Top 5 vaihtoehtoista asumistapaa

1. – Saksalainen Leonie Muller kyllästyi ongelmiin asunnon hankkimisessa ja jatkuvassa matkustelussa eri paikkojen välillä, joten hän päätti muuttaa junaan.

 Müller luopui vuokra-asunnostaan, jonka kuukausivuokra oli 450 euroa.

Sen tilalle Müller osti junalipun, joka oikeuttaa hänet matkustamaan missä päin Saksaa tahansa.

Junalipun hinta kuukaudessa: 340 euroa.

”Halusin tietää, miltä tuntuisi olla ilman omaa kotipaikkaa”, Müller perustelee päätöstään.

Sen lisäksi hän halusi testata uutta elämisenmuotoa, jonka yhä useammat nuoret aikuiset valitsevat. Koti löytyy netistä, eikä huonekalujen kaltaisilla tavaroilla ole enää niin suurta merkitystä kuin aiemmin.

Müller kutsuu sitä digitaaliseksi nomadielämäksi.

Lue juttu kokonaan täältä: http://nyt.fi/a1305980029306

Opiskelija Leonie Müller, 23, kyllästyi korkeaan vuokraan ja nukkuu nyt junassa - Ulkomaat - Nyt - Google Chrome 27.8.2015 192353

2.  Ilkka kyllästyi myös, kun asuntoa oli vaikea saada niinpä hän muutti hotelliin pysyvästi.

Hotellista tuli koti, kun hän sai kaupungista pätkätöitä, eikä elokuussa 1993 Kokkolan vapailta asuntomarkkinoilta löytynyt sopivaa yksiötä. Siukosaari kierteli hotelleissa kyselemässä hintoja. Silloinen hotelli Vaakuna teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

– Hinta on kilpailukykyinen yksiöön verrattuna. Taloudellisesti hotelli on ihan hyvä ratkaisu, kun huomioidaan kaikki asumisen kustannukset.

Lue juttu kokonaan täältä: http://www.iltalehti.fi/asuminen/2015082620245157_an.shtml

Ilkka on asunut jo yli 20 vuotta hotellissa - Google Chrome 27.8.2015 192230

3. Rekkakuskina elävä Artsi kyllästyi vuokran maksuun, koska oli aina tien päällä kuitenkin, eikä ehtinyt siten nukkua kämpässään kuin silloin tällöin, niinpä hän muutti asunto-vaunuun.

– Ostin vaunun muutama kuukausi sitten. Se maksoi karvan alle 18 000 euroa. Parinkymmenen neliön etuteltta tuli tänä kesänä. Se kustansi 5700 euroa. Asuntovaunupaikasta maksan 1500 euroa vuodessa, Artsi listaa elämäntapansa kuluja.

Investoinneista huolimatta Artsi sanoo asuvansa Messilässä selvästi edullisemmin kuin keskustakämpässään.

– Ja kyllähän täällä asuminen on ihan toisenlaista kuin betoniviidakossa. Asun kirjaimellisesti metsän laidassa ja järven rannalla, eikä kaupunkiinkaan ole kuin muutama kilometri. Voin kävellä iltauinnille milloin tykkään ja istuskella grillin äärellä hyvässä seurassa vaikka joka ilta. Leirintäalueen sauna lämpiää kolmena iltana viikossa, yhteiskeittiö on hyvin varustettu ja kahviosta saa tarvittaessa pientä suolaista tai makeaa. Täällä on kaikki mitä tarvitsen – hyvästä seurasta puhumattakaan.

Lue juttu kokonaan täältä:

http://www.iltalehti.fi/asuminen/2015081220157227_an.shtml

Artsi muutti pysyvästi asuntovaunuun - Google Chrome 27.8.2015 192516

4. Suomessa asuva italialais-taustainen Luca Gentile ei kaipaa omaa asuntoa vaan elää metsässä taivasalla makuupussissa, mitä nyt talven paukkupakkasilla nukkuu kavereittensa luona.

Vajaan vuoden Suomessa asunut teatterinäyttelijä majailee mieluummin metsässä kuin panee rahansa asumiseen. Vuokrat ovat miehen mielestä törkeitä.

Luca Gentile kaivaa reppuaan metsän keskellä. Hän on täyttänyt kantamuksensa lähes koko omaisuudellaan: kompassi, älypuhelin, ilmapatja, vesipullo, neljä t-paitaa, kaksi paria sukkia, alusvaatteita ja pyjama, mies esittelee.

Mies totutteli askeettisiin oloihin jo pikkupoikana Italiassa. Silloin tämä tosielämän Nuuskamuikkunen pystytti huoneeseensa teltan. Myöhemmin hän rakensi pihapuuhun majan ja lampsi tarpeita varten kotipuutarhan biokäymälään sisävessan sijasta.

Nyt Gentile käy suihkussa kerran viikossa, jos sattuu löytämään sohvasurffaajien yhteisöstä sopivan paikan. Yleensä hän löytää.

Talven tullen sohva kelpaa, kun makuupussissa alkaa olla liian kylmä.

1408075808697

Lue juttu kokonaan täältä: http://www.hs.fi/koti/a1408075811074

5. Viimeinen on vähän extreme, sillä Romaniassa elää joitain yhteisöjä ja alaluokan edustajia viemäreissä. Siellä he käyttää mm. huumeita ja on pitkälti lain ulottumattomissa.

Lähde: 

article-2632858-1E01416000000578-671_962x641

9Ad1mZR

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s