Venäjän tiheät ”neukkukuutiot” tappavat maan väestöä etuajassa

Kommunismi noin teoriassa olisi ihan ok, mutta käytännössä se johtaa aina siihen, että idiootit vallassa pakottaa typeryytensä koko kansan pariin toisin kuin esim. USA tyylisessä ”pieni hallitus – tehkää mitä haluatte” valtiossa. Yksi hyvä esimerkki tästä on juurikin Neuvostoliiton aikainen trendi jossa ihmiset sullottiin kuin sardiinit purkkiin kerrostaloihin mahdollisimman kustannustehokkaasti. Noh, se on varmasti ihan ok noin taloudellisessa mielessä mutta pitkällä aikatähtäimellä se on ollut hyvin tuhoisaa Venäjälle. Tiheät ja rumat neukkukuutio asuinalueet on johtanut sosiaalisten ongelmian räjähtämiseen, matalaan syntyvyyteen ja korkeaan kuolleisuuteen. Samat ongelmat tietenkin koskevat myös länsimaita jossain määrin, etenkin niillä alueilla jossa on tiheätä kerrostalo asumista.

During Soviet times architectural imagination was outlawed, overruled by diabolical logic and practicality. A planner’s goal was to fit as many people into the smallest space possible, in the shortest amount of time. The social consequences of cramming thousands of poor people into a sardine box were ignored. Robbers, rapists, flashers, pick pockets and sunflower seed munching petty thugs lurk the anthill of damp passages and dark corners of its 70 plus floors, and 22 unit breadth of the ”Kvartirni Blok”. A solid steel door and daylight are cherished commodities for the honest, hard working Russians trying to forge ahead in uncertain times.

http://www.cheboksaryrussia.net/apartments-cheboksary-russia

4533437  russian-apartment-complex

Monet rottakokeet on osoittanut kuinka liian tiheissä ja epäluonnollisissa asumismuodoissa rotat alkavat häiriökäyttäytymään eikä ihmiset ole juurikaan tässä poikkeus.

Venäläishistorioitsijan mukaan neuvostoaikaiset talot ovat syynä venäläisten lyhyeen eliniänodotteeseen.

Venäläisten keskimääräinen eliniänodote on yli kymmenen vuotta lyhyempi kuin EU-maiden keskiarvo ja eliniänodotteella on Venäjällä ollut taipumusta vain lyhentyä.

”Venäjän taudille” on tarjottu monia erilaisia selityksiä kuten runsasta tupakointia, alkoholinkäyttöä, ylipainoa, huonoa ruokavaliota ja puutteellisia terveyspalveluita. Silti on monia maita, joissa riskitekijät ovat korkeampia, mutta eliniänodote ei ole niin matala kuin Venäjällä.

Venäläisen historioitsijan Andrei Skljarovin mukaan ”todelliset syyt venäläisten alhaiselle eliniänodotteelle ovat psykologisia, kulttuurillisia ja mieleen liittyviä”.

——————————->

Todellinen syy löytyy siitä ympäristöstä, missä venäläiset elävät: korkeista neuvostoaikaisista elementtikerrostaloista, jotka hallitsevat syrjäisempiä alueita ja niin kutsuttuja nukkumalähiöitä Venäjällä.

– Lähiöissä lepäävät kaikki entisen Itäblokin ja Neuvostoliiton kollektiivisen apatian syyt. Terveen urbaanin yhteisön muodostuminen on mahdotonta paikassa, jossa jokainen rakennus on rakennettu yhden ainoan saman mallin mukaan, hän toteaa.

Andrei Skljarov perustaa väitteensä Yhdysvalloissa vuonna 1954 tehdylle epäonnistuneelle sosiaaliselle kokeelle. Silloin St. Louisin kaupungin viranomaiset päättivät rakentaa uuden ”mikrokaupunginosan”, joka koostui identtisistä kerrostaloista.

Pruitt-Igoe -nimellä tunnettua asutusprojektia pidetään yhtenä Yhdysvaltain kaikkein epäonnistuneimmista kaupunkisuunnitteluprojekteista, sillä asutusalueen elinolosuhteet huonontuivat nopeasti ja alue tuli tunnetuksi köyhänä ja rikollisena alueena.

– Venäjällä on tuhansia samankaltaisia kaupunginosia. Meidän omat Pruitt-Igoe -projektimme ovat jääneet pystyyn vuosikymmeniksi ja useampi kuin yksi sukupolvi on varttunut niissä, kaiken niiden tuottaman sosiaalisen patologian keskellä , Sklyarov sanoo.

Hän lisää, että toisin kuin lännessä, joissa asutusprojektit koskettivat lähinnä vähävaraisia, Venäjällä suurin osa ihmisistä asuu kerrostaloblokeissa ja seuraa päivästä toiseen samankaltaisena toistuvaa ”töihin-kotiin-televisio-nukkumaan”-päivärytmiä.

Andrey Skljarovin mukaan tuollaisissa paikoissa asuvat venäläiset kokevat, että kaikki hyvä on menneisyydessä, mitään uutta ei tapahdu ja kaikki toistaa itseään loputtomasti päivästä toiseen. Tästä syystä hänen mukaansa venäläiset sairastuvat ”Venäjän tautiin” ja heistä tulee eristäytyneitä, vastuuttomia ja apaattisia.

– Tämän takia he juovat, joutuvat onnettomuuksiin ja tekevät itsemurhia, Skljarov sanoo.

– Näissä asunnoissa, taloissa ja lähiöissä on syntynyt tietoisuuden tuhoutuminen, joka leviää yhteiskunnan läpi vahvempana jokaisen sukupolven kohdalla.

Andrey Skljarovin mukaan voi sanoa, että ”talot tappavat venäläiset tai ainakin ne tappavat mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen”. Hänen mielestään ainoa keino paeta talojen vaikutusta on repiä ne kokonaan alas.

——————–>

Juttu kokonaan täällä:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venalaishistorioitsija_talot-41329

Tiheät kerrostalo-alueet pitäisi ajaa maan tasalle ja rakentaa kaupunkeihin esim. tämän kaltaista asumismuotoa.

above-Suburbs-of-Copenhagen-Denmark

Kuva: Kööpenhaminasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s