Tanskassa ”persut” vaalivoittoon – Twitter räjähti raivosta

Tanskan parlamenttivaaleissa Lars Løkke Rasmussenin Venstre-puolueen johtama porvarioppositio on voittanut pääministeri Helle Thorning-Schmidtin johtaman vasemmistopuolueiden liittouman.

Keskustaoikeistolainen oppositioblokki sai parlamenttiin 90 edustajaa, kun vasemmistoliittouma joutui tyytymään 85:een paikkaan.

Suurimman äänisaaliin saivat sosiaalidemokraatit, 26,3 prosenttia annetuista äänistä. Kakkossijalle nousi oikeistopopulistinen Tanskan kansanpuolue 21,1 prosentin ääniosuudella. Venstre sijoittui kolmanneksi 19,5 prosentin äänimäärällään.

Maahanmuuttovastaisilla teemoilla kampanjoinut Tanskan kansanpuolue oli vaalien suurin nousija. Kansanpuolue kasvatti kannatustaan 8,8 prosenttiyksiköllä ja teki kaikkien aikojen parhaan tuloksensa.

Tanskan kansanpuolue – suomalaisillekin tuttu

Tanskan kansanpuolue kuuluu europarlamentissa perussuomalaisten kanssa samaan ECR-ryhmään. Puolueiden välinen yhteistyö on jatkunut jo pitkään. Puolueen karismaattinen meppi Morten Messerschmidt on vieraillut usein Suomessa tapaamassa kollegoitaan.

Kansanpuolue DF haluaa muun muassa, että Tanska osallistuu turvapaikkakeskusten ylläpitämiseen pakolaisten lähtöalueilla. Tavoitteena on, ettei Tanskaan otettaisi tulevaisuudessa enää yhtäkään turvapaikanhakijaa. Puolue vaatii myös, että pakolaisten oikeus saada asunto poistettaisiin – siten pakolaiset asuisivat mieluummin turvapaikkakeskuksissa kunnes heidät lähetetään takaisin.

http://yle.fi/uutiset/oppositio_voitti_tanskan_parlamenttivaalit__kansanpuolueelle_aanivyory/8089024

http://yle.fi/uutiset/tanskan_vaalien_ennakkosuosikit_ei_yhtaan_turvapaikkoja/8060133?ref=leiki-uu

Noh liberaalit kaupunkilaishipsterit ei tietenkään sulattanut vaalitulosta, kuten ei Suomessakaan ja Twitter räjähti vihasta ”persuja” kohtaan. Kuten alla olevasta kuvasta voi havaita, niin vasemmistoa äänestettin lähinnä isoissa yliopisto-kaupungeissa Kööpenhaminassa, Aarthussissa ja Odensessa ja Aalborgissa. Siinä missä oikeistoa ja maahanmuuttokriittisiä äänestettiin pikkukaupungeissa ja syrjäseuduilla niinkuin Suomessakin. Tanskassa niinkuin Suomessakin on selvästi näkymässä tämä jako ”maakuntien” ja isojen yliopistokaupunkien välille, ikäänkuin he eläisi eri todellisuudessa.7

Noh tässä parhaita paloja:

FB kaverit poistetaan jos äänesti väärin, kuinka söpöä.

Pimeät ajat tulisi takaisin.

Olemme järkyttyneitä, että päädyit lentokoneella vuoteen 1942, toivottavasti löydät takaisin 2015 luvulle.

Miten tämä on edes mahdollista, sitä lienee vaikea käsittää jos elää ”punavihreässä kuplassa” Kööpenhaminassa.

Juujuu todellinen painajainen kun ei oteta jatkossa yhtä paljon pakolaisia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s