Maskuliinisuus vähenemässä nuorten miesten keskuudessa

 • Viime vuosina on tehty kyselyjä länsimaissa mm. USA:ssa ja Englannissa ja on selvinnyt, että nuorten miesten maskuliinisuus on laskussa. Vain 30% USA:n 18-29 vuotiaista miehistä kokee itsensä ”totaalisen maskuliiniseksi” vrt. 65% yli 65.vuotiaitten ikähaarukassa.
gender2a

USA:n kyselytulokset

 • Briteissä ja Euroopassa tilanne on paljon huonompi kuin USA:ssa, sillä vain 2% brittimiehistä ikähaarukassa 18-24 pitää itseään täysin maskuliisena vrt. 56% yli 65v sarjassa. Naisilla taas tilanne on päinvastainen, eli naiset ei ole enää yhtä feminiinisiä kuin ennen.

genderAgeUSUKgender

 • 42% brittimiehistä on negatiivinen kuva sanasta ”maskuliinen” jopa enemmän kuin oman ikäluokan naisilla.

masc

 • Nämä tulokset saattaa johtua monista tekijöistä, listaan niitä muutamaan vaan suuntaa antamaan:
 1. Monet lapset kasvaa nykyään YH-perheissä vailla tervettä isä-suhdetta roolimallina. Ja kouluissa sama rumba jatkuu kun suurin osa opettajista on nykyään naisia, toisin kuin ennen.
 2. Modernissa yhteiskunnassa on yhä vähemmän fyysisiä töitä, ja suurin osa joutuu tekemään siistejä sisätöitä mitkä ei ole kovin maskuliinisia.
 3. Media on hyvin kielteinen maskuliinisuutta kohtaan eikä sitä rohkaista muutenkaan juuri missään.
 4. Tietoteknologia on kehittynyt, nuoret viettää mieluummin aikaa tietokoneella tai jossain virtuaali-maailmoissa kuin, että menisi ulos painimaan keskenään.
 5. Kaupungistuminen – kaupungeissa elämä ei välttämättä ole yhtä maskuliinista kuin maaseudulla – missä on rankkoja maatöitä ja eläimiä teurastetaan ym. Suurin osa vanhoista ikäpolvista syntyi maaseudulla tai syrjäseuduilla, siinä missä suurin osa nuorista ikäpolvista syntyy kaupunkiin.
 6. Modernit ruuat tai lisäaineet saattaa aiheuttaa jotain hormoni-häiriöitä.
 7. Naisten tasa-arvo. Miehet ei voi enää vetää naista hiuksista luolaan vaimoksi, itseasissa varsin monet miehet jää ilman naisia kokonaan ja he tietävät etteivät he voi asialle mitään, mikä vähentää maskuliinistä uhoa.

CYWTyvPWMAEw2NH.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s