Miehikkälän kunta aikoo alkaa maksaa tukia nuorille ensiasunnon ostajille

  • Pienet kunnat nykyään kilpailee selviytymisestä, sikäli kun suuret kaupungit ja kunnat imee elinvoiman syrjässä olevista kunnista. Siksi pienten kuntien on täytynyt aloittaa ns. kilpailu lähialueelle jäävistä nuorista ja yksi keino on juurikin alkaa maksaa heille tukia, että he tulisi juuri heidän kuntiin.
  • Toinen keino on tuoda kuntaan paljon pakolaisia, mutta se ei ole yleensä kovin suosittua kuntalaisten keskuudessa.

miehikkala_kartta1

Maanantaina kokoontuva Miehikkälän kunnanhallitus käsittelee esitystä, jonka mukaan 18–39-vuotiaalle ensiasunnon ostajalle myönnettäisi 4 000 euron suuruinen avustus kunnan alueelta hankittuun tai hankittavaan asuntoon.

Avustusta myönnettäisiin osakehuoneiston tai omakotitalon hankintaan tai rakentamiseen. Kannustimen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta, mutta avustusta voitaisiin myöntää myös takautuvasti tänä vuonna Miehikkälästä ensiasunnon hankkineelle. Avustus on veronalaista tuloa.

Kunnassa on myönnetty vauvarahaa jo muutamia vuosia, mutta nyt suunnitellaan vauvarahan korottamista ensi vuoden alussa nykyisestä 1 000 eurosta 3 000 euroon. Raha jaettaisi osissa kolmena peräkkäisenä vuonna 1 000 euroa vuodessa.

Edellytyksenä vauvarahan saamiselle ensi vuonna on, että perhe on kirjoilla Miehikkälässä heti ensi vuoden alusta alkaen. Vauvaraha ei ole veronalaista tuloa, sillä se maksetaan lapselle.

– Lähtökohta suunnitelmille on, että Miehikkälän väestörakennetta halutaan muovata toiseen uskoon. Haluamme houkutella Miehikkälään perheitä, joilla on jo lapsia ja jotka haluavat ehkä lisää lapsia

Lue loput täältä:

Lähde:

 

Miehikkälä on Suomenkunta, joka sijaitsee Kymenlaakson maakunnan kaakkoisosassa. Kunnassa asuu 2 112 ihmistä,ja sen pinta-ala on 440,35 km², josta 18,12 km² on vesistöjä.Väestötiheys on 5 asukasta/km². Miehikkälän kunnan keskusta on kirkonkylä Saivikkala.

319_kylakarttapienempisalpalinja-museo_mika_honkalinna400

20140611_Miehikkälä+yläkuva

https://fi.wikipedia.org/wiki/Miehikk%C3%A4l%C3%A4

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s