Naiset eivät kestä karua todellisuutta?

Mitä yhteistä tällä on:

Olian nykyinen koti on Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa, jossa hän asuu yhdessä poikaystävänsä kanssa. Ennen Suomeen lähtöään Olia valmistui yliopistosta kauppatieteilijäksi.

Kiovassa elämä on Olian mukaan rauhallista. Hän ei halua seurata uutisia, koska niistä välittyy niin paljon vihaa. Ystävienkin kanssa puhutaan muusta kuin maan poliittisesta tilanteesta.

Minusta tuntuu, että kriisi on telkkarissa mutta ei elämässä. 

En halua ajatella, että minun kotimaassani on sota. En halua vain valittaa kaikesta. Haluan nähdä tulevaisuuteni positiivisena.

Ukrainalaisnainen opiskelee suomea paremman elämän toivossa Yle Uutiset yle.fi - Google Chrome 26.8.2015 193837

http://yle.fi/uutiset/ukrainalaisnainen_opiskelee_suomea_paremman_elaman_toivossa/8246636

Tämän kanssa:

Screen-Shot-2015-08-05-at-10.41.06

Selitys:

Seuraavat mielipiteeni edustaa vain keskivertoa eikä siten päde kaikkiin:
.
Ilmeisesti etenkin naiset eivät halua kohdata karua todellisuutta, vaan he mieluummin elää jossain omassa haavemaailmassa, missä ei ole sotia tai rikollisuutta, ja tämä luo heille mielenrauhan. Toki tämä koskee miehiäkin, mutta keskiarvo lienee sellainen, että naiset on tunteellisempina taipuvaisempia tälläiseen ”ruusunpunaisten lasien” läpi maailmaan katsomiseen, mikä ei useinkaan vastaa todellisuutta. Tässä ei sinällään ole mitään ihmeellistä, koska onhan naisten biologinen rooli ollut historiallisesti lasten hoitaminen ym. eikä niinkään kylän suojeleminen vaaroilta. Jos miehiä ei olisi maailmassa, niin sodat ja rikokset olisi lähes olemattomalla tasolla, vai voitteko kuvitella naisten innostuvan ajatuksesta ”vallataan tuo naapurimaa ja tapetaan kaikki jotka vastustaa” siinä missä miesten kesken tuollainen ajatus saattaisi saada kannatusta, kuten voimme hyvin havaita pelkästään uutisia lukemalla. Naisilla etenkin on vaikeuksia ymmärtää tuollaista ajattelua.
.
Noissa kuvissa tuolla ukrainalaisella naisella on hyvin vaiketa käsittää, että maassa on sota ja että on olemassa ihmisiä jotka oikeasti tappavat toisiaan vallan takia, siksi hän sulkee koko sodan mielestään ja leikkii kun mitään sotaa ei olisi. Emma Karilla taas on hyvin vaikeata käsittää, että romanit tekisi rikoksia/kerjäisi ihan vain puhtaasti ”ahneuttaan” ja siksi hän sortuu klassiseen ”rikolliset on uhreja” asetelmaan, koska hänenkään psyyke ei kestäisi karua todellisuutta. Tässä on nimenomaan kyse siitä, että naisten psyyke ei yksinkertaisesti kestä ”vihaa” kuin hyvin vähän, se tuhoaa heidät sisältäpäin ja tekee heidät hermoraunioiksi. Mitä stressaavampi tilanne on päällä, niin sitä enemmän luultavasti heidän ”hyysäys” lisääntyy, sillä onhan se naisten luontainen keino yrittää korjata tilanne. Miehet taas usein keskiverrollisessa mielessä reagoi asioihin paljon kylmemmin. Siksi on ihan luontaista, että esim. maahanmuuttokriitikoitten keskuudessa miehiä on 90% porukasta.
.
Miehille on tyypillisempää puhua asioista suoraan oikeilla nimillä, eivätkä miehet yleensä loukkaannu noin suorasta puheesta, vaikka se kohdistuisi heihin itseensä. Naiset taas on tunteellisia ja käyttävät usein epäsuoraa kieltä, sensijaan että puhuisi asioista niitten oikella nimillä. Naisille on tärkeämpää hyvät ihmissuhteet kuin tehokkuus, tämä näkyy mm. luonnetesti tulosten keskiarvoissa miehet vs. naiset. Naiset suuttuvat verisesti jos joku puhuu loukkaavasti tai liian suoraan asioista ”Esim. mustat tekee rikoksia enemmän kuin valkoiset”Naisilla on tuollainen sisäsyntyinen äidillinen tasa-arvo.ajattelu, äideille kun se vammainen lapsikin on yhtä rakas kuin terveet. Eikä lapsen vammaisuutta ole heidän mielestään edes soveliasta mainita, mieluummin esitetään, että kaikki on yhdenvertaisia kaikissa asioissa tai vaietaan asiasta kokonaan, ettei se lapsi vaan loukkaantuisi. Ja jos joku jotain muuta väittää, niin sen kimppuun hyökätään äidillisen verisesti.
.
Tästä tulee poliittinen korrektius pohjimmiltaan. Ja kun naiset alkaa saada tasa-arvoisen aseman ja valtaa, niin se johtaa väistämättä poliittiseen korrektiuden yleistymiseen kaikilla yhteiskunnan saroilla. Poliittisella korrektiudella tarkoitan tässä tietenkin sitä, että ei puhuta asioista suoraan niitten oikeilla nimillä ettei vaan joku loukkaantuisi.
.

Markus Jansson blogistin mietteitä vielä aiheesta hieman eri sanoin.

No, olen useasti blogissani ihmetellyt, miksi ihmiset eivät kerta kaikkiaan ymmärrä yksinkertaisiakaan asioita, vaikka niitä vääntää rautalangasta. Miten media voi suoltaa roskaa, jonka ihmiset nielevät purematta ja jonka kumoaminen on äärimmäisen vaikeaa – ei siksi, että todellisen asianlaidan selvittäminen olisi jotenkin vaikeaa, vaan siksi, että ihmiset eivät kerta kaikkiaan usko sitä, vaan pitävät kiinni virheellisestä ennakkoluulostaan ja uskomuksistaan, ilman ainuttakaan järkiperäistä perustelua tai asia-argumenttia. Niin, tai jättävät koko asian käsittelyn kesken, toteavat vain ”no ihan miten vaan” tai ”ei mua kiinnosta”.

Kyse on nähdäkseni siitä, että syy tähän järjettömään käytökseen on ihmisen psykologinen rakenne. Media ja poliitikot käyttävät hyväkseen ihmisen psyyken heikkouksia, saadakseen ja ylläpitääkseen haluamaansa tilaa (eli omaa valtaansa). Suurinosa ihmisistä ei halua tajuta, että heille on valehdeltu ja että asiat eivät ole niin, kuin koululaitos, valtamedia ja poliitikot heille sanovat. Heidän maailmankuvansa romahtaisi, illuusionsa särkyisivät ja koko käsitys ympäröivästä todellisuudesta voisi muuttua radikaalisti. Jotta näin ei tapahdu, heidän on käytettävä psyykkisen itsesäätelyn keinoja selvitäkseen tilanteesta, joka aiheutuu siitä, että heille syötetty hevonpaska on ihan oikeasti hevonpaskaa, vaikka sen väitetäänkin maistuvan mansikalta.

Hyviä esimerkkejä tästä on vaikkapa maahanmuuttokeskustelu. Täysin riippumatta siitä, että voit tilastoilla osoittaa vaikkapa maahanmuuttajien tekevän monikymmenkertaisesti raiskauksia per kapita, ihmiset uskovat jotain aivan muuta…tai ainakin toimivat toisin. Puhtaasti järjellä ja logiikalla ajateltuna kukaan ei voi esimerkiksi kiistää sitä faktaa, että ulkomaalaisten rikollisten hyysääminen ei ole suomalaisten kannalta mitenkään järkevää puuhaa ja että maahanmuuttajat rötöstelevät per nuppi valtavasti…mutta kuitenkaan ihmiset eivät toimi tämän tiedon mukaan vaan kerta toisensa jälkeen ihmiset esimerkiksi äänestävät samojen puolueiden samoja läpeensä mätiä ehdokkaita vaaleissa. 

http://markusjansson.blogspot.fi/2012/07/puolustusmekanismi-kognitiivinen.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s