Venäjä panostaa nuorten ”sotilaalliseen” ja ”patrioottiseen” kasvatukseen.

Näin Ukrainan sodan alla, Venäjällä on yleinen patriootti-henkinen puuhastelu ollut nousussa. Neuvostoliitossahan oli paljon tuollaista sotilaallista koulutusta jo pienestä pitäen, mutta sittemmin NL:n romahtamisen jälkeen siihen tuli tauko hetkeksi, kunnes nyt Venäjä on jälleen alkanut panostaa lasten ja nuorten sotilaallisen kasvatukseen. Tuhannet sotilaalliset leirit nuorille, pyöriikin parhaillaan ympäri maata.

Venäjän opetus- ja tiedeministeriö työstää parhaillaan ”isänmaallisen kasvatuksen” ohjelmaa vuosille 2016 – 2020. Neljän vuoden välein uusittavan ohjelman budjetti on seuraavalle jaksolle 1 680 318 000 ruplaa, joista ulkopuolisen rahoituksen osuus on noin 178 miljoonaa. Vertailun vuoksi, kaudella 2011 – 2015 budjetti oli 777 200 000, josta ulkopuolista rahoitusta lähes sama kuin nyt – noin 180 miljoonaa. Venäjän valtio siis kolminkertaistaa ”isänmaalliseen kasvatukseen” valtion budjetista käytettävän rahamäärän. Ulkopuolisia rahoittajia ovat erilaiset säätiöt, kulttuurijärjestöt, urheilu- ja tiedeorganisaatiot sekä juridiset ja fyysiset henkilöt.

Ohjelman selostuksen mukaan se jakautuu viiteen osa-alueeseen, jotka liittyvät ”isänmaallisen kasvatuksen” tieteelliseen ylläpitoon, sen suuntausten toteuttamiseen, vapaaehtoisliikkeiden tukemiseen, tiedottamiseen, sekä – mikä mielenkiintoisinta – lasten ja nuorten ”sota-patrioottiseen” kasvatukseen.

Metro-lehden uutisessa kerrotaan, että vuoteen 2020 mennessä Venäjästä ylpeiden kansalaisten määrää halutaan kasvattaa 8%. Tähän tähdätään tiedotuskampanjoilla, armeijan yksiköiden huoltamilla kouluilla sekä GTO-normeilla. Tämänhetkistä tilastoa ”patrioottien” osuudesta väestöstä ohjelmassa ei kerrota.

http://kopeekka.blogspot.fi/2015/06/venajan-ja-ukrainan-opetusministeriot.html

Nuoret oppii leireillä sotilaallisia taitoja.

14

13 12

Military_Camp_Kids_Dumont_014

Putinin valvova silmä vahtii myös leireillä 😉

1297481_original

Leirit ei ole mitään leikkimistä vaan ”Venäläisessä maailmassa” saattaa lapsetkin joutua tanteerelle, esim. kuvassa on Ukrainan sodassa sotivia lapsi-sotilaita, jotka koostuu paikallisista nuorista Itä-Ukrainan venäläisalueilta.

Punainen Tähti kasvattaa Venäjälle patrioottisia nuoria

”Optimisti opiskelee englantia, pessimisti kiinaa ja realisti Kalashnikov-rynnäkkökiväärin kokoamista ja purkamista.” Kyseinen tunnuslause löytyy pietarilaisen Krasnaja Zvezda-nuorisojärjestön nettisivuilta. Punainen Tähti on armeijaveteraanien ja yrittäjien perustama yhdistys, joka kertoo päämääräkseen nuorison isänmaallisten asenteiden kasvattamisen.

Nuorisolle suunnattuja maanpuolustusjärjestöjä on viime vuosina perustettu runsaasti eri puolille Venäjää. Artjom Kravtshenko selittää ilmiötä sillä, että ihmisten asennemaailma on muuttunut 1990-luvulta.

”Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen ihmiset olivat kyynisiä eivätkä uskoneet mihinkään. Talouskasvun myötä alettiin taas tuntea ylpeyttä Venäjän roolista mm. fasismin kukistajana”, Kravtshenko analysoi.

Mies sanookin sangen suorasukaisesti, että nuorille suunnattujen maanpuolustusjärjestöjen tehtävänä on kasvattaa näiden patrioottisia asenteita.
Ulkomaalaisen näkökulmasta Venäjällä tosin esiintyy riittävästi patriotismia ilman uusia järjestöjäkin. Sotalelujen ihannointi on yleistä hallitustasoa myöten ja TV-kanavat suoltavat elokuvia ja dokumentteja ”Suuresta isänmaallisesta sodasta”. Näissä elokuvissa historialliset faktat esitetään kovin tarkoitushakuisesti ja propagandahenkisesti.

Punaisen Tähden toiminta on suunnattu 12-18-vuotiaille nuorille, mutta järjestössä on huomattu, että maanpuolustusasiat kiinnostavat myös keski-ikäisiä kansalaisia – niin miehiä kuin naisiakin. Järjestö saa rahallista tukea Pietarin kaupungilta.

Toiminta on hyvin laaja-alaista. Koululaisia viedään varuskuntiin tutustumaan armeijan toimintaan ja samalla yritetään karistaa syvään juurtuneita ennakkoluuloja aseellista palvelusta kohtaan.
Kravtshenko väittää, että Venäjän asevoimien mainetta tahraava simputusilmiö (dedovštšina) olisi vähentynyt viime aikoina. Mies kuitenkin myöntää, että simputus on armeijassa edelleen hyvin yleistä.
Toinen toimintamuoto on kouluissa järjestetyt harjoitukset. Oppilaille opetetaan esimerkiksi kuinka toimia …

http://www.novomedia.fi/venajan_aika/lehdet09/artikkelit3_09/punainen.html

Trendi menee jopa muotiin asti:

Venäjän armeija etenee epäsymmetrisesti monella rintamalla nyt myös muodin saralla.

Venäjän puolustusministeriö esitteli viime viikolla Moskovan Mercedes Benz -muotiviikolla oman vaatemallistonsa.

Malliston nimi Armija Rossii eli Venäjän armeija, eikä se sisällä sotilasunivormuja vaan siviileille tarkoitettua katumuotia, jonka avulla tarkoitus kohottaa armeijan imagoa nuorten keskuudessa.

1305944919726

http://nyt.fi/a1305944783440

Armeija-henkisen huvipuiston lapsille ja nuorille:

Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi tiistaina virallisesti uuden teemapuiston, jossa muun muassa lapset voivat leikkiä sotilasteknologian parissa, uutisoi The Guardian.

Putinin mukaan teemapuisto on osa hanketta, jossa halutaan kasvattaa Venäjän nuoren väestön isänmaallisuuden tunnetta.

Patriot Park -nimisessä teemapuistossa voi nauttia lounaaksi armeijan ruoka-annoksia sekä ostaa muistoksi muun muassa Putiniin liittyviä esineitä. Tämän lisäksi lapset pääsevät leikkimään esimerkiksi kranaatinheittimillä ja kiipeilemään raskaan sotakaluston päällä.

CH4CJIAUMAAja-O

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/2015-06-17/Putin-avasi-is%C3%A4nmaallisen-teemapuiston-nuorille-%E2%80%93-Sy%C3%B6t%C3%A4v%C3%A4ksi-sotilasruokaa-leikkikaluiksi-armeijakalustoa-ja-aseita-3324088.html

 Putin rahoittaa tuhansia nuorisojärjestöjä jotka järjestää toimintaa nuorille kuten tässä videolla:

Nuorisojärjestöt marssii avoimesta ja ylpeästi Tsaarin ”imperialistisen” lipun kanssa.

 rm-1

Huomaa värit: musta ja keltainen. Klassinen varoitusväri luonnossa, esim. ampiaisilla.

Jotkut kuitenkin kritisoi koulujärjestelmää myös. Liian vähän miespuolisia opettajia ja kuritonta menoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s