 luku: 2003 isät saivat isäkuukauden lapsen kanssa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s