Valtaosa turvapaikanhakijoita miehiä – kolme neljästä alle 34-vuotiaita

Maahanmuuttoviraston tilastot osoittavat, että kansanmiesten ihmettelyissä on totuuden siemen. Suomeen tänä vuonna tulleista turvapaikanhakijoista 78 prosenttia on ollut miehiä, kun viime vuonna miesten osuus oli 71,5 prosenttia.
EU:n kaikkiin 28 jäsenmaahan viime vuonna tulleista turvapaikanhakijoista 70 prosenttia oli miehiä, kerrotaan Eurostatin tilastoissa

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305978043206

Suomesta turvapaikkaa hakevista valtaosa on miehiä. Vuonna 2014 turvapaikan hakijoita 71,5 prosenttia oli miehiä.

Esimerkiksi tänä vuonna 23. kesäkuuta mennessä turvapaikkaa hakeneista Somalian kansalaisista 204 oli naisia ja 420 miehiä. Irakilaisista naisia oli 105 ja miehiä 542. Naiset eivät ole enemmistönä missään isommassa hakijaryhmässä.

Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtisen mukaan syynä voi olla pitkän matkan raskaus. Turvapaikanhakijan matka on riskialtis, minkä vuoksi lähtijöinä ovat yleensä lasten ja äitien sijasta miehet.

Tilastot tukevat väitettä. Tasapuolisin jakauma isommista hakijamaista on Venäjän kansalaisissa, joista 49 on miehiä ja 43 naisia. Matka Venäjältä Suomeen on huomattavasti helpompi kuin Afrikasta tai Lähi-idästä.

article-2626216-1DC8848900000578-259_634x416

Pakolaisia kuvassa odottamassa.

Valtaosa nuoria

Hieman yli puolet turvapaikanhakijoista on nuoria aikuisia. Viime vuoden turvapaikanhakijoita 18–34-vuotiaita oli 54,9 prosenttia. Alle 18 vuotiaita oli taas 23 prosenttia.

– Lisäksi arvelen, että jos turvaan pystytään lähettämään joku, on lähetettävä usein lapsi tai nuori. Tämähän ei ole tavaton ajattelumalli Suomessakaan, kun historiaa katsotaan, Lehtinen muistuttaa.

Myös matkan raskaus näkyy tässäkin: iäkkäämmät eivät välttämättä jaksa matkan rasituksia.

Valtaosa turvapaikanhakijoita miehiä – kolme neljästä alle 34-vuotiaita - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi - Google Chrome 29.6.2015 31107Valtaosa turvapaikanhakijoita miehiä – kolme neljästä alle 34-vuotiaita - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi - Google Chrome 29.6.2015 31200

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/valtaosa-turvapaikanhakijoita-miehia-kolme-neljasta-alle-34-vuotaita/5200316

Omat kommentit: En kyllä ymmärrä, miksi edes nuo ns. vihervasemmistolaiset kannattaa tätä nykyistä ”pakolaisten ottoa” nykyisessä muodossa. Miettikää nyt jos Suomesta olisi talvisodan aikana Ruotsiin paennut pelkkiä 30v miehiä jättäen naiset ja lapset tantereelle itkemään. Suomen pitäisi jatkossa ottaa vain naisia ja lapsia pakolaisina, poliittisten pakolaisten ohessa.

Nimimerkki Akez kommentoi asiaa näin:

On yleistä, että koko suvun ja heimon rahat kootaan yhteen ja koko panos satsataan yhteen henkilöön. Jos hän pääsee Eurooppaa, niin hän maksaa myöhemmin takaisin sen 5.000 – 10.000 dollaria jonka matkan sanotaan maksavan. Samalla avataan ”portti” Eurooppaan. Kun laajalta piiriltä kerätään rahoja, niin aletaan saada kokoon suuriakin summia. Köyhästäkin Afrikan maasta löytyy helposti miljoonia, vaikka kehitysapuna toimitettuja ja sittemmin kavallettuja rahoja.

ISIS rahoittaa myös noita matkoja. Jatkuvasti on juttua siitä kuinka terroristeja ujutetaan Eurooppaan noilla veneillä. EU käy sitten noukkimassa nämä veneistä ja kuljettaa heidät turvallisesti Eurooppaan. Pirukaan ei ota selvää siitä, että ketä kaikkia sieltä tänne tuli, jos paperit on ”hävinneet”. Viranomaiset ja poliitikot voivat toki väittää jotakin muuta, mutta vastaukseksi siihen riittää yksi sana ”bazaramba”.

Eipä olisi myöskään suurempi ihme, jos ISIS itse organisoisi noita matkoja saadakseen rahoitusta toiminnalle. Tuohan on huumekauppaakin kannattavampaa toimintaa.

ISIS threatens to send 500,000 migrants to Europe as a ’psychological weapon’ in chilling echo of Gaddafi’s prophecy that the Mediterranean ’will become a sea of chaos’

– Italian press today published claims that ISIS has threatened to release the huge wave of migrants to cause chaos in Europe if they are attacked
– And letters from jihadists show plans to hide terrorists among refugees
– In 2011, Muammar Gaddafi ominously predicted war would come to Libya
– He was deposed in a violent coup and killed in October of the same year
– Islamic State executed 21 Egyptian Christians on Libyan beach this week
– Crisis in Libya has led to surge in number of migrants heading for Europe

Daily Mail, 18 February linkki juttuun

ISIS has threatened to flood Europe with half a million migrants from Libya in a ’psychological’ attack against the West, it was claimed today.

Transcripts of telephone intercepts published in Italy claim to provide evidence that ISIS is threatening to send 500,000 migrants simultaneously out to sea in hundreds of boats in a ’psychological weapon’ against Europe if there is military intervention against them in Libya.

Many would be at risk of drowning with rescue services unable to cope. But authorities fear that if numbers on this scale arrived, European cities could witness riots.

Separately, the militants hope to cement their control of Libya then cross the Mediterranean disguised as refugees, according to letters seen by Quilliam the anti-terror group, reported by the Telegraph.

Italian Minister for the Interior Angelino Alfano said on Monday that Libya was the ’absolute priority’ and insisted there was ’not a minute to lose’ for the international community.

He said: ’If the militias of the Caliphate advance faster than the decisions of the international community how can we put out the fire in Libya and stem the migration flows? We are at risk of an exodus without precedent.’

Loppuun vielä tilastoja turvapaikanhakijoista yleisesti:

Alla on taulukko turvapaikanhakijoista ajalla 1.1.-31. 5. 2015.

http://www.migri.fi/download/58353_Turvapaikanhakijat_2015.pdf?3558a0cc3676d288

Turvikset-1 Turvikset-2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s