Pariskunta vietti vuoden lapissa vaeltaen

Kiintoisa juttu pariskunnassa joka vietti vuoden metsässä.

Harva voisi edes kuvitella jotain sellaista, minkä Veera ja Markku toteuttivat. Luonnonmukaista elämää kaipaava pariskunta vietti kokonaisen vuoden vaeltaen Lapissa, luonnon ehdoilla. Nyt maailma näyttää heille toiselta.

—————————>

Veera Väistö kohentaa rinkkaansa, tarttuu sauvoihin ja lähtee seuraamaan kumppaninsa Markku Mäkisen polkemaa latua. Tunteet mylläävät riemusta kauhuun. Ensin: Nyt se vihdoinkin tapahtuu! Sitten: Tätäkö minä oikeasti haluan?

On 16. maaliskuuta vuonna 2011. Veera ja Markku ovat lähdössä vuoden kestävälle vaellukselle Lapin ikimetsiin.

Keiju ja menninkäinen

———————>

Elokuussa 2009 Markku ja Veera huomasivat seurustelevansa. Kesäkuussa 2010 he pitivät sadetta tiheän kuusen alla Tuntsan erämaassa ja totesivat, että luonnossa on kaikki. Miksi sieltä pitäisi lähteä pois? Miksi vaellusta ei voisi jatkaa vuoden ympäri?

Saman vuoden syyskuussa he nukkuivat sylikkäin liekopuun alla Nurmeksen metsissä ja tajusivat, että heidän olisi lähdettävä niin pian kuin mahdollista.

half_metsassa3

Myrskyn jälkeen

—————————->

Irti yhteiskunnasta

Vaelluksen valmisteluun oli kulunut puoli vuotta. Osa varusteista oli valmiina, osan Veera ja Markku tekivät itse tai ostivat mahdollisimman halvalla. Pakkaskelin makuupussit. Kännykkä ja kamera. Pino kannellisia ämpäreitä ruuan varastoimiseen.

Markku hankki rahaa energiahoidoilla, Veera keskittyi käytännön järjestelyihin.

Kuukaudessa hän leikkasi lastuiksi 200 kiloa vihanneksia ja kuivatti ne ritilöiden päällä. Työtilat löytyivät kulutuskulttuuria vastustavasta yhteisöstä Vilppulasta.

Kaikkea ei tarvinnut kuljettaa erämaahan heti. Inarilainen ystävä otti varastoitavakseen osan ruuista ja kesäajan varusteet.

Luontokin tarjosi syötävää, vaikka vähemmän kuin pari oli ajatellut. Yksi hyvä resepti silloin, kun matkaa on jäljellä ja ruoka loppumaisillaan, on tämä: keitä vähän riisiä, lisää 2–5 litraa kultapiiskua, syö. Yrtti antaa elämänvoimaa, ja vatsa tuntee olevansa täysi.

Yhteiskunnasta irrottautuminen kävi helposti. Kun ei ollut asuntoa, ei tarvinnut huolehtia vuokrasta ja sähkölaskusta. Työvoimaviranomaiset eivät soitelleet, koska kumpikaan ei ilmoittautunut työttömäksi. Veroilmoitukset tulivat valmiiksi täytettyinä Inarin poste restanteen, ja puhelinlaskua pari maksoi etukäteen niin paljon kuin arveli kännykkää käyttävänsä.

———————————————->

Pajunkuorta päänsärkyyn

Päivittäinen pesu hoitui lumella ja purovedellä. Vaeltajat peseytyivät ensimmäisen kerran kunnolla pääsiäisenä, kun lähdöstä oli kulunut kuukausi.

Toinen istui alastomana kelon päälle, toinen kaatoi hänen hiuksilleen kattilasta lämmintä vettä. Pakkastuuli pyyhki ihoa.

– Ei metsässä tule kauhean likaiseksi. Vaatteet eivät haise, eikä ihminen luonnossa eritä stressihormoneja, Veera kuvaa.

————->

half_metsassa4

 —————————————>

Vaikea paluu

Totuttelu ihmisten maailmaan on vaikeaa, kun on tavannut tonttuja, kulkenut hiiripöllön opastamana ja oppinut tunnistamaan kumppanin tunnetilat haistamalla. Yllättäen Markku sopeutuu muutokseen Veeraa nopeammin.

– Muutuimme vuoden aikana toisiksemme, Veera kuvaa.

– Lähtiessä Markku oli kyllästynyt yhteiskuntaan, mutta enää ihmiset eivät rasita häntä. Minä taas ikävöin alussa ystäviäni, koska he tanssivat ja ovat niin pehmeitä ja tyttöjä. Mutta palattuamme ihmisten kohtaaminen pelotti minua. En enää täysin ymmärrä ystävieni maailmaa.

——————>

Nyt pari on päättänyt asettua, etsiä tonttia pohjoisesta. Ensin sille pystytetään Veeran jurtta, myöhemmin kenties pysyvämmät seinät, joiden sisällä voi keskittyä luovaan työhön.

– Tarkastelemme ajatusta. Kaikki on nyt niin valtavan alussa.

1426683244_original_metsassa

Lue artikkeli kokonaisena täältä:

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/pystyisitko_tahan_pariskunta_vietti_vuoden_metsassa

Ei muutakuin kaikki vaan BACK TO THE NATURE!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s