Kuinka tapella ja voittaa tappelut

Kuinka tapella ja voittaa tappelu.

how-to-win-a-fight

Jos haluaa aloittaa lajiharrastuksen niin tehokkaimmat lajit on:

  1. MMA – MMA:ta harrastaneet yleensä pärjää parhaiten jos he joutuvat yllättäen tappeluun koska siinä kehittyy kaikki osa-alueet.
  2. Krav-Maga tai Defendo tyyliset armeijan käyttämät on yleensä myös erittäin tehokkaita, etenkin jos ei häpeä käyttää ”likaisia keinoja” voittaakseen tappelut
  3. Jujutsu – jujutsu lukot ja kuristukset on erittäin tehokkaita niin pystyssä kun maassakin.
  4. Nyrkkeily/Potkunyrkkeily/Thainyrkkeily: Näissä perinteisissä lajeissa kehittyy pystyosaaminen joka on erittäin tehokasta jos joutuu tappeluun.
  5. Kas-Pinvanha suomalainen perinnelaji, missä käytetään mm. puukkoa paljon.

puukko kuva

Kas-Pin perinnepuukko itsepuolustukseen.

Miten toimia ylivoimaa vastaan?

Ylivoimaa vastaan tilannetaju meinaa enemmän kuin laji. Kyky käyttää apinan raivoa ja kylmää harkintaa yhdessä meinaa ainakin saman verran kuin laji. Kyky ottaa aika- ja rytmietu meinaa tosi paljon. Oma pukeutuminen, varustautuminen/varautuminen, kunto,  kyky toimia tehokkaasti kriisissä, kyky sekoittaa muiden spasmat… Kaikki nuo meinaavat.

Ylivoimaa vastaan on joitain nyrkkisääntöjä:
– Vältä sellaiseen joutumista.
– Älä epäröi huutaa apua, soittaa hätäkeskukseen tms. jo siinä vaiheessa kun yhteenottoa ei ole vielä tapahtunut jos sen todennäköisyys on suuri.
– Jos joudut, niin voit selvitä vain jos voit säilyttää aloitteen itselläsi.
– Pitää muuttaa tilanne niin että yhden ”yksi vastaan monta” -tilanteen sijaan on sarja peräkkäisiä ”yksi vastaan yksi” -tilanteita.
– Porukka muuttaa mieltään jos sen johtaja(t) tiputetaan ennen kuin kukaan tajuaa mitään.
– Älä rajoita turhan arkuuden takia omaa voimankäyttöäsi. Jos voit pudottaa, niin pudota.
– Älä jää paikalle jos voit paeta paikalta. Tämä myös mahdollisen konfliktin jälkeen.
– Älä kerro tai paljasta itsestäsi mitään. Ei sanoin, ei sanattomasti. Johda harhaan niin paljon kuin voit.
– Jos joudut kuulusteltavaksi niin mieti tarkkaan mitä sanot. Ei ole mitään pakkoa puhua mitään ensimmäisenä päivänä tai ennen kuin on keskustellut lakimiehen kanssa. Alkuun kannattaa kertoa vain siitä, mitä muut tekivät, ei siitä, miten itse moiseen vastasi. Jos kertoo omasta toiminnastaan, niin puolustuksellisin sanankääntein. ”Yritin torjua, väistin, minut kaadettin, yritin saada huutamalla apua” eikä ”se meni painiksi ja mä karjuin sille, että…”
– Ota selvää juuri tämmöisiin asioihin pätevästä juristista. Tee vaikka juristikimppa kavereiden kanssa vaikkei mitään olisi vielä sattunut.
– Jos olet tilanteessa jossa läheisesi ovat myös vaarassa niin voi olla välttämätöntä uhrata yksi omasta porukasta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että se potentiaalisesti uhrattava olen perheen kyseessä ollessa aina minä. Tämä asia pitää harkita etukäteen. Muuten siihen ei kykene riittävän nopeasti.
– Kannattaa harjoitella käskemistä ja käskyttämistä etukäteen jossain, samoin huutamista.

Kuinka toimia ulkomaalaisia vastaan?

Yksi tärkeä ”ase” kohdatessa vihamielisiä kehitysmaalaisia on kylmäpäisyys. Kylmäpäisyys ja pelottomuus on jotakin aivan kauheaa kehitysmaalaiselle (ja mustalaiselle) kun sitä osoittaa tällainen jauhonaama (kaajee). Monesti kehitysmaalainen on oppinut jo kehitysisänmaassaan kovaksi suunsoittajaksi ja asuessaan valkonaamojen keskellä oppinut, että valkonaama on pelkuri. Mustalaisille tämä opetetaan jo vaippaiässä.

Hyvä keino on siis röyhkeä kylmäpäisyys. Avoin halveksunnan osoittaminen tehoaa, eli kehitysmaakielellä ”rispektit nollaan, brorsa”. Monesti ja usein kehitysmaalainen (ja mustalainen) ei tosiasiassa olekaan sellainen kovanaama mitä yrittää esittää, joten kun itse ei ”anna sitä signaalia, että haluan tulla ryöstetyksi”, niin ryöstöä ei suuremmalla todennäköisyydellä viedä loppuun asti.

Tietenkin joskus on järkevää vain ottaa nopea spurtti ja homma on ohi, mutta aina se ei ehkä ole mahdollista. Juuri silloin tuo pelottomuus, tai pelottomalta näyttäminen ulospäin, on ratkaiseva asia kun kehitysmaalainen arvioi ryöstöuhriaan. Ryöstäjä hakee helppoa uhria ja jos osoittaa pelkäävänsä, tulee ryöstetyksi varmemmin kuin jos vetäisee asfalttiin kauhean  sylkäisyn ja käskee painua helvettiin.

Videoita aiheesta.

Ja muutamia huumori-videoita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s