Maailman väestökeskittymät kartalla

Kiintoisa kartta, josta näkee minne ihmismassat on keskittynyt ympäri maailman.

ISSUU - Mad World by Maria Mitrunen - Google Chrome 9.8.2015 135258

Suurin väestökeskittymähän on tulossa Kiinaan. Sinne on tulossa tiivis 130 miljoonan asukkaan mega-keskus joka koostuu 11:sta lähellä toisiaan olevasta kaupungista.

Kiina rakentaa yhdestätoista kaupungista muodostuvaa jättiläiskaupunkia, joka tulee pinta-alaltaan olemaan suurempi kuin koko Japanin valtio.

Jättiläiskaupungin on tarkoitus rakentua yhdeksän Guangdongin maakunnassa Helmijoen suistossa sijaitsevan kaupungin ja kahden pohjoisemman kaupungin yhteenliittymästä.

Viimeisimpien kaavailujen mukaan 20 miljoonan asuttamasta Kiinan pääkaupungista Pekingistä tulisi jättiläiskaupungin keskus. Jing-Jin-Jiksi kutsuttu jättiläiskaupunki tulee olemaan 131 900 neliökilometrin kokoinen ja asukkaita siellä tulee olemaan yhteensä 130 miljoonaa.

Jättiläiskaupungin ideana on saada käyttöön kaikkien siihen kuuluvien alueiden parhaat puolet: Pekingin rahalähteet ja tutkimusmahdollisuudet, Tianjinin satama ja pääsy Bohainmerelle ja Hebein maakunnan teknologiakehitys. Kaupunkeja ja alueita tulevat yhdistämään uudet moottoritiet ja sillat.

Kiinan nopea kasvu pitää sisällään kuitenkin monia ongelmia: yhteiskunnan infrastruktuuri ei ole pysynyt kehityksen tahdissa, mikä näkyy puutteina ja ongelmakohtina esimerkiksi kouluissa, sairaaloissa ja kulkuneuvoilla liikkumisessa. Yleisin ongelma on väenpaljous, ruuhkat liikenteessä ja liian suuret luokkakoot kouluissa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kiina_rakentaa_jattilaiskaupunkia-38845

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s