Kommentti: Suomen Afrikkalainen tulevaisuus

  • Hommafoorumin käyttäjä Jack:n koottuja kommentteja.”

Suomen väestön muuttuminen etnisesti erilaiseksi kuin mitä se on nyt, on vääjäämätön tapahtumaketju, jota enemmistö suomalaisista ei edes halua estää. Monet eivät sitä tässä vaiheessa edes tunnista, vaikka se on jo täydessä käynnissä.

Luulen, että en kovin paljon erehdy, jos väitän, että sadan vuoden kuluttua enää vain pieni osa suomalaisista on valkoihoisia ”kantasuomalaisia” enemmistön ollessa mustaihoisia tai eriasteisia mulatteja. hqdefault.jpg

Miksi näin tulee käymään? Siksi, että Suomeen muuttaa koko ajan enemmän mustia afrikkalaisia miehiä, jotka hankkivat yhteisiä lapsia vaaleiden kantasuomalaisten naisten kanssa. Päivä päivältä yhä enemmän valkoihoisia naisia mustine mulattilapsineen näkyy suomalaiskaupunkien katukuvassa. Jokainen voi todeta omin silmin tämän ilmiön. Mulattilasten määrä on suorastaan räjähtänyt viimeisen kymmen vuoden aikana, ja suurin pommi on vasta tulossa.

En tiedä, onko olemassa tilastoa, mutta katutason tuntuma on se, että siinä missä valkoihoinen suomalaismies saa keskimäärin 1-2 lasta elämänsä aikana, mustaihoiselle miehelle niitä syntyy huomattavasti useampia todennäköisesti useiden eri naisten kanssa. Näin ollen kymmenen tuhannen Suomeen saapuvan afrikkalaismiehen mulattijälkeläisiä tulee olemaan useita kymmeniä tuhansia, ja sitä seuraavan polven mulatteja jo satoja tuhansia. Lasten määrä yhtä miestä kohti tosin ehkä vähenee myöhemmissä sukupolvissa.

lataus (4).jpg

Ja miksi afrikkalaisia miehiä tulisi Suomeen vain kymmenen tuhatta. Väestöennusteet ja Välimeren ylittävien siirtolaismäärien kasvu sekä EU:n ”taakanjako” viittaavat siihen, että tänne on tulossa lähivuosikymmeninä sata tuhatta tai useita satoja tuhansia afrikkalaisia, pääasiassa nuoria miehiä kuten tähänkin asti. Nämä sadat tuhannet mustat miehet ”monistavat” perimänsä niin tehokkaasti, että valkoihoiset häviävät aikaisemmin kuin moni osaa kuvitellakaan. Suomesta tulee mustien ja mulattien asuttama maa. Tapahtuuko se sadassa vuodessa, vai meneekö siihen vähän kauemmin, sillä ei ole väliä. Pääasia on, että näin tulee käymään.

CFB081.gif

Kielellisesti Suomen väestö ei ehkä vaihdu, mutta geneettisesti se vaihtuu. Mitä kaikkea tästä seuraa, se on oma kysymyksensä.

Helsingin Sanomien artikkelissa esitetään arvio, että ”synkimpien arvioiden mukaan jopa miljoonat ihmiset voivat lähteä liikkeelle ja päätyä Eurooppaan asti.”

Miksi vain miljoonat ihmiset lähtisivät? Mikseivät sadat miljoonat? Ennustetaanhan koko Afrikan väestön olevan yli neljä miljardia tämän vuosisadan loppuun mennessä ja jatkavan ilmeisesti kasvuaan vielä sen jälkeenkin.

Kun Irlanti kärsi aikoinaan köyhyydesta, sieltä lähti Amerikkaan siirtolaisiksi enemmän ihmisiä kuin mitä sinne jäi. Vuonna 2013 tehdyssä kyselyssä 33 miljoonaa amerikkalaista kertoi omaavansa irlantilaiset sukujuuret. Irlannin itsensä asukaluku on noin viisi miljoonaa.

Irish Immigrants.jpg

Suomesta muutti siirtolaisina Amerikkaan vuosina 1881–1914 kaikkiaan noin 280 000 henkilöä, mikä oli yli 10 prosenttia Suomen väestöstä tuohon aikaan. Ruotsiin muutti 1950-1970 -luvuilla noin 300000 suomalaista eli 7,5 prosenttia Suomen asukasluvusta. Vuonna 2008 tehdyssä laskennassa Ruotsissa asuvien ensimmäisen, toisen ja kolmannen polven suomalaisten lukumäärä oli 675 000.

Se, että jonkin maan asukkaista 10 – 30 % muuttaa muutaman vuosikymmenen aikana siirtolaisina muualle on täysin normaalia, ja sitä tapahtuu, kun olosuhteet ovat huonot ja tulevaisuuden näkymät ovat muualla paremmat.

Jos Afrikan asukasluku kohoaa yli neljään miljardiin, niin miksi sieltä lähtisi siirtolaisiksi vain muutamia miljoonia ihmisiä eli ainoastaan alle prosentti asukkaista. Jos siirtolaisuuden historiasta mitään voi päätellä, Afrikastakin tulee lähtemään muualle 10 – 30 prosenttia asukkaista eli vähintään 400 miljoonaa ihmistä Afrikan vuoden 2100 asukasluvusta laskettuna, mahdollisesti kuitenkin jopa yli miljardi ihmistä. Suuri osa näistä ihmisistä suuntaa matkansa Eurooppaan. Ja jos Yhdysvaltojen ja Ruotsin esimerkeistä mitään voi päätellä, afrikkalaisten lukumäärä tulee lisääntymään huomattavasti vielä muuttamisen jälkeenkin. Ja koko ajanhan muuttaa lisäksi uusia afrikkalsia, koska ei siirtolaisuudelle Afrikasta ole näkyvissä mitään loppupistettä.

lataus (1).jpg

Kun katsoo helsinkiläistä katunäkymää, jossa liikkuu päivä päivältä yhä enemmän ”mustavalkoisia” pariskuntia ja valkoisia naisia mulattilapsineen, saa esimakua siitä, mihin ollaan menossa. Eurooppa sellaisena kuin olemme sen oppineet tuntemaan eli pääasiassa valkoisten asuttamana alueena tulee katoamaan seuraavien parinsadan vuoden aikana ja muuttumaan Afrikka II:ksi.

Eurooppaa viimeiset vuosituhannet hallinnut rotu tai miksi sitä itse kukin sanoo, on vääjäämättömästi häviämään tuomittu. Seuraavien vuosisatojen aikana se tulee sekoittumaan itseään suurempaan ja koko ajan kasvavaan mustien afrikkalaisten populaatioon.

Kehityksen näkee jo selvästi. Kaduilla ja ostoskeskuksissa ja muilla julkisilla paikoilla näkee päivä päivältä yhä enemmän vaaleita naisia ruskean lapsikatraan kanssa jonka sukujuuret isän puolelta ovat Afrikasta. Taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että afrikkalainen mies ei tyydy yhteen lapsiparveen vaan hankkii niitä useiden naisten kanssa.

hqdefault (1).jpg

Tilastojen mukaan mustilla miehillä on elämänsä aikana huomattavasti enemmän seksipartnereita kuin valkoisilla miehillä – ja vastaavasti myös enemmän lapsia. Syntyvyyden painuessa yhä vain alemmaksi suomalainen keskivertomies saa elämänsä aikana enää ehkä yhden lapsen tai ei sitäkään. Suomeen muuttaneella afrikkalaismiehellä sen sijaan todennäköisesti on moninkertainen määrä lapsia.

Suomeen muutti viime vuonna enemmän afrikkalaisia miehiä kuin sitä edellisenä vuonna. Ja sitä edellisenä vuonna heitä muutti enemmän kuin sitä edellisenä. Afrikkalaisten maahanmuuttajien – joista useimmat ovat nuoria miehiä – virta Eurooppaan kasvaa kuin joenuoma kevättulvan aikaan, kuten uutisista olemme saaneet nähdä. Ei tarvitse olla matemaattinen nero ymmärtääkseen mikä on lopputulos. Afrikkalaisten määrä lisääntyy, ja heidän lastensa määrä vasta lisääntyykin.

gangster-disciples-gd.jpeg

Muutaman kymmenen vuoden päästä ollaan tilanteessa, että yhä useampi valkoihoinen kantasuomalaisen pariskunnan poika tai tyttö ei enää voi valita puolisokseen kaltaistaan kantasuomalaista, koska tarjontaa ei ole. Puolisoksi on otettava mustaihoinen tai mulatti, joita on suomalaisista silloin jo huomattava osa. Ja ennen kuin huomataankaan, täysin valkoihoiset kantasuomalaissukujen jälkeläiset ovat kadonneet kuin mustaan aukkoon. Tilalle ovat tulleet Afrikan mustat ja heidän mustat tai ruskeat jälkeläisensä. Vähitellen viimeisetkin rippeet vaaleasta väristä ja eurooppalaisista rotupiirteistä häviävät.

Millainen Eurooppa on tuossa vaiheessa yhteiskunnallisesti ja poliittisesti ja taloudellisesti, sitä kauhukuvaa ei ehkä kannata edes miettiä. Yksi asia on varma. Se ei ole samanlainen kuin nykyinen Afrikka, jonka elämänmenoon entiset eurooppalaiset siirtomaaisännät yhä vaikuttavat.

Kun luonto on yrittänyt tasapainottaa Afrikan hillitöntä väestönkasvua ankarilla menetelmillään eli nälänhädällä, tarttuvilla taudeilla ja verisillä konflikteilla, Euroopasta on rynnätty apuun. On annettu humanitääristä apua puutteeseen. On annettu kehitysapua talouden ja koulutuksen kohentamiseen. On annettu lääkkeitä ja konsultaatiota AIDSin, Ebolan, malarian ja muiden vakavien tautien torjuntaan. On lähetetty rauhanturvaajia ja neuvottelijoita konfliktien ehkäisemiseen. Ja niin edelleen.

Kun afrikkalaiset ovat asuttaneet Euroopan, ja kun Euroopan alkuperäinen väestö on sulauttamisen kautta kadonnut, ei ole olemassa enää vaurasta ja kehittynyttä Eurooppaa, joka tulisi hätiin, kun asiat alkavat mennä pieleen. Tulevaisuuden Eurooppa muistuttaneekin amerikkalaista Detroitin kaupunkia pahimmillaan. Ehkä voimakkaat ulkovallat kuten Kiina – jos se on säästynyt afrikkalaistumiselta – pitävät tulevaisuuden Eurooppaa jonkinlaisena protektoriaattinaan.

120109035240-nigeria-protest-ireport-horizontal-large-gallery.jpg

Jo 16 vuotta sitten ennustettiin, että valkoisten viimeiset päivät lähestyvät.

“The last days of a white world”

https://www.theguardian.com/uk/2000/sep/03/race.world

Ja nyt nähdään tilanne jo näin huolestuttavana.

“An African Planet?

Is this the way our world ends?”

http://www.amren.com/features/2015/07/an-african-planet/

Hanna Reitschin sanoja lainaten ja yksi sana muuttaen:

”It began in the jungle, there it shall end.

Jos me vain päätämme on ratkaisu moneen asiaan. Käytännössä on kuitenkin vaikea saada ryhmään ”me” niin paljon ihmisiä, että jotakin alkaa tapahtua. Eurooppaan muuttavat siirtolaiset ja heidän jälkeläisensä pääsevät jossakin vaiheessa myös äänestämään vaaleissa ja vaikuttamaan siihen, mitä ”me” haluamme.

Historiallisista syistä johtuen Etelä-Afrikan 8,4 prosentin valkoinen vähemmistö pysyy valkoisena vähemmistönä. Historialliset syyt ovat taustalla myös siinä, että Yhdysvalloissa mustien ja valkoisten suhteellinen osuus väestöstä säilyy suunnilleen ennallaan.

Suomessa ei ole olemassa historiallisia syitä, jotka ehkäisisivät mustien ja valkoisten sekoittumista. Täällä päin vastoin monet tekijät edistävät sitä. Ideologis-propagandistisista syistä yhä useampi valkoinen inhoaa omaa ”rotuaan” ja haluaa omalta osaltaan olla hävittämässä sitä. Joko jälkeläisiä ei hankita ollenkaan tai niitä hankitaan mustien kanssa, jolloin jälkeläisistä tulee mulatteja. Suomalaiset valkoiset naiset näyttävät olevan hulluina mustiin miehiin, mikäli yleisestä katukuvasta voi jotakin päätellä. Ja mustia miehiä riittää, sillä suurin osa Välimeren yli tulevista afrikkalaisista on nuoria lisääntymisikäisiä ja -haluisia miehiä.

interracial-couples-racist-taunts-sticks-stones-donna-pinckley-thumb640.jpg

”Monikulttuuriset (lue: rotujen väliset) suhteet” ovat asia, jota edistetään ja toivotaan toisin kuin vanhoissa rotuerottelumaissa.

Suomeen Afrikasta tullut musta mies saa todennäköisesti enemmän jälkeläisiä (valkoisten naisten kanssa) kuin keskimääräinen suomalainen mies. Onhan afrikkalaisilla miehillä usein monia suhteita, joissa syntyy lapsia.

Kysymystä väestönvaihdosta on syytä tarkastella laajemmasta kuin pelkästään suomalaisesta näkökulmasta. Koko Euroopan väestö on vaihtumassa, ja kun se tapahtuu, Suomi menee mukana, haluttiinpa sitä tai ei.

Maailmanpankin ja YK:n sekä eräiden muiden organisaatioiden julkaisemissa ennusteissa Afrikan väkiluvun arvellaan kasvavan yli neljään miljardiin tämän vuosisadan loppuun mennessä. Ja mikäli luonnonvaroja riittää, väestönkasvu jatkunee vielä senkin jälkeen. Eurooppaa taas vaivaa alhainen syntyvyys, ja väestö vähenisi ilman maahanmuuttajien tuomaa lisäystä. Esimerkiksi Saksassa ja Suomessa on ollut ennätysalhainen syntyvyys viime aikoina. Euroopan asukasluvun ei ole ennustettu juurikaan kasvavan nykyisestä.

Mielestäni on täysin selvää, että kuin väestömäärältään kuihtuvan Euroopan vieressä on manner, jonka asukasluku on pian monikymmenkertainen Euroopan asukaslukuun verrattuna, odotettavissa on maailmanhistoriassa ennen näkemätön ihmisvyöry Afrikasta Eurooppaan. Ja tämän vyöryn jälkeen alkuperäiset valkoihoiset eurooppalaiset tulevat olemaan samanlainen vähemmistö kuin intiaanit Amerikassa valkoisten levittäydyttyä sinne. Valkosia eurooppalaisia uhkaa täydellinen häviäminen seuraavien vuosisatojen kuluessa. Heidän luomansa Eurooppa tulee näyttämään Detroitin aavekaupungilta, jossa puut kasvavat teattereiden ja koulujen raunioilla, ja jossa bongorummut kumisevat iltaisin autonrenkaista tehtyjen nuotioiden ympärillä uuseurooppalaisten viettäessä rituaalejaan.
7890563d30842ad412f9fd277aa426b1
Jo nyt jokainen voi nähdä, kuinka mustien afrikkalaisten määrä kaupunkiemme kaduilla kasvaa viikko viikolta ja vuosi vuodelta. Mustavalkoisia pariskuntia näkee yhä vain enemmän, samoin mulattilapsia. Valkoiset eurooppalaiset ovat jo nyt häviämässä ja sulautumassa itseään suurempaan ja tehokkaammin lisääntyvään mustien ihmisten joukkoon. Eräänlainen ”sukupuutto” on siis jo meneillään.

Edellä mainittua ilmiötä voisi verrata loistolaivan saamaan vuotoon. Vesi lisääntyisi ruumassa tunti tunnilta, mutta yläkansilla vain tanssittaisiin ja juhlittaisiin. Kun joku kävisi sanomassa juhlijoille, että laiva vuotaa, hän saisi kuulla pilkallisen vastauksen että ”vettä on niin vähän, ettei uppoamisesta ole pelkoa”. Ja niinpä vesi vain lisääntyisi. Ja aina kun joku huomauttaisi asiasta, sanottaisiin, että vettä on niin vähän, ettei laiva tule uppoamaan. Lopulta yhä useampi huolestuisi, mutta siitäkään ei olisi apua, sillä asioista päättävät pysyisivät kannassaan, että vuoto on niin vähäinen, ettei siitä ole vaaraa. Mihinkään toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä. He toistelisivat tätä aina siihen saakka, kun heidän lahkeensa kastuisivat, ja vasta tällöin he tajuaisivat tilanteen. Se olisi kuitenkin jo auttamatta liian myöhäistä. Laivaa ei voisi pelastaa.

lataus (2).jpg

Aivan sama on Euroopan ja Suomen tilanne. Väestönvaihtoa ei voi estää, koska ne, jotka sen ehkä pystyisivät tekemään, mikäli kukaan, eivät tule sitä koskaan tekemään.

Valkoisen rodun edustajat kokevat kollektiivista syyllisyyttä siitä, että he ovat orjuuttaneet ja riistäneet alempina pitämiään rotuja. Sovitukseksi ei joidenkin mielestä riitä kuin rodullinen itsemurha. Lopetetaan lisääntyminen, ja jos lisäännytään, tehdään se mustien kanssa, jolloin valkoisen rodun edustajat häviävät maapallolta. Tämä tapahtunee seuraavien 500 vuoden kuluessa. Jo sadan vuoden päästä mustat ovat enemmistönä Euroopassa Suomi mukaan lukien.

Valkoisen rodun itsetuho perustuu osittain käsitykseen, että rotuja ei ole, ja jos onkin, ihmiset poikkeavat toisistaan pelkästään ihonväriltään, joten mitä väliä sillä on, minkä värisiä tulevaisuuden eurooppalaiset ovat. Elämä jatkuu ennallaan.

Paitsi, että ei jatku. Ihonväri ei nimittäin ole ainoa asia, mitä ympäristö on muokannut erilaiseksi puolilla maailmaa asuvilla ihmisillä.

Valkoisten rotujen edustajat ovat asuneet kylmemmillä ja karummilla seuduilla, missä on pitänyt olla kekseliäs, suunnitelmallinen, pitkäjännitteinen ja yhteistyökykyinen selvitäkseen elossa ja lisääntyäkseen. Lämpimillä alueilla sen sijaan on riittänyt, että on jaksanut juosta vuorokauden kauriin perässä ja omannut riittävästi sosiaalista älykkyyttä ja viekkautta saadakseen pariuduttua mahdollisimman monien kanssa.

Stone-Age-peoples.jpg

Kun mustat valtaavat Euroopan, täällä alkaa ilmetä samanlaisia ongelmia, mitkä afrikkalaisissa yhteiskunnissa ovat yleisiä: Korruptiota, nepotismia, poliittisia levottomuuksia, totalitarismia, köyhyyttä, rappeutumista, sisällisotia, raiskauksia, eriarvoistumista, slummiutumista, koulutustason alenemista, elintason laskua ja niin edelleen.

Lauantain Helsingin Sanomissa oli kertomus siitä, miten ahtaasti asuvien määrä Helsingin seudulla kasvaa. Varsinaiseen artikkeliin ohjaavan kolmossivun pienen jutun yhteydessä oli kuva, jossa vaaleatukkainen nainen on pienessä huoneessa kolmen ”mulattilapsen” kanssa. Mieleeni tuli heti ajatus, että ahaa… taas näitä tapauksia. Lasten mustaihoinen isä tuskin asuu asunnossa.

Ja kun aloin lukea varsinaista kertomusta, niin eipä siellä isää mainittu. Koska tämän enempää yksityiskohtia naisen perhe-elämästä ei kerrottu, olettamukseni asioiden tilasta ovat tietenkin pelkkää arvailua. Näyttää kuitenkin olevan yleinen käytäntö, että vaalea suomalainen nainen solmii parisuhteen mustan miehen kanssa, ja rakastunut pariskunta hankkii lyhyen ajan kuluessa muutaman lapsen. Lapsiperheen arki ei kuitenkaan oikein sovi miehelle, jota veri vetää jo uusiin seikkailuihin. Niinpä hän häipyy kuviosta ja solmii kenties uuden parisuhteen toisen valkoisen naisen kanssa. Ja taas syntyy muutama mulattilapsi. Onpa sellaistakin ilmennyt, että mustalla miehellä on ollut jo ennestään vaimo ja lapsia jossakin päin maailmaa, mutta hän ei ole tästä asiasta vaivautunut kertomaan onnesta säihkyvälle suomalaismorsiamelleen. Totuus on paljastunut myöhemmin, jos on ollut paljastuakseen.

l_35fa1aeff6fa49b69970252455f4a77e.jpg

Olen tullut tilastoja tutkittuani ja aihetta käsitteleviä kirjoituksia luettuani siihen tulokseen, että mustan miehen seksuaalinen aktiivisuus on aivan toista luokkaa kuin valkoisen miehen. Tietenkin yksilöeroja on, mutta yleisesti ottaen tilanne on tämä. Amerikkalaisten tilastojen mukaan mustilla miehillä on elämänsä aikana keskimäärin enemmän seksisuhteita kuin muihin rotuihin kuuluvilla miehillä. Myös pitäytyminen suhteessa yhden naisen kanssa on vähäisempää. Tämä näkyy siinä, että 72 prosenttia Yhdysvaltojen mustista lapsista syntyy yksinhuoltajaäideille.

http://madamenoire.com/453912/new-documentary-tackles-startling-statistic-72-black-children-born-single-mothers/

Mustien miesten alhainen osanotto lastensa elämään on niin tunnettu tosiasia, ettei siitä varsinaisesti ole enää mitään kiistaa. Lähinnä pohditaan sitä, mistä se voisi johtua. Eräs amerikkalainen kirjoittaja ehdottaa syyksi sitä, että mustilla lasten isillä ei ole varaa mennä naimisiin lasten äidin kanssa. Ja kun ei olla avioliitossa, ei lapsiinkaan pidetä yhteyttä. Vaikuttaa keinotekoiselta syyltä, vaikka tietysti tällaisillakin käytännön asioilla on merkitystä.

http://www.patheos.com/Resources/Additional-Resources/Problem-with-Black-Fathers-Rick-Banks-11-29-2011

Jos palataan vielä Suomeen, niin  suomalainen mies saa elämänsä aikana tilastojen mukaan keskimäärin alle kaksi lasta. Tilastot eivät kerro, miten monta lasta elämänsä aikana Suomeen muuttanut musta mies saa, mutta erilaisista lehtiartikkeleista voi päätellä, että määrä on suurempi kuin valkoisella miehellä. Kun otetaan huomioon se seikka, että ihminen katsotaan ”mustaksi” tai ”afrikkalaistaustaiseksi”, vaikka hänellä olisi vain 1/4 tai 1/8 afrikkalaista perimää, tullaan johtopäätökseen, että afrikkalaiset afrikkalaistavat Suomen geneettisesti. Muutaman kymmenen vuoden päästä valkoihoinen suomalainen tyttö tai poika ei enää löydä kumppanikseen toista samanlaista vaan päätyy valitsemaan joko täysin mustan tai mulatin. Valkoinen ”rotu” imeytyy ikään kuin mustaan aukkoon ja häviää olemattomiin.

maxresdefault.jpg

On meneillään prosessi, jossa valkoihoisten asuttama Suomi häviää vähitellen geneettisesti maailmankartalta, ja samoin käy koko Euroopan. Euroopan alueista tulee Suur-Afrikan siirtomaita. Tällä hetkellä tällaisen väitteen esittäminen saattaa tuntua liioittelulta, mutta näin on pakko tapahtua sen tosiasian valossa, että syntyvyys Afrikassa on suurempaa kuin Euroopassa, ja tämän sekä muuttoliikkeen seurauksena joka viikko suomalaisessakin katukuvassa näkyy yhä enemmän mustia ihmisiä sekä mustien ja valkoisten yhteisiä jälkeläisiä. Yhä useammin näkee valkoisen naisen kulkemassa käsikynkässä mustan miehen kanssa tai työntämässä kiharatukkaista tummaa lasta lastenvaunuissa. Koska ei ole näköpiirissä, että tällaiset ilmiöt loppuisivat tai vähenisivät, pitkän aikavälin – eikä edes välttämättä kovin pitkän – lopputuloksesta ei ole mitään epäselvyyttä. Mustien ihmisten geenit tulevat jyräämään valkoisten ihmisten geenit luonnonvalinnan ja evoluution prosesseissa.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005064210.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s