Odinin robotti sotilaat

  • Soldiers of Odin niminen ryhmä on aloittanut katupartioinnin eri puolilla Suomea, johtuen turvattomuuden tunteesta, mitä pakolaiset tuo mukanaan. Kyseiseen ryhmään kuuluu noin 500 henkilöä eri puolilla Suomea.

15181692-730x487.jpg

  • Kaikki ei tietenkään pidä heidän partioinnista, etenkin ns. punavihreät on suhtautunut vihaisesti katupartioihin.
  • Katupartionti on kuitenkin itsessään ihan hyödyllistä ja se tekee kadut turvallisemmaksi liikkua, mikäli katupartioijat ei ole väärin asentein liikenteessä. Poliiseille ei ole tähän resursseja ja kaikki ei hyväksy vapaaehtoistenkaan partioita – joten tässä on ongelma.
  • Miten olisi siis robotit partioimassa kaduilla, etenkin isoissa kaupungeissa ne pääsisivät hyvin liikkumaan ja voisi partioida 24/7 ja raportoida sitten poliiseille mahdolliset häiriöt. Yhdysvalloissa on mm. kehitetty robotteja tähän tarkoitukseen. Ne kulkevat kaupunkien kaduilla käyttäen samaa tekniikkaa kuin Googlen itseajavat autot ja raportoivat poliiseille mahdolliset häiriöt.

tumblrnt2pg0hrh61qdj66eo1r1500gif.gif

organicgleefulkingfishergif.gif

Crime-Fighting Robots Now Patrolling The Streets Of California

Silicon Valley Deploys Crime-Fighting Robots To Patrol The Streets Day and Night

These five-foot-tall, 300-pound security bots’ control and movements are based on the same technology that power the new Google Self-Driving cars. The K5 collects important real-time and on-site data through its numerous sensors, which is then processed through a predictive analytics engine. The data is then combined with existing business, government, and crowdsourced social data sets to determine if there is a concern or threat in the area. If so, an report is created with an appropriate alert level and a notification is sent to the community and authorities through the Knightscope Security Operations Center (KSOC), a browser based user interface.

The units monitor for various “crime triggers” within a predefined parameter including the sounds of breaking glass or shouting etc. Once it is triggered, the bot then captures geo-tags, photos, video, nearby license plates, facial recognition, timestamps etc. which can help in solving a crime that was committed.

knightscope1-750x437-702x336
http://www.techworm.net/2016/01/crime-fighting-robots-now-patrolling-streets-california.html

Tuollainen toki soveltuu vain ns. isoihin kaupunkeihin, pienissä kaupungeissa tai maaseudulla katupartiot on tietenkin paras ratkaisu. Maaseudulla ja syrjäseuduilla ei ole edes poliisia mailla halmeilla, joten katupartiot on siten looginen ratkaisu mikäli turvallisuustilanne heikkenee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s