Elävä kirkko Uudessa-Seelannissa

Barry Cox, Uudessa Seelannissa päätti toteuttaa visionsa ja yhdisti puutarhataitonsa visioonsa, luodessaan tätä kirkkoa.

Tree-Church-Barry-Cox-New-Zealand-4-copy Tree-Church-Barry-Cox-New-Zealand-final tree-church-new-zealand-3 tree-church-new-zealand-lead

http://inhabitat.com/extraordinary-living-tree-church-in-new-zealand-seats-100-people/tree-church-barry-cox-new-zealand-1-copy/

Suomikin voisi ottaa mallia tästä. Suomessa kirkot on yleensä rumia, mauttomia, hajuttomia ja sieluttomia – ei siis ihme, että kirkosta eronneiden määrä kasvaa vuosi vuodelta – Suomen kirkoissa ei ole mitään pyhää tai mystistä jäljellä. Jotta kirkkojen mystisyys saataisiin takaisin, pitäisi luopua moderneista sieluttomista kirkoista ja rakentaa joko a.perinteisiä ikivanhojen kirkkojen kaavan mukaan esim. puukirkko tai sitten tälläisiä luovia ratkaisuja kuten tämä missä kirkko tuodaan keskelle luontoa.

Temppeliaukion kirkko Helsingissä on vähän sensuuntainen sikäli kun siinä on käytetty paljon vanhan oloisia kiviä. Vaikka tuo katto onkin vähän turhan moderni ja ruma, mutta sitähän ei näe kuin taivaalta käsin, joten se annetakoon anteeksi.

2008_1

01134_Temppeliaukion_kirkko

Kuten voi havaita kuvassa niin tässä kirkossa on sisällä elämää ja sielua koska siinä on käytetty tuollaisia perinteisiä raaka-materiaaleja kuten kiveä ja kalliota hyväksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s