Venäläiset kuntokuurille

Nyt pannaan Venäjä kuntoon. Presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lain, jolla maa ottaa käyttöön patrioottisen urheiluohjelman. 
Vladimir Putinin hyväksymän lakimuutoksen avulla Venäjä palaa niin sanottuun GTO-ohjelmaan, joka oli voimassa Neuvostoliitossa vuodesta 1931 alkaen aina maan romahtamiseen asti 1991. GTO on lyhenne iskulauseesta: ”Valmiina työhön ja puolustukseen”. Kyse on isänmaallisesta kunto-ohjelmasta, jossa väestön ”fyysisen valmiuden tasoa” pyritään nostamaan ja testaamaan.
———>

Venäjän uusi GTO-ohjelma on suunnattu kaikille 6-70-vuotiaille venäläisille. Kuntokuurin tarkoituksena on nostaa yleisesti väestön hyvinvointia ja työkykyä, mutta myöskään sotilaallista ulottuvuutta ei salata.

140606091755_1_900x600

Suunnitteilla bonuksia ja palkintoja

GTO-ohjelmalle on tarkoitus laatia myös kolme erillistä suoritusluokkaa, joiden avulla ihmisten yleiskuntoa arvioidaan varta vasten perustetavissa testikeskuksissa. Venäjän urheiluministeriön on määrä laatia nyt yleiset normit sille, kuinka kansalaisten kuntoa testataan ja mitä tuloksia eri suoritusluokat vaativat missäkin ikäluokassa.

Venäjällä on myös mietitty jo erilaisia bonuksia ja palkintoja, joilla hyväkuntoisia kansalaisia aiotaan kiittää. Mahdollista on esimerkiksi se, että työntekijät saavat hyvin suoritetuista kuntotesteistä ylimääräisiä lomia ja hyväkuntoisia koululaisia palkitaan lisäpisteillä korkeakouluihin pyrittäessä.

Venäjän valtio on varannut tässä vaiheessa ohjelman toteuttamiseen 1,2 miljardia ruplaa eli noin 16 miljoonaa euroa. Jatkossa Venäjän hallituksen on määrä antaa presidentille myös vuosittainen lausunto siitä, miten GTO on edennyt ja millainen on väestön ”fyysinen valmius”.

—————->
stock-photo-podporozhye-russia-oct-fitness-training-for-elderly-and-disabled-in-program-day-of-health-in-135413321
Venäjän järjestämien talvi-olympialaisten aikaan oli myös tälläisiä keinoja maassa jotka lienee vieläkin käytössä paikoin.
Moskovan Vystavotšnajan metroasemalla ei enää tarvitse välttämättä maksaa lippua rahalla. Nyt 30 ruplaa eli 70 senttiä maksavan yhden matkan lipun voi lunastaa myös 30 jalkakyykyllä. Olympialaisiin liittyvä kyykkylaite yrittää kannustaa terveisiin elintapoihin.

Meanwhile Suomessa on ajettu läpi joka takaa ”tunnin liikuntaa päivässä kouluihin”

Kansanedustaja   Juha Rehula kirjaisi seuraavaan hallitusohjelmaan, että koulupäiviin lisätään yksi tunti liikuntaa joka päivälle.
Tämän maan rahat eivät tule ikinä riittämään, jos me emme ala pitää itsestämme parempaa huolta”, hän perustelee.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s